To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Programowanie pilota centralnego zamka

Grid - 26-03-2010, 22:42

"ACC - OFF" oznacza przełączenie kluczyka najpierw na ACC, a potem na OFF (czyli LOCK)
ensulent - 13-04-2010, 18:20

witam mam problem z pilotem mianowicie wszystko ladnie idzie 3x acc/off centralny sie zamyka i otwiera przycickam przycisk na pilocie raz za chwilke 2 raz i 3 raz drzwi sie zamykaja i otwieraja odlaczam kabelek od pinu 1 i 4 i ..... nic pilot nie dziala. morze to byc wina tego ze pilot jest nie od tego auta ??? bo tego niestety nie jestem pewien.
Juiceman - 13-04-2010, 18:24

A spróbuj bez wpinania się w piny xD najwyżej powtórzysz raz więcej procedurę. W galancie można dwa piloty zakodować.
ensulent - 13-04-2010, 18:38

niestety nie wpinajac sie w piny nic sie nie dzieje...
wiem ze mozna 2 zakodowac ale mam tylko jeden. ponawiam pytanie czy jezeli ten pilot nie jest od tego auta to powinno wogole cos sie dziac podczas programowania?? ( mam na mysli zamykanie i otwieranie sie drzwi) czy to dzieje sie tylko jezeli pilot jest od tego auta ?

[ Dodano: 15-04-2010, 10:46 ]
czy jest ktos wstanie odpowiedziec na moje pytanie??:)

Piekta1987 - 03-06-2010, 15:08
Temat postu: problem
:evil: probowalem zrocic zeby ten pilot dzialal od wczoraj, chyba z tysiac razy...

nie mam juz na to sily...bede potrzebowal pomocy kogos, komu to sie udalo :(

u157 - 03-06-2010, 19:00

Może warto zacząć od sprawdzenia samego pilota, stan baterii i mikro włączników. W moim przypadku problem dotyczył włączników, były zaklejone jakimś zielonym "smarem ".Po umyciu włączników i wymianie baterii na nową, pilot gada z centralka bez ponownego programowania.
sebo199 - 03-06-2010, 21:27

Co do pilota i centralnego to mój nie działał jak kupiłem auto. Wymiana bateryjki nie pomogła. Rozebrałem, przeczyściłem sprężonym powietrzem i umyłem w benzynie ekstrakcyjnej (delikatnie) całe "bebechy". Pomogło, zaczął działać. Dwa dni temu problem wrócił. Dusze go, klikam na różne sposoby i nic. Dokładnie to działał tak co dziesiąte naciśnięcie. W domu go rozebrałem i przedmuchałem ustami. Złożyłem i działa.
fj_mike - 20-07-2010, 12:56

Kupiłem pilota centralnego zamka od modelu poliftowego. Próbowałem programować ale bez skutku. Samochód przechodzi w tryb nauki (zamknięcie i otwarcie drzwi) ale nie reaguje na pilota. Pilot w stanie idealnym, styki czyste, bateria nówka.
skyrider - 21-07-2010, 22:28

fj_mike napisał/a:
Kupiłem pilota centralnego zamka od modelu poliftowego. Próbowałem programować ale bez skutku. Samochód przechodzi w tryb nauki (zamknięcie i otwarcie drzwi) ale nie reaguje na pilota. Pilot w stanie idealnym, styki czyste, bateria nówka.

Oryginalny pilot do przedliftowego Galanta ma oznaczenie MR238007.

Jako ciekawostka - koszt nowego w ASO to 610 zł.

fj_mike - 21-07-2010, 23:26

skyrider napisał/a:
Jako ciekawostka - koszt nowego w ASO to 610 zł.

Ciekawa ciekawostka :D :D

Nie wiem tylko czy Gal przedlift może używać poliftowego pilota :roll:

Hugo - 22-07-2010, 09:57

skyrider napisał/a:
Oryginalny pilot do przedliftowego Galanta ma oznaczenie MR238007
Takiego miałem w swoim jak go kupiłem (1998 r.). Niestety przyciski są z miękkiego plastiku i były pokruszone prawdopodobnie od paznokci do tego stopnia, że nie szło ich naciskać. Kupiłem i zamontowałem uniwersalny sterownik centralnego zamka z nowymi pilotami.
zbir - 26-07-2010, 21:13

Czy komus sie udało zaprogramować piloty od anglika do wersji europejskiej?

tzn. takie piloty:

do auta które ma taki pilot jak pokazał skydiver

bo moge je kupić a nie chce wtopic kasy...

Tomek - 26-07-2010, 21:17

zbir napisał/a:
Czy komus sie udało zaprogramować piloty od anglika do wersji europejskiej?

tzn. takie piloty:

Obrazek

do auta które ma taki pilot jak pokazał skydiver

bo moge je kupić a nie chce wtopic kasy...

witam

masz zgodę od autora zdjęć na ich prezentowanie?? :lol:
pozdrawiam :lol: :lol:

a odpowiedz znajdziesz tutaj:

http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

zbir - 27-07-2010, 00:57

heh no sorki wiem poszedłem na łatwizne 8)

a w tamtym temacie (zapoczątkowanym zresztą przeze mnie) nie ma właśnie jednoznacznej odpowiedzi. Jedynie axg napisał, ze probował jednej z metod programowania ale jest ich kilka więc w sumie wciąż nie wiadomo...

a Ty próbowałeś je przypisać do swojego auta?

Tomek - 27-07-2010, 08:14

zbir napisał/a:
a Ty próbowałeś je przypisać do swojego auta?

nie próbowałem, bo ostatecznie z nich zrezygnowałem, a nie mam czasu na zabawe teraz