To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - Jaki autoalarm i dziwne odłosy ze sprzęgła

Anonymous - 25-06-2007, 11:06

dzieki za info. podjade tam i sprawdze co siedzi teraz pod maska mojej Eleczki :mrgreen:

jestem umowinoy na jutro na jazde testowym wiec dam znac co i jak

[ Dodano: 27-06-2007, 10:09 ]
bylem wczoraj w serwisie i potwierdzili, ze wyciszenie przy wcisnietym sprzegle to standard. sprawdzilem tez w testowym samochodzie i jest tak samo, wiec wyglada na to ze tak ma byc.

wywazyli mi tez kola i w koncu nie ma zednego drzenia na kierownicy :biggrin:

Anonymous - 29-06-2007, 22:47

Tylko nie alarm montowany standartowo przez servisy mitsu,,,, ludzie,,, mam dosyć,,, chip pada,,, resory skrzypią jak w Tarpanie a na dodatek wczoraj podczas jazdy( oczywiście w deszczu - bo wszystko się dzieje w taką pogodę ) alarm zaczął oddawać dziwne dziwięki,,, aż zaczął wyć poczas jazdy,,,,jezu, środek miasta a bydle wyje, zaj,,,,,,,te uczucie,,, czy to kara jakaś czy plagi egipskie.
Anonymous - 02-07-2007, 22:18

Cześć.
Byłem dzisiaj na przeglądzie w serwisie z powodu cieknącego hardtopu i odgłosów ze sprzęgła.Podkleili silikonem uszczelkę i już ma nie cieknąć.
A co do sprzęgła to w serwisie mówią,że nie jest to objaw prawidłowy-spuścili olej ze skrzyni biegów w poszukiwaniu opiłków metalu-nic nie znaleźli,ale i tak straszą mnie,że coś jest nie tak,bo powinno być cicho przy wyciśniętym i puszczonym sprzęgle.
Proponują żebym jeszcze pojeździł,bo na razie mam 3200 km przejechane,a to za mało by wyciągać jakieś konkretne wnioski.
Poradźcie co robić.Za miesiąc jadę na urlop autem,a w serwisie postraszyli mnie,że może być różnie.Proponują,żebym 2 tygodnie przed wyjazdem przyjechał to może nawet silnik rozbiorą w poszukiwaniu usterki :( .Aż strach myśleć co będzie potem. :evil:
Czy ktoś z Was koledzy będąc na moim miejscu zdecydował by się na taki krok.?
Pozdrawiam

Anonymous - 03-07-2007, 00:50

no no to sie narobilo - ja narazie nic nie bede robil bo nie ma czasu nawet autkiem jezdzic - a jak u Ciebie Gremisiek z Twoimi odglosami? No i jak byles na sprawdzaniu hamowni? Powinnismy sie w 3 umowic i posluchac czy tak samo nam dziwnie hałasuje. Ale mi sie wydaje ze to tak dziwnie halasuje lozysko wyporowe sprzegla - bo wystarczy delikatnie je wcisnac i cisza. Ed1 a daleko jedziesz? i u kogo byles z tym?
Anonymous - 03-07-2007, 17:06

[ Dodano: 27-06-2007, 10:09 ]
bylem wczoraj w serwisie i potwierdzili, ze wyciszenie przy wcisnietym sprzegle to standard. sprawdzilem tez w testowym samochodzie i jest tak samo, wiec wyglada na to ze tak ma byc.

wywazyli mi tez kola i w koncu nie ma zednego drzenia na kierownicy

mozemy sie umowic, co proponujesz?

[ Dodano: 03-07-2007, 17:10 ]
moze sie umowimy na hamowni, bo jeszcze nie bylem?

Anonymous - 03-07-2007, 21:55

Cześć
Byłem w RM Filipowicz.W przyszłym tygodniu mam do nich podjechać,bo będzie główny szef mechaników.On ponoć jest Guru w tych sprawach.
Jeśli będą miał czas to podjadę.
Wybieram się na południe Europy-Słowenia,Chorwacja,Włochy.
Dowiedziałem się,że ponoć Chorwaci przyczepiają się do aut leasingownych i chcą na granicy papier przetłumaczony na chorwacki o użyczeniu przez firmę leasingujacą auta do wyjazdu.Nie wiem czy to prawda.Jęśli coś wiecie na ten temat napiszczie.
Pozdrawiam :wink:

Anonymous - 03-07-2007, 22:34

Ja wiem ze na wschodzie chca napewno. Dzis bylem u notariusza i dalem to do tlumacza przysieglego jezyka rosyjskiego a jutro odbieram i lece do konsulatu aby obili pieczatkami, ze to prawda hehehe troche zachodu jest gdy sie chce jechac na wschod motocyklem ktory jest wziety na firme rodzinna :) A jesli mozna to zapraszam wszystkich na takowy rajd www.rajdkatynski.net

[ Dodano: 12-08-2007, 22:19 ]
ed1 jak tam Twoja eleczka objechala zaplanowana podroz? i jak odglosy - ucichly - doszedl ktos co to jest?

Kibloo - 28-08-2007, 19:51

ed1,
Z tego co wiem pierwszy pzegląd jest po 20.000 (lub po roku) i potem co 20tys lub co rok. nie ma na to wpływu zamontowanie bądź nie chipa.

pozdro

[ Dodano: 28-08-2007, 19:55 ]
ed1,
jeszcze jedno, u mnie też ale lekko hałasuje sprzegło (jak opisałeś) ale jest tak od jakichś 35.000 km i to samo miałem w C-Berlingo przez 300.000km, więc sie nie przejmuje. Gwarancja + Asistance MAP i tyle.

Pozdrowienia

wezyr.pl - 28-08-2007, 22:07

Axer napisał/a:
czy to kara jakaś czy plagi egipskie.

Może powinieneś iść do spowiedzi i dać więcej na tacę 8) :mrgreen:

Anonymous - 29-08-2007, 22:46

Jeszcze raz witam wszystkich ze szczególnym uwzględnieniem posiadaczy mitsu 4X4

To mój pierwszy post.

Śledzę forum od dłuższego czasu i przyznam że to po trosze przez Was zdecydowałem się na L200.

Ale do rzeczy - mam auto od 16 lipca - przejechałem 5600 km i co do hałasu sprzęgła to też u mnie wystąpił ten objaw. W serwisie jeszcze nie byłem ale po tym co piszecie poczekam do przeglądu.

P.S. Ja zrobiłem I przegląd tzw. zerowy po 2,5 tys.km i chipa też zamontowałem po tym przebiegu.

Anonymous - 23-11-2007, 09:17

Witam wszystkich
L 200 posiadam od maja 2007. Pierwszą rzeczą która doprowadzała mnie do szału to było właśnie głośne sprzęgło. Zmusiłem serwis do naprawy (wymienili łożysko oporowe) i po 100 km wszystko zaczeło hałasować po staremu. Teraz nie przejmuję się żadnymi odgłosami i spokojnie czekam na pierwszy przegląd po 20000 km. Po przeczytaniu postów zaczołem się zastanawiać czy te dźwięki nie pojawiają się tylko w autach z napędem "super select".

Gene - 23-11-2007, 09:38

Super Select jest chyba w wszystkich nowych "elkach" zarejestrowanych na forum. Nie zdarzylo mi sie spotkac nowego L200 w tej najubozszej wersji z ES.
Anonymous - 23-11-2007, 11:33

Mnie po zaliczce zaproponowano tańszą o 6000,00 wersję bez "super select" na felgach 16 i bez kontroli trakcji, poza tymi różnicami reszta była identyczna . Wcześniej jeździłem subaru więc z selekta nie chciałem rezygnowac, ale możliwe że ludzie dali się kusić niższą ceną i możliwością blokady tylnego dyfra.
Gene - 23-11-2007, 11:55

Sa tez wersje z SS i DL. Taka pewnie bym bral. Wiec zasada, ze cos ze sprzeglem jest nie tak nijak ma sie do wersji z SS. Moze tak musi byc albo jest jaks partia, ktora ma zwalone to sprzeglo. Nie wiem, te ktorymi mialem okazje jezdzic nie spowodowaly mojego zaniepokojenia sprzeglem.
Anonymous - 23-11-2007, 12:19

Faktycznie jest SS z DL ale nie we wszystkich wersjach wyposażenia - to właśnie trochę dziwne w Mitsubishi. Ja np. w wersji Instyle + A/T + szyberdach nie mogłem mieć (przynajmniej na ten rok) wersji z DL.

P.S. Darek_P - jakim Suwarkiem jeździłeś wcześniej? Ja zamieniłem swojego Forka na L200 i trochę mi szkoda :cry: