[XX-92]Galant E3xA i starsze - Rozrząd
Krzyzak - 04-09-2007, 10:28
chodzi o to, ze jak zdejmiesz pasek, to mozesz zalozyc go na 2 sposoby - silnik zawsze (pomijam patologie) kreci sie w ta sama strone a pasek moze tak jak wczesniej lub odwrotnie - wtedy latwiej moze peknac
dlatego zawsze zakladajac pasek kolejny raz, zaznaczam kierunek krecenia (bialym flamastrem)
Maretzky85 - 04-09-2007, 10:29
Chodzi o to, żeby tak samo założyć pasek jak był założony, można przecież go odwrócić i wtedy będzie się kręcił w drugą stronę. Zmniejsza to żywotność paska jak mniemam...
Anonymous - 04-09-2007, 10:38
OK, rozumiem już, zakładając ten sam pasek, co już był założony.
Dzięki za cierpliwość.
Maretzky85 - 04-09-2007, 10:41
Nie tyle ten sam pasek żeby założyć, tylko tą samą stroną.
Tak jak Krzyżak napisał, że zaznacza sobie w którą stronę pasek się kręci, potem zdejmuje pasek, robi co trzeba i zakłada tak, żeby strzałka którą narysował była w tym samym kierunku jak wtedy gdy zdejmował
Anonymous - 04-09-2007, 10:44
No tak właśnie zrozumiałem.
[ Dodano: 04-09-2007, 10:58 ]
Przy okazji, nie wiem, czy jest tu jakaś strona powitalna.
Przedstawię się po krutce, jestem fotografem, co widać w opisie. Od niedawna prowadzę swoją firmę, zajumujemy się ghłównie fotografią i grafiką komputerową.
Mogę pomóc w dziedzinach takich jak fotografia, podstawowe tłumaczenia z norweskiego - np oferty pracy. Grafika komputerowa itp.
Później wyjdą pewnie też inne rzeczy.
Pozdrawiam serdecznie. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Z chęcią się odwdzięczę.
waldi-1 - 04-09-2007, 12:18
Jak juz tak mówicie o rozrządzie i paskach , wspomnieliscie cos o pompie, jaka to pompa i do czego bo sam chce zozrząd zmienić
Wook@sH - 04-09-2007, 12:29
pompa wody
waldi-1 - 04-09-2007, 12:30
ale co ma pompa wody do rozrządu?
Wook@sH - 04-09-2007, 12:53
Takie są zalecenia , ze powinno sie ją najlepiej za każdym razem wymiany rozrządu również wymienić pompę wody, bo ona ma taką swoją żywotność przewidzianą , można zaryzykować robić to co druga wymianę rozrządu. Podobnie jest z uszczelniaczami, też nie pracują z rozrządem bezpośrednio ale zaleca sie ich wymianę - z tym ze podobnie jak i pompę można spróbować wymieniać co drugi raz.
Waldi ... to i tak juz wszystko było omawiane na forum, resztę info o cenach itp dostaniesz na google.pl
waldi-1 - 04-09-2007, 12:55
to ile to wszystko razem kosztuje tak + -
Anonymous - 04-09-2007, 13:29
Wook@sH napisał/a: | Takie są zalecenia , ze powinno sie ją najlepiej za każdym razem wymiany rozrządu również wymienić pompę wody, bo ona ma taką swoją żywotność przewidzianą , można zaryzykować robić to co druga wymianę rozrządu. |
Standard to jedna pompa wody na 2 paski rozrządu
|
|
|