LPG - Instalacja Gazowa w Colcie CAO 1,6 16v - wasze opinie itditp
waldi-1 - 03-06-2007, 11:06
a czym sie rózni sekwencja 2 generacji i czy sekwencja jest niewystarczajaca?
[ Dodano: 03-06-2007, 11:07 ]
znaczy sie czym sie rózni instalacja 2 generacji od sekwencji
Matejko - 03-06-2007, 11:11
wiekszym spadkiem mocy, wieksza awaryjnoscia to tak na szybko mowa o 2gen
Anonymous - 03-06-2007, 11:18
zaraz zaraz bo sie pogubilem czyli sa dwie generacje sekwencjii?? ostro ... czyli I i II gen sekwencjii jakie sa roznice cenowe ...?
waldi-1 - 03-06-2007, 11:22
czy ja dobrze zrozumiałem ? 2g jest gorsza?
Anonymous - 03-06-2007, 11:59
kolega Matejko opisuje różnice pomiędzy instalacją gazową 2giej generacji a instalajcą sekwencyjną
nie ma drugiej generacji instalacji sekwencyjnej ...
wiadomo ze instalacja drugiej generacji jest "gorsza" od sekwencji ale mam pytanie gdzie załozą Ci instalacje sekwencyjną za 1800zł ? tylko prosze o dokładne namiary bo chętnie dowiem się co za taka cene montują ...
bo jesli naprawde tak potaniały sekwencje to bardzo fajnie
Anonymous - 03-06-2007, 12:27
no ja takowa bym zakladal w ciemno (1800zl)
Matejko - 03-06-2007, 12:51
sorry jeszcze na poprzedniej aukcji bylo 1800
teraz jest 1900zl
o tutaj
z tego co wiem po opiniach ludzi z siedlec, polecaja, na poczatku istnienia firmy jakies zgrzyty byly, ale teraz zaloga juz jest przeszkolona i montuja porzadnie
a jednak tansza sekwencja od nich tez jest
klepnij mnie
Anonymous - 03-06-2007, 13:27
no prosze
Anonymous - 25-06-2007, 22:32
po pierwsze jak slysze o gazie w colcie to mnie skreca po drugie tylko i tylko sekwencja bo jak zalozysz zwykly to strzeli a przeplywomierz kosztyje i to nie malo
po nastepne gaz powinno sie zakladac do aut nowych lub niewiele urzytkowanych jezeli kochasz swoje autko to nie rob mu tego pomysl i policz koszta swiec sa drozsze i czesciej trzeba wymieniac sonda lambda bedzie szwankowac przewody swiec musza byc mocniejsze filtry czesciej wymieniane przeglady drozsze jak autko bylo niedbane czyli olej spieczony nie wymieniony na czas i tym podobne
to stracisz kompresje
moj pali 5 na 100 po trasie w miescie 7-8 jak mu depne
zastanow sie dobrze jestem mechanikiem i mam jasnosc
jak by komu bylo malo to wrzery na glowicy ze mala glowa nie odrazu ale sie pojawia
Hugo - 26-06-2007, 00:00
grabsio napisał/a: | po pierwsze jak slysze o gazie w colcie to mnie skreca po drugie tylko i tylko sekwencja bo jak zalozysz zwykly to strzeli a przeplywomierz kosztyje i to nie malo
po nastepne gaz powinno sie zakladac do aut nowych lub niewiele urzytkowanych jezeli kochasz swoje autko to nie rob mu tego pomysl i policz koszta swiec sa drozsze i czesciej trzeba wymieniac sonda lambda bedzie szwankowac przewody swiec musza byc mocniejsze filtry czesciej wymieniane przeglady drozsze jak autko bylo niedbane czyli olej spieczony nie wymieniony na czas i tym podobne
to stracisz kompresje
moj pali 5 na 100 po trasie w miescie 7-8 jak mu depne
zastanow sie dobrze jestem mechanikiem i mam jasnosc
jak by komu bylo malo to wrzery na glowicy ze mala glowa nie odrazu ale sie pojawia | Popieram każde słowo.
Anonymous - 26-06-2007, 04:26
grabsio : to zrob tak zeby moj tyle palil... i nie zainstaluje gazu
Anonymous - 29-06-2007, 13:15
grabsio napisał/a: | po pierwsze jak slysze o gazie w colcie to mnie skreca |
wiem ze jak to napisze to zaraz posypią się opinie twierdzące ze jestem w błędzie ale chyba zapominamy o jednym ważnym szczególe...
nie ujmując ... mówimy o samochodzie który kosztuje tyle co przyzwoitej klasy rower ...
wiec jesli zamierzasz jezdzić tym zamochodem jeszcze przez 10 lat to OK nie mam nic do tego, ja np. zamierzam mieć go do pierwszej wiekszej awarii, pozniej zostawiam go na czesci i kupuje drugiego ...
a sa to auta bardzo dobrej jakości i marki, co pozwala przy odpowiedniej konserwacji i dbaniu o auto pojezdzic nim spokojnie 3-4 lata bez wiekszych awarii to czemu nie zainwestowac kasy w instalacje gazowa która zwróci Ci sie po pół roku ?
rozumiem niechęc do instalacji 2 generacji, sam taka mam a wolałbym sekwencje, ale odpowiedzcie mi na jedno zasadnicze i proste pytanie ...
po co jezdzić na benzynie i płacić 4,5 zł za litr skoro mozna jezdzić za 2 zł za litr ??
jezdząć rok na gazie zaoszczędzasz tyle ze mozesz kupic sobie kolejnego Colta !!!!
wiec rozumowanie w stylu "gaz niszczy silniki , czestrze wymiany oleju swiec itp" nie sprawdzają sie całkowicie...
moj colt ma gaz od 2003 roku, jezdzi nadal bardzo dobrze i nie ma z nim problemów ..
pomyslmy wiec ze moje auto zaoszczedziło juz tyle kasy, ze mógłbym mieć juz 3 inne Colty na podwórku ...
wybacz grabsio ale nie moge się zgodzić z Twoją opinią ...
josie - 29-06-2007, 14:32
shortybmx napisał/a: | po co jezdzić na benzynie i płacić 4,5 zł za litr skoro mozna jezdzić za 2 zł za litr ??
jezdząć rok na gazie zaoszczędzasz tyle ze mozesz kupic sobie kolejnego Colta !!!!
wiec rozumowanie w stylu "gaz niszczy silniki , czestrze wymiany oleju swiec itp" nie sprawdzają sie całkowicie...
moj colt ma gaz od 2003 roku, jezdzi nadal bardzo dobrze i nie ma z nim problemów ..
pomyslmy wiec ze moje auto zaoszczedziło juz tyle kasy, ze mógłbym mieć juz 3 inne Colty na podwórku ...
wybacz grabsio ale nie moge się zgodzić z Twoją opinią ... |
Popieram każde słowo.
Anonymous - 29-06-2007, 21:09
i ja sie dolacze jako zalozyciel tematu.... WNIOSEK: postanowilem zalozyc "sekfencje"...
[ Dodano: 29-06-2007, 21:10 ]
"sekwencje"
Anonymous - 30-06-2007, 14:32
Witam! Kupiłem mojego Colta od kuzynki i był już z gazem, a z racji tego, iż kuzynka jest córką włascicieli serwisu samochodowego to autko na gazie chodzi mi w porzadku ( bo jest wszystko dobrze wyregulowane), nie narzekam na żadne strzały przy rozruchu, obroty trzymają się równo, może jest ciut słabszy niż gdy jezdżę na pb95 ale jestem zadowolony...przynajmniej płaci sie to 1,90 za litr niż 4zł z hakiem... Ale trzeba tez pamietac, ze nie wolno cały czas eksploatować silnika tylko na gazie, nalezy od czasu do czasu pojezdzic troche na normalnej benzynie!
Pozdrawiam!
|
|
|