To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić 3000GT/GTO - wejscie w posiadanie 3000gt

Anonymous - 29-08-2007, 16:22

SLAYE napisał/a:
W POLSCE NIE KUPISZ PORZADNEGO MITSUBISHI 3000 GT
A TEN CO POKAZUJESZ TO WERSJA US ODRADZAM

kupi sie ale nie za te pieniądze :)

Anonymous - 29-08-2007, 23:11
Temat postu: Prawda o 3000gt
A tak naprawdę,chodzi o to że do tego auta są drogie części ,kupując ten samochud nawet w super stanie możesz uszkodzić go przez ekstremalną jazde do czego ten samochud się nienadaje.I tu sprawdza się przysłowie, stare to dobre wino.Moja rada dla przyszłych posiadaczy kupiłeś za 25000 tys.możesz dołożyć na dzień dobry drugie tyle ,wydaje Ci się że to dużo, jesteś w dużym błędzie.Wydatki dopiero się zaczną ,wtedy sen pryska.Do tego auta trzeba pasjonata o stalowych nerwach i dużej cierpliwości.Ktoś powie ,jest kupe używanych części.Są, ale różne bo i typów wiele ,drogie ,a niekoniecznie w lepszym stanie niż wasze.Druga istotna sprawa, jak się coś poważnego psuje zaczynają się schody.Czemu ,brak przeszkolonych mechanikow ,brak dostępności części ,nieraz szukasz 2 tygodnie i więcej, a póżniej czekasz na sprowadzenie ,jak nie masz kasy nie kupuj 3000gt,dobze wszystkim radze.Nawet jeśli wydje Ci się ,że znasz się na samochodach ,ten może cię zaskoczyć ,przy zakupie powinieneś poprośić najlepiej kilku posiadaczy miśków by Ci pomogli.Ja chętnie pomogę ,inni napewno też.Pamiętaj nie ufaj nikomu piękny wygląd nic nie znaczy.
Anonymous - 29-08-2007, 23:44

adam walczak napisał/a:
możesz uszkodzić go przez ekstremalną jazde do czego ten samochud się nienadaje

Przecież to sportowy samochÓd wiec jest wręcz stworzony do ekstremalnej jazdy. Trzeba go po prostu z głowa eksploatować.
adam walczak napisał/a:
kupiłeś za 25000 tys.możesz dołożyć na dzień dobry drugie tyle

święta racja

adam walczak napisał/a:
Czemu ,brak przeszkolonych mechanikow

Nie wiem jak gdzie indziej. Ale w mojej malej mieścinie nie narzekam na brak fachowców.
Auto to auto... Części drogie które raczej trzeba sprowadzać.

adam walczak napisał/a:
przy zakupie powinieneś poprosić najlepiej kilku posiadaczy miśków

Mimo wszystko lepiej dobrego mechanika. Moj mechanik ( sąsiad ) 40 lat w fachu w ciągu 5 min mi mówił co jest nie tak w aucie ( byłem w szoku )
Dopiero gdy spodobał mu sie ten model co mam teraz zdecydowałem sie na zakup. Nie żałuje bo za mała kasę kupiłem w 100% sprawne auto w którym do roboty sa drobne pierdółki.

adam walczak napisał/a:
Pamiętaj nie ufaj nikomu piękny wygląd nic nie znaczy.

I tu znów sie z Toba zgodzę

Podsumowywujac Trzeba mieć kasy i cierpliwości i trochę szczęścia.

Anonymous - 02-10-2007, 12:06

Witam.

Czy ktoś z szanownych forumowiczów zna to auto i może w kilku zdaniach je opisać?
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3494120

Z góry dziękuję za info.

Anonymous - 05-10-2007, 21:41

witam
James napisał/a:
Czy ktoś z szanownych forumowiczów zna to auto i może w kilku zdaniach je opisać?
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3494120

mieszkam pod Warszawą i mogę je ewentualnie obejrzeć jeżeli jeszcze jesteś zainteresowany.

Anonymous - 06-10-2007, 18:16

Dziękuję za propozycje. bylem wczoraj i ogladalem. Mam mieszane uczucia. Jak mozesz daj mi swoj nr gsm na pw. Moze jutro bysmy sie umowli i podjechali go obejrzec razem:) z gory dziekuje.
Anonymous - 06-10-2007, 19:37

panowie o jakiego miska chodzi ,bo wyskakuje mi ze nie moze znalesc tego numeru ogloszenia
Hubeeert - 06-10-2007, 19:44

vr4 napisał/a:
panowie o jakiego miska chodzi ,bo wyskakuje mi ze nie moze znaleźć tego numeru ogloszenia

http://otomoto.pl/index.p...how&id=C3494120

Cytat:
Mitsubishi 3000 GT
Cena:
27 000 PLN / 7 171 EUR (do negocjacji)

Typ:
Sportowy / Coupe

Informacje:
Rok produkcji: 1997, Data rejestracji: 01/2002, Przegląd: 01/2008, Ubezpieczenie: 01/2008, 96 000 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Moc: 200 KM (147 kW), Pojemność skokowa: 3000 cm3, benzyna, czerwony, Liczba drzwi: 2/3,

Dodatkowe wyposażenie:
el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, blokada skrzyni biegów, tempomat

Dodatkowe informacje:
zarejestrowany w Polsce

Opis pojazdu:
pelna opcja +skora.felga 17cali.wszystko dziala klima,airbagi itp. lub zamiana chentnie jeep.

Sprzedający:
Numer ogłoszenia: C3494120Dane teleadresowe
warszawa (woj. mazowieckie),
tel.: +48 692 763023 , +48 601 179750

Anonymous - 08-10-2007, 15:53

i jak tam ogledziny auta?? Widzialem to auto juz jakis czas temu na allegro. Jezeli jeszcze nie byliscie go ogladac to proponuje zabrac dobrego blacharza/lakiernika aby go swoim okiem obejrzal ,bo wydaje mi sie ze byc trzasniety skoro zdjecia robione w jakims warsztacie (widac rozbite furki) no i brak orginalnych halogenow w zderzaku tylko jakies chamskie wstawione .pzdr
Anonymous - 08-10-2007, 16:18

Cześć. Byłem go oglądać. Cały był malowany. Co do zderzaka to całkiem możliwe. Komora silnika ma jednolity kolor, a to raczej plus. Dodatkowo środek jak na 10 lat zadbany. Dodatkowo też plus. Po ostatnim wgnieceniu drzwi pasażera nie naprawiany i tak pozostawiony dla kolejnego właściciela. Zdjęcia które są w internecie te z rej. Sx są stare. Obenie auto jest na warszawskich numerach. Jakby co urwałem z ceny w internecie dość sporo, ale nie wiem, czy się cieszyć, czy nie:) Jakby z 3kgt było wszystko oki to cena raczej by tak nie spadła. No i mam zagwostkę. Liczę się z ewentualnym inwestowaniem w auto, ale nie chcę wtopić na samym zakupie.
Anonymous - 24-10-2007, 18:23
Temat postu: nareszcie jest
generalnie jestem w ciezkim szoku,od 3 dni jestem posiadaczem 3kgt vr4 91r,jezdzilem roznymi samochodami ale ten przerasta moje wirtualne wyobrazenia :mrgreen: :finga:
LEWY - 27-10-2007, 08:52

a ja mam inne pytanie zawsze podobało i sie 3000gt ale to za wysoka półka,
i jak ktos by mogł mi wytlumaczyć z czym zwiazane sa az takie wydatki, że auto za 25tys wymaga az takiego wkladu (chyba ze to tylko taka przenosnia) bo w końcu to nie renowacja ani tuning.
Chyba ze odrazu remont skrzyni i silnika?

szurlejos obys byl z niego zawsze taki zadowolony a twoje wydatki szly tylko na PB.
pozdro

Anonymous - 28-10-2007, 12:20

bo przeważnie za te pieniadze kupujesz zamęczone 3000GT (cięzko znalezc w dobrym stanie bezwypadkowego) i od razu musisz zainwestować w skrzynie, skrzynke pośrednią, zawieszenie, sprzęgło itp. Jak wszystko jest zrobione (ale to kosztuje) i na czas wszystkie czynności obsługowe robione to jest praktycznie bezawaryjne wiem z doświadczenia. A tak na marginesie to jak ktoś jest zainteresowany nabyciem 3000GT VR4 to zapraszam do obejrzenia mojego.
Anonymous - 17-11-2007, 15:26

Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć co to jest warte:

OGŁOSZENIE - KLIK

Ja już mam 3000GT , tylko pytam tak z ciekawości... Dzięki i pozdrawiam.

Anonymous - 17-11-2007, 21:15
Temat postu: James
sorki James, że nie dałem nr tel. wcześniej ale miałem nagły wyjazd, poczym wyleciało mi zgłowy. Podaję adres mailowy, tak będzie łątwiej i pewniej, może jeszcze się przyda:
liliana.stodolska@interia.pl
ps. niech adres was nie myli :badgrin: