Nasze Miśki - Misie w naszej rodzinie cz.2
Hugo - 02-04-2008, 19:41
Rafal_Szczecin napisał/a: | i do tego skroce troche lewarek | Od siebie polecam bardzo.
Rafal_Szczecin - 02-04-2008, 20:13
Marcin-Krak napisał/a: | A dla czemu tak mało |
a ile mialo wejsc ?
Marcin-Krak napisał/a: | No Rafał widzę że szalejesz |
ojj tam od razu szalejesz Marcin-Krak napisał/a: | Pasuje mi wreszcie pójść do pracy i też mieć trochę kasy na Co<l>ciaka |
taaa to nie jest takie fajne, jak sie wydaje. teraz znow ede musial czekac caly miesiac co by cos wlozyc w colcine bo radio, olej, filtry,swiece i zegary, no i jeszcze galka wykonczyly moj miesieczny budzet mozliwosci wydania na colta gdyby nie rata za auto to mialbym na niego duuuuzo duuuzo wiecej, a tak to sie musze zadowolic tym co mam
Hugo napisał/a: | Rafal_Szczecin napisał/a:
i do tego skroce troche lewarek
Od siebie polecam bardzo. |
i to zrobie na 100%
Marcin-Krak - 02-04-2008, 21:00
Rafal_Szczecin napisał/a: | a ile mialo wejsc ? |
Wg mądrej książki tzn serwisowej - 3,3-3,4 l
Niektórym wchodzi tylko 3
Rafal_Szczecin - 05-04-2008, 12:19
wlasnie dzis przyszly zegary z obrotomierzem wszystko ladnie , pieknie dziala, bylo troche gimnastyki przy przelozeniu, ale udalo sie
zeby nie bylo tak pieknie, to po wymianie zegarow prawie dwu krotnie zwiekszyl mi sie przebieg , ze 105 tkm na 207 hehe
aha ,centralny zamek nadal siedzi w domu zamiast w colcie, moze jutro da sie cos z tym zdzialac
do tego misiek dzis dostal niespodzianke , mianowicie sa to dwa zestawy zarowek, jeden to
Philips VisionPlus + 50% more light ( 4 gwiazdki)
drugi natomiast to
Philips BlueVision Xenon effect (4,5 gwiazdki).
narazie mam zalozone te pierwsze + do tego postojowki z tych drugich , zobaczymy jak to sie bedzie sprawowalo w nocy, jezeli mizernie to na probe wloze, teoretycznie lepsze czyli xenon effect.
Hubeeert - 05-04-2008, 16:13
Rafal_Szczecin napisał/a: | zeby nie bylo tak pieknie, to po wymianie zegarow prawie dwu krotnie zwiekszyl mi sie przebieg , ze 105 tkm na 207 |
Nie da się rozebrać tych zegarów i przełożyć starego prędkościomierza?
Rafal_Szczecin - 05-04-2008, 18:34
hmm po Twoim poscie rozkrecilem stare zegry i ukazalo mi sie cos takiego :
teoretycznie wydaje mi sie, ze idzie przelozyc przebieg, przekladajac tylko "zespol" predkosciomierza, ale wolalbym sie upewnic zanim poczynie jakies kroki . mam racje ?
Rafal_Szczecin - 05-04-2008, 19:55
dobra sam sobie odpowiem na pytanie .
tak wiec przelozenie predkosciomierza , zeby byl prawidlowy przebieg dziala .
tylko jezeli chcemy zrobic to porzadnie ( ja tak chcialem ) to jest troche wiecej zabawy ,niz wykrec, przykrec.
trzeba zmienic tarcze zegarow, poniewaz te z prawidlowym przebiegiem sa czarne, a moje nowe szare, jest z tym ciutke zabawy, ale oplaca sie.
porobilem kilka zdjec, wiec biore sie za robienie FAQ ze zmiany zegarow
a tak wygladaja zegary z prawidlowym przebiegiem
Rafal_Szczecin - 16-04-2008, 23:15
CoJO't "dostal" nowa sonde lambde (uniwersalna NTK 4 przewodowa ) , narazie lezy na biurku - tak samo jak centralny zamek, ktory mialem zamontowac ho ho ho do tego w bagazniku jezdzi specjalny preparat valvoline do czyszczenia przepustnic .
w sobote chyba przejade sie do kolegi ,ktory ma warsztat samochodowy, to moze to wszystko zaloze , i sprawdze ten nieszczesny kolektor, ktory moze okazac sie pekniety, narazie jeszcze zbieram na jego temat informacja
aha , CoJO't podczas przeswietlania "dostal" rowniez zaprawke, w miejsce gdzie zaatakowal nas slupek. pozostalo mi zeszlifowanie tego na mokro i pomalowanie na czarno, bo teraz jest szara plamka narazie nie wiem co z tym zrobic, moze tylko zaszpachlowac,a moze w ogole nie ruszac, i zostawic to tak jak teraz, a to dlatego, ze w najblizszych 3-4 miesiacach planuje dokladke do przedniego zderzaka, progi i moze cos do tylniego zderzaka, i jak wiadomo trzeba to bedzie polakierowac, wiec nie oplaca sie tego robic na kilka razy,raz a wszystko . chyba wsio
jakis czas temu przyszly do mnie okulary do colta, i ludzie sie do mnie usmiechaja hehe
zastanawiam sie tez, jakie kable WN wybrac, bo podobno nie ma odpowiednika NGK ( chyba musze zadzwonic do Japaneza ) moze BERU ? co o tym myslicie ?
Anonymous - 16-04-2008, 23:21
Rafal_Szczecin napisał/a: | zastanawiam sie tez, jakie kable WN wybrac, bo podobno nie ma odpowiednika NGK ( chyba musze zadzwonic do Japaneza ) moze BERU ? co o tym myslicie ? | Wydaje mi się, że kable NGK są dostępne. Zakładam, że w 4G13 CAX i CJX kable są takie same. Moje NGK są właśnie od Japaneze.
londolut - 17-04-2008, 01:23
Rafał, nie oglądałem tematu przez tydzień a tu już prawie Cojota nie poznaję. Jestem pod wrażeniem Łożysz na niego sporo siana, opłaci się 3mam kciuki
Marcin-Krak - 17-04-2008, 12:17
londolut napisał/a: | Rafał, nie oglądałem tematu przez tydzień a tu już prawie Cojota nie poznaję. Jestem pod wrażeniem Łożysz na niego sporo siana, opłaci się 3mam kciuki |
Ty jakbyś tak robił ze swoim CA0 - to i tak nic to nie da
Rafał sprawdzaj co i jak z tym kolektorem - bo nie wiem czy i ja się nie powinienem zastanowić nad tym - choć mój pali "tylko" 8,5 mniej więcej
londolut - 17-04-2008, 12:47
Cytat: | Ty jakbyś tak robił ze swoim CA0 - to i tak nic to nie da | Mądrala. Na chwilę obecną to w CA0 włożyłem dużo kasy a to jeszcze nie koniec... kto się interesuje ten wie
Rafał, Colcik tylko dużo pali czy ma jeszcze problemy z mocą? Dławi się lub coś?
Hugo - 17-04-2008, 16:36
gregorbu napisał/a: | Zakładam, że w 4G13 CAX i CJX kable są takie same | Są takie same.
Rafal_Szczecin - 17-04-2008, 23:37
co do spalania, mocy itd.
to nie wiem co napisac ... bo to troche dziwne ... raz auto pali 13, raz 10 a jeszcze innym wychodzi na to ze spali ok 8,5 ... ale do rzeczy .
samochod nie ma mocy tylko i wylacznie po dlugim postoju ( np . po 8 godzinnym odpoczynku jak jestem w robocie ) . musze poprostu dodawac wieeeeecej gazu by zrobic ta sama czynnosc ktora robie na cieplym silniku . np. cofanie pod lekki wzniesienie na poczatku sprawialo mi lekki klopoty, teraz juz sie przyzwyczailem ,w sumie w carismie tez tak jest, ze z samego rana trzeba troche mocniej wcisnac,zeby cofnac ... moze poprostu juz tak ma byc ... nie wiem ,zobaczymy co da wyczyszczenie przepustnicy, oraz zmiana lambdy .
postaram sie rowniez obejrzec ten kolektor, bo jednak nie daje mi to spokoju .
teraz co do spalanie, to colt przed tym wymiana swiec i filtra palil mi 13 litrow , lecz nie mialem tez wtedy obrotomierza, i biegi zmienialem dopiero gdy slyszalny byl ryk silnika w srodku auta. na dzien dzisiejszy moge ocenic, ze bylo to przy ok 6- 6,5 krpm .
teraz po wymianie oleju/fitrow/swiec oraz po dolozeniu obrotomierza i zmienianiu biegow w granicach 3 ; 3,5-4krpm auto wyszlo ,ze samochod spalil 10 litrow , na benzynie 95 olowiowej ( orlen )
teraz zalalem do pelna 98 ( weszlo 43 litry ) i w tej chwili mam przejechane 250 km i troche ponizej polowy zbiornika. jezeli " opadanie " utrzymywalo by sie na tym poziomie co jest, wyszlo by na to ,ze colcina spali ok 8,5 jezdzac tylko i wylacznie po miescie . co uwazam za dobry wynik
ale jest jedno " ale " nawet przy "katowaniu" tzn wyzszym kreceniu auto raczej nie powinno palic 13 litrow !
nie wiem co o tym wszystkim myslec, wiem , ze do wymiany mam rowniez kable WN, bo 2 maja juz troche za duza rezystancje.
Rafal_Szczecin - 24-04-2008, 22:32
jest pewien problem, bo nie mam juz miejsca w podpisie, a do rocziny dalaczyl kolejny misiu ( i na tym najprawdopodobniej jeszcze nie konczymy )
dzis w nocy przyjechal do nas z krakowa granatowy lancer z 97r z silnikiem 1,3 i pelna ekelktryka hihi i zamierza ulokowac sie na parkingu pod blokiem na dluzszy czas.
auto kupil sobie Dominik, i bedzie przerabiane na EVO ( wszystko dominik bedzie opisywal )
niestety przygode z nami najprawdopodobniej zakonczy galant, ktory jest w " rodzinnych " rekach ok 5 lat , w tym u nas od 2 a u Norbiego byl 3 lata .
wkrotce zdjecia
natomiast dzisiaj listonosz przyniosl mi paczuszke, w ktorej jest nowy kolektor dla misi, bedzie zmieniony w weekend. aha bedzie jeszcze jedna grubsza zmiana w cojocie, tzn felgi jeszcze w tym sezonie misia stanie na 16'stkach
|
|
|