Off Topic - Kącik kulturalny
Grześku - 24-09-2007, 10:10
Dobra książka przy dobrej muzyce:
Ciza Zyke: "Złoto", "Parodia", "Gorączka" , "Sahara" (proponuję właśnie w tej kolejności) przy Mike Oldfield "Five mils out", Roger Waters "Perfect Sense", Pink Floyd "The division bell"
pierwsze dwie książki wymiatają, drugie dwie... Sami sprawdźcie
Anonymous - 24-09-2007, 21:58
nie byłbym soba gdybym nie dodał twórczości szanownego pana Stephena Kinga.. przeczytałem może 1/2 jego twórczości.. I tylko raz się lekko rozczarowałem na "Bezsenności".. reszta to rewelacja.. Polecam również literaturę p. Deana Koontza. Oczywiście obaj panowie obracają się w kręgu ciemnych mocy z pogranicza horroru i science-fiction. A muzyka.. hmm.. rodem z Seattle..:)
Anonymous - 24-09-2007, 22:24
szczeslaw napisał/a: | Mykus, odnośnie naszej dzisiejszej rozmowy - słyszałem właśnie jakiś nowy kawałek Nightwish. Jezu toć to disco polo z gitarą elektryczną!! Ta dziewczynka nie powinna śpiewać poza barami szybkiej obsługi, a muzycznie zeszli na dno.
Do dawnego Nightwisha się nie umywa... |
A co Ci mowilem ? Fajna dziewuszka ale rozmija sie z tym co spiewa - nijak nie pasuje
szczeslaw - 24-09-2007, 22:46
Mykus napisał/a: | A co Ci mowilem ? |
Mowiłeś i miałeś rację - TRAGEDIA!!
Mykus napisał/a: | Fajna dziewuszka |
Tu bym polemizował
sruba - 24-09-2007, 23:49
Grześku napisał/a: | Dobra książka przy dobrej muzyce:
Ciza Zyke: "Złoto", "Parodia", "Gorączka" , "Sahara" (proponuję właśnie w tej kolejności) przy Mike Oldfield "Five mils out", Roger Waters "Perfect Sense", Pink Floyd "The division bell"
pierwsze dwie książki wymiatają, drugie dwie... Sami sprawdźcie |
Grześku potwierdzam co do książek - proponowałbym tylko inną kolejność:
Sahara, Złoto, Parodia i na końcu Gorączka (najsłabsza moim zdaniem, a przynajmniej niewpisująca się klimatem w pierwsze 3).
Wiesz, że facet opisuje w nich swoje własne przygody (zapewne mocno podkoloryzowane, niemniej jednak) ?
I że jego twórczość, to jeszcze kilka kolejnych tytułów, które niestety nie zostały przetłumaczone...
Co do muzyki się nie wypowiadam, bo taka muza to nie moje klimaty
szczeslaw - 24-09-2007, 23:56
Sruba napisał/a: | Co do muzyki się nie wypowiadam, bo na taka muza to nie moje klimaty |
To napisz może nieco o swoich klimatach
sruba - 25-09-2007, 00:14
szczeslaw napisał/a: | To napisz może nieco o swoich klimatach |
Siedzę w klimatach RAC i Oi! mniej więcej...
Z polskiej muzy - Einher, The Junkers, ContraBoys, Honor, BTM, Surowa Generacja, The Analogs (pewnie nic Ci to nie mówi )...
Z zagranicznej - Skrewdriver, Exploited, 4Skins, No Remorse, Blitz.
Nie polecam wszem i wobec, bo raz, że takie granie trzeba jednak mocno lubić, a dwa, że przesłanie dla dużej części szanownych forumowiczów, mogłoby być co najmniej kontrowersyjne w niektórych przypadkach
akbi - 25-09-2007, 09:16
Sruba napisał/a: | Z polskiej muzy - Einher, The Junkers, ContraBoys, Honor, BTM, Surowa Generacja, The Analogs (pewnie nic Ci to nie mówi )...
Z zagranicznej - Skrewdriver, Exploited, 4Skins, No Remorse, Blitz. |
... rozumiem, że to jakieś nazwy zespołów
Podeślij mi kilka mp3 ... tak z ciekawości posłucham, a co tam
Grześku - 25-09-2007, 11:05
Sruba napisał/a: | Wiesz, że facet opisuje w nich swoje własne przygody (zapewne mocno podkoloryzowane, niemniej jednak) ?
I że jego twórczość, to jeszcze kilka kolejnych tytułów, które niestety nie zostały przetłumaczone... |
Wiem, interesowałem się gościem jak przeczytałem (wg mnie najlepszą jego wydaną u nas książkę - Złoto), troszkę można poczytać o nim tutaj i tutaj.
Mój pierwszy kot nazywał się "La Puta"
ruslana81 - 25-09-2007, 11:12
Sruba napisał/a: | Skrewdriver |
>Smacksong< i kultowy "Romper Stomper" na wizji...o taaaak!
sruba - 25-09-2007, 11:36
Grześku napisał/a: | Mój pierwszy kot nazywał się "La Puta" |
a robiłeś z nim to, co chłopcy w górach z prawdziwą "La Putą" ?
przygodę z Zyke zacząłem od "Sahary" i dalej w kolejności jak napisałem.
mam na własność 3 jego książki, brakuje mi tylko "Parodii", ale jej ceny na allegro powalają, więc czekam na jakąś dobrą ofertę.
Złoto i Saharę przerobiłem już kilka razy, jedynie Gorączkę, którą uważam za najsłabszą przeczytałem raz.
fajnie się do Cizi wraca po kilku latach przerwy...
"Kiedy wjeżdżaliśmy do murzyńskich wiosek na spotkanie z nami wybiegały zawsze murzyńskie dzieci. Na początku głaskałem je po głowach, żeby sobie wytrzeć ręce, później robiłem to już z czystej sympatii..."
hehe, Rusłana - wiesz co dobre
pozdro i do zobaczenia.
Grześku - 25-09-2007, 12:07
Sruba napisał/a: | a robiłeś z nim to, co chłopcy w górach z prawdziwą "La Putą" ? |
nie miałem stołeczka
Żeby nie było totalnie OT to przypomniałem sobie o jeszcze jednej książce:
Alistair MacLean "Siła strachu". Podobna w przekazie jak film "The Usual Suspects", do obydwu chętnie wracam.
sruba - 25-09-2007, 21:36
akbi, nie wiem, czy maile dojdą...
kliknij i ściągnij sobie "próbkę" jak masz ochotę...:
http://www.sendspace.com/file/zie875
Anonymous - 26-09-2007, 00:12
szczeslaw napisał/a: |
Tu bym polemizował |
To bardzo delikatna materia, ale ma jakies iskierki Ale to OT
akbi - 26-09-2007, 09:26
Sruba napisał/a: | akbi, nie wiem, czy maile dojdą... |
doszły ... wielkie dzięki
Na pewno kilka sobie wrzucę na CD do samochodu, póki co hity to "Baranki Boże" i "Biało zielono zawsze w Gdańsku jest"
...jeszcze 3 kawałki Einher zostały mi do przesłuchania
|
|
|