To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - Gdzie naprawiamy nasze Miśki

Anonymous - 11-06-2007, 00:07

Posiadam namiar na napełnianie i odgrzybianie klimy w dobrej cenie.

ON-Gas: Klimatyzacja, podobno specjalizuja sie w instalacjach gazowych, ale tego nie sprawdziłem i prawde mowiac nie mam zamiaru.

Ul: Stefanowskiego 24 (w bramie do konca)
tel. 042-636-82-73
kom. 502-183-696

czynne od Pon. - Pt. 9-17

Osobiscie umawiałem sie telefonicznie na oczyszczenie klimy i wszystkie czynnosci z tym zwiazane na koszt 180zł. Podjechałem na miejsce o wyznaczonej godz. i warsztat nie zrobił na mnie dobrego wrazenia, ale okazało sie ze aparature maja nowke sztuke i sprawnie cały zabieg przebiegł.W miedzy czasie okazało sie, ze z instalacja było dosc przyzwoicie i z całej sumki wczesniej ustalanej zostało mi 80zł w kieszeni.
Wiec moge polecic, ze na finansach nie ucierpimy :wink:

Anonymous - 18-07-2007, 14:38

Witam
Poszukuje dobrego sprawdzonego zakładu gdzie można wymienić pasek rozrządu rolki lancerze evo
Proszę o jakieś namiary

Pozdrawiam

Ps. orientujecie się jaki może być koszt takiej wymiany

Anonymous - 01-08-2007, 16:16

Cześć

Jeśli chodzi o części to ze spokojnym sumieniem mogę polecić hurtownie na Lodowej Inter Cars przy kupnie końcówek i gum stabilizatora oraz wahacza zaoszczedziłem ok 100pln. w porównaniu z Wróblewskiego.
Myślę że warto to sprawdzić

Pozdro for all :D

Anonymous - 01-08-2007, 17:05

InterCars jest niezly, bardzo duzo, choc nie zawsze najtaniej... z drugiej strony raz tylko spotkalem sie u nich z faktem, ze nie mieli jednej czesci.

Co do serwisow, to pogwarancyjnie serwisuje auto na Targowej (pierwsza brama jadac od Nawrot po prawej stronie, jadac do Tuwima) - teren PZMOTu? Duza stacja naprawczo-diagnostyczna. Jak robia przeglad, to jak sa usterki to odrazu mozna to poprawic. Szybko, tanio i solidnie.

http://www.zumi.pl/namapi...0&Submit=Szukaj

pamar - 26-08-2007, 17:59

Witam ! I o dobrego lakiernika pytam , po niefortunnej mijance z TIRem Cari dostała paroma kamieniami , rysa na szybie i parę wstrętnych rys i wgnieceń . Pomóżcie bo nie mogę na to patrzeć .
Anonymous - 31-08-2007, 16:37

a ja polece japart z czesciami do miska za rozrzad do 4g63 zawolali 308zl na paskach mitsuboschio
Anonymous - 31-08-2007, 18:45

a gdzie ten japart się mieści ?
Anonymous - 01-09-2007, 13:28

sory legionow 119 jadac legionow jest to ostatni abrama przed kasprzaka
Anonymous - 06-09-2007, 09:14

Mam pytanko , szukam kogoś od diesla bo mój did coś szwankuje jak wiadomo jest to 1.9 dci renault więc może znajdzie się jakiś zaprzyjazniony i sprawdzony warsztat w Łodzi lub stosunkowo bliskich okolicach??
metal - 21-10-2007, 19:05
Temat postu: Przekładnie kierownicze!Przestroga....?
WITAM WSZYSTKICH I OD RAZU PRZEJDE DO RZECZY.Jak kochacie swoje Gablotki to nie poecam a wrecz odradzam warsztat regeneracji przekładni kierowniczych na ul.Przedzalnianej 6(przeniesiony z Pomskiej)w Łodzi,wjazd przez parking strzeżony.
Po krótce uzasadnie :)

Moj kolega umówil sie na termin(ustawił sobie wolne w pracy)podjeżdza(wczesniej oczywiscie zostawił nr telefonu) a panowie mowia ze nie da rady bo jakis gosc ma pierwszenstwo...
Drugi termin...robia....zrobili....i nie zalozyli takich blaszek utrzymujacych klocki chamulcowe na miejscu(efekt?wiadomo jaki,i jeszcze koszty drugiego mech.co mu klocki wymienial)
Nie wspominam juz o brudzie jaki panowie profesjonalisci zostawili...

A teraz ja,umawiam sie i pytam o koszty(mniej wiecej by byc przygotowany z gotowka)panowie mowia ze za wymiane tulejek na przekladni GORA 400pln,no problemo,podjezdzam o godzinie jest ok zostawiam auto.Tu powinienem jeszcze wspomniec o stanie auta:mitsu colt 1988 stan fabryczny,tapicerka idealna!w srodku nie ma pyłka,wszystko kompletne,dziala,nic sie nie zacina,po prostu IDEAL!!!!(tak samo nadwozie).

Przy odbiorze panowie mowia mi 720pln!!Usiadlem(mitsu bez wspomagania)mowie ze jak tyle to bym chcial troche szczegolowiej bo chce miec ten komfort psychiczny i chce wiedziec za co place.Idziemy do wozu,wolaja fachure co grzebal w gablocie,nie moga znalezc goscia,wsadam.....pierwsze wrazenie...dramatycznie UBRUDZONE WNETRZE!!!!szkoda ze zdjec nie zrobilem!bloto ze smarem na podlodze nawet z tyłu,na oparci kierowcy ocisk buta ze smarem(upapralem jeszcze kurke)!!!!Paluchy na szybach,smar na kierownicy desce,klamkach(wszedzie)szyba od kierowcy przy podnoszeniu przekrzywia sie i nie domyka(co odkrylem niestety pod domem),a na liczniku UWAGA 50 km wiecej!!!!
Jak to zobaczylem to mi nerwy puscily,awantura i nagle panowie pytaja:
-a ile by pan dal!?,mniejsza o szczegoly dalem 400pln bo sie tak wczesniej umawialismy.
Po konsultacji z kolega(o ktorym bylo wczesniej)wyszlo,ze jemu tez strasznie wnetrze w Hondzie styrali i ubrudzili....

PANOWIE I PANIE PRZESTRZEGAM I NIE POLECAM!!!!

Anonymous - 06-11-2007, 14:48

Ja swojego miska serwisuje w zakladzie mojego ojca :D
Polecam wszystkim goraco: fachowo, solidnie i w bardzo rozsadnych cenach.
30 lat doswiadczenia w branzy mowi samo za siebie.

Zaklad Mechaniki Pojazdowej - Tomasz Zgagacz
Lodz, ul. Zeromskiego 54
tel. 42 637 14 86

Anonymous - 06-11-2007, 23:09

Witam jeszcze raz. Dołączyłam niedawno i brakuje mi niestety wiedzy z dziedziny mechaniki samochodowej. Mam tylko jedno, przyznaję, że głupawe pytanie. Czy tu rozmawiają tylko mężczyźni? Służę pomocą w innych kwestiach.
Chooper - 06-11-2007, 23:23

miło mi powitać :)

w tym temacie raczej tylko faceci sie udzielają.
Jednakże w imieniu grupy zapraszam na lokalne spotkania (najbliższe chyba na początku grudnia), gdzie rozmawiamy bynajmniej nie o mechanice, a ponadto jako kobietka nie będziesz osamotniona, ;)

Anonymous - 07-11-2007, 20:55

Z pewnością, Ale ja również staram sie zadbać o mój samochód. Spotkanie na początku grudnia to ciekawa propozycja. Rozumiem, że tematy rozmów dowolne acz nie odbiegające zbytnio od wątku głównego.
pozdrawiam

Anonymous - 23-01-2008, 15:40

Alicja nie przejmuj się , wszystkiego jesteś się w stanie douczyć. Colty np to takei auta gdzie większość rzeczy zrobisz samemu:)

Co do części to polecam autoszrot na ul. Gerberowa 23. Znany pewnie wszystkim, cenowo średni ale dość duży wybór.

W intercarsie niektórzy obsługujący mają zerowe pojęcie o tym co sprzedają i jest to denerwujące :evil:

Na wróblewskiego, miła obsługa, cenowo średni ale pełen profesjonalizm i chęć pomocy przy szukaniu danej części.

Dobry autoelektryk Kujawa Janusz. Autoelektryka tel. 0 42 649 30 75, Łódź, olechowska 22