Carisma - Ogólne - [1.8 GDI]Preperaty do czyszczenia wtryskiwaczy opinie
Anonymous - 11-07-2009, 01:25
pawelsonx napisał/a: | Co do motu to polecją ten preparat podobnież skuteczny ja szukałem właśnie jego bo za 4 dni przegląd | nic ci to nie da. testowałem te produkty, po tym sa jaja z dzwiekiem silnika
rasiak1980 - 11-07-2009, 08:33
na dźwięk silnika się nie patrzą na MOT-cie przede wszystkim opony minimum 1,6 głębokości bieżnika bez bąbli i nacięć, sprawność hamulców, ranty na tarczach hamulcowych, grubość tarcz hamulcowych, szczelność wydechu, emisja spalin, wycieki z pod spodu samochodu,warto sprawdzić manszety (gumy) na przegubach bo o to często się czepiają, szyba przednia odpryski, spryskiwacz, wycieraczki czy działają, tablica rejestracyjna bardzo często!, lusterka, oprócz tego luzy na kierownicy, i jeszcze kilkanaście innych pierdół. generalnie chodzi o to żeby wyciągnąć kasę wiec jak się przyczepią o tablice to daj zarobić, jak się przyczepia o zbieżność to daj zarobić, jak będą chcieli wymienić wycieraczki to daj zarobić na tym to polega bo jak pojedziesz gdzie indziej to przyczepią się o coś innego. dodatkowo jeżeli nie masz tax disc-u i pojedziesz na mot i wrócisz pod chatę wozem możesz być prawie pewien że na drugi dzień dvla zaklampuje ci samochód.
pawelsonx - 11-07-2009, 12:53
w uk to jest MOT w ROI jest NCT i tu tylko sprawdzają a usterki musisz sam usunąć i przyjechać na powtórny przegląd, a sprawdzają wszystko włącznie z ciśnieniem w kole zapasowym.
Na ostatnim smoke miałem 0.58/m gdzie dla mojego samochodu jest norma 3.00/m, ale przez te 2 lata wszystko mogło się zdarzyć więc wole dmuchać na zimne.
|
|
|