Eclipse - Techniczne - [1G] wentylator chłodnicy
Anonymous - 16-08-2007, 22:26
przekaźnik lub przełącznik wentylatorów. jak by co mam takowy na sprzedaż dobry. wymieniłem na nowy i mi też nie chodzą, przy chłodnicy na dole w lewym rogu patrząc od przodu masz wkręcone w chłodnice takie cuś i kostkę, połącz konektorki w kostce drucikiem, jak wentylatory pujdą to przełącznik, ja nie to pewnie przekaźniki. Módl się żeby nie ujarał się jakiś kabelek bo prościej będzie zrobić od nowa instalację niż znlaeźć który i gdzie.... nie martw się nie jesteś osamotniony ... mnie też to czeka....
Anonymous - 17-08-2007, 00:03
beben Sprawdź w pierwszej kolejności czy po podaniu (+) się kręcą, następnie sprawdź przekaźniki itd. mam nadzieję że nie jesteś polonistą
Anonymous - 17-08-2007, 12:02
Więc tak po podłączeniu bezpośrednio z akumulatora wentylatorki kręcą, zrobiłem tak jak samael radził sprawdziłem to coś przy chłodnicy jak to zwieram to przekaźnik pstryka więc chyba działa ale wentylatory nie chodzą więc obawiam się że może to być kabelek
conti czemu mam niby być polonistą
Anonymous - 17-08-2007, 12:12
beben, bez obrazy To był żart. Widać że na technice się znasz Nie pozostaje nic innego jak tylko sprawdzić przejście od gniazda przekaźnika do złączki wentylatora i wtedy masz pewność czy to przewód
.
Anonymous - 18-08-2007, 10:57
tylko trochę się znam
czyli rozumiem że od przekaźnika do wentylatora nie ma już żadnych niespodzianek prócz bezpieczników. Sprawdzę i dam znać
|
|
|