To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - [CS3A 1.6] podświetlenie zapalniczki ,popieliczki,pokreteł

Artii - 10-12-2008, 07:05

Dobrze że ostatnio kupiłem dwie sztuki. Będzie jak znalazł do zapalniczki.

Swoją drogą zastanawia mnie fakt dlaczego palą się tak często żaróweczki w tym modelu.

Pawel`85 - 10-12-2008, 13:26

nie wiem, ale wiem jak temu zaradzic

LED

http://moto.allegro.pl/it..._hurtownia.html

cos takiego by zadzialalo z tym ze te dokladnie sa napewno za duze to sa takie co by pasowaly do postojowek, trzeba znalesc mniejsze i bedzie po klopocie na wieki :twisted:

Bojar - 10-12-2008, 20:58

Dzięki Pawel za instrukcje. Jak tylko przyjdą ledki z allegro biorę się do roboty
Mam jeszcze pytanie troszkę z innej beczki. Tylne chlapacze masz oryginalne czy dorabiałeś ?
Niestety Lencelot cholernie się brudzi z tyłu i przymierzam się do chlapaczy
Mam jakieś takie niby do wszystkiego ale nijak nie idzie ich ładnie zainstalować :(

Pawel`85 - 11-12-2008, 02:09

Tak mialem oryginalnie ale moj lancer to jakas dziwna wersja, mam deske rozdzielcza z wlokna weglowego a 4 ramienna kierownice tyle ze obszyta skora, relingi na dachu i nie wiem czy to intense, invite czy co takiego tutaj bylo lancer comfort i tyle :D
Bojar - 11-12-2008, 20:02

Jo masz samochód dostosowany do warunków lokalnych :)

A tak wg Ciebie dają coś te chlapacze.
IMHO Lancelot trochę za bardzo łapie syf z tylnych kół
U nas to wydatek jakieś 250pln wiec się zastanawiam

Pawel`85 - 15-12-2008, 15:35

Sorki ze sie nie odzywalem ale zablokowalem sobie konto przez przypadek
chlapacze daja cos napewno w koncu taka ich funkcja

Anonymous - 23-12-2008, 22:57

Padła mi kolejna żarówka. Przyjrzałem się na szybko i nie mam pomysłu. Przeszukałem forum i też nic.

Chodzi o oświetlenie tylnej tablicy rejestracyjnej w sedanie. Jak się dobrać do tego ustrojstwa? Mam nadzieję, że jest jakiś sprytny patent i nie trzeba sciagac tapicerki :-)

Może ma ktoś pod ręką instrukcję?

Pawel`85 - 25-12-2008, 12:56

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3446 - do instrukcji

Z tego co ja widzialem w swoim misku wystarczy wlezc pod auto i tam bedziesz mial dojscie do tego podswietlenia ale ja mam kombi wiec ty mozesz miec innaczej

Tablica w sedanie jest w klapie prawda ??
Mysle ze bez zdejmowania tapicerki sie nie obejdzie ale nie boj sie to jest na zapinki i latwo sie to demontuje, nie masz co sie obawiac. Sprawdz tylko w instrukcji gdzie sa zapinki i rozbierz to.

Anonymous - 30-12-2008, 00:22

Podswietlenie tablicy rejestracyjnej wymienione, ale nie popisali sie ergonomia. Faktycznie, zeby wymienic zarowke trzeba zdjac tapicerke na klapie - 14 zapinek - na szczescie latwo sie odkreca, ale ladnych pare minut zeszlo na wymiane zarowki...
Pawel`85 - 30-12-2008, 11:54

Kolega mial honde Jazz i w tym autku kwestia wymiany zarowek w reflektorach to bylo okolo godziny na jedna zarowke wiec nie narzekaj z paroma minutami :mrgreen:
agentusek - 03-01-2009, 09:59

zna ktos model zarowki do kombi do podswietlenia bagaznika (lub w podsufitce dla tylnego rzedu siedzen).
rurkowa, bardzo krotka wyczytalem ze 8W ale modelu nie podali ;-(
kupilem juz z 3 sztuki ale wszystkie za dlugie,
szukalem w marketach i stacjach benz.
w ASO pewnie bedzie..
pomocy

paulostan - 17-11-2009, 00:23

czy schowek od pasazera jest podswietlany ?
czy podswietlenie włacznika swiateł awaryjnych przy ich właczeniu swieci u was jednostajnie czy mruga?
w moim jednostajnie.
prosze o odp.

khorne - 06-01-2010, 22:19

U mnie schowek się nie świeci.

Co do awaryjnych to z tego co pamiętam: jednostajnie.

waldek1978 - 07-01-2010, 19:32

Schowek jest niepodświetlony. Włącznik od awaryjnych świeci jednostajnie, ale żarówki w tym włączniku baaardzo często się przepalają i nie mam pojęcia co jest tego przyczyną.
Sobolek - 10-01-2016, 15:56

Cześć, mam prośbę do forumowicza Pawel`85. Mógłbyś wrzucić fotki z początku tematu (3post) bo niestety nie wyświetlają się. Pozdrawiam

[ Dodano: 09-03-2016, 23:20 ]
może komuś się przyda :)
https://www.youtube.com/watch?v=Jn0V0V2aUdw