To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Gdzie tankujesz najchętniej? RANKING - OGÓLNY

Anonymous - 27-10-2007, 22:13

Ja zazwyczaj na Statoilu, a po paliwie z Neste Misiek odmówił posłuszeństwa...
sla - 30-10-2007, 09:27

Jet, Statoil i BP
cns80 - 30-10-2007, 10:27

1. Shell
2. Neste
3. Statoil
BP i Orlen poniżej granic dobrego smaku :evil:

Na Shellu jest moim zdaniem najlepsze paliwo. Szczególnie czuję to w dieslu z przebiegiem 278 tyś km (dostaje niezłego kopa) i na LPG (osiągi jak na benzynie i o 30km na butli więcej niż po Orlenie i BP, o 10-20 więcej niż po Statoilu).

Neste - paliwko niewiele gorsze niż na Shellu i takie samo jak na Statoilu, ale cena zdecydowanie lepsza (nawet do 0,27 PLN na litrze).

Statoil - opinia wynika z powyższych :)

BP i Orlen - mimo że mają po kilka stacji w mojej okolicy to są to najdroższe stacje, a do baku zawsze wchodzi najwięcej paliwa ( :?: ). Na 24,7 l LPG z Shella przejeżdżam około 220 km, a na 26,4 l z Orlenu max 195 km :shock: . Wnioski proste :twisted:
Tankując 95 na Orlenie lub BP do Colta mam wrażenie jakbym jeździł na zaciągniętym hamulcu ręcznym :(

I jeszcze taka ciekawostka:
Byłem na regulacji i czyszczeniu gaźnika w Sunnym 92r. z przebiegiem 158 tyś km (45 tyś na gazie z Shella). Mechanik obejrzał sobie komory spalania i powiedział że jeszcze czegoś takiego nie widział, a naprawia Nissany od 12 lat. Czyściutko i szczelnie, bez żadnego uszczerbku dla silnika :mrgreen:

P.S. Na Shellu złożyłem kiedyś reklamację na ilość zatankowanego gazu i od tamtej pory nie tankuję na stacji przy Stegnach. Dziwi mnie to że na 3 z 6 pozostałych stacji tego właściciela wszystko jest OK :shock:

Anonymous - 30-10-2007, 14:44

Only shell & statoil :mrgreen:
Anonymous - 30-10-2007, 21:23

Ja tankuję Na Orlenie lub Shellu...służbowe autko natomiast na Lotosie...:)
saphire - 01-11-2007, 16:00

Muszę napisać że zmieniłem stację z BP na Lotos'a

Misiek po zmianie w miejskiej jeździe pali mi DWA LITRY mniej na setkę a i silnik się zrobił zdecydowanie żwawszy i zrywniejszy. :mrgreen: :p :badgrin:

Anonymous - 01-11-2007, 17:19

a,że tak spytam-na czym polega ta promocja na shellu"5gr na litrze taniej"?To dla ludzi z kartą czy jak?:)
Robson86 - 01-11-2007, 17:57

te 5gr pobierane jest z punktow z karty :P
pozdroo

sampler - 01-11-2007, 18:13

NESTE
saphire - 01-11-2007, 18:18

Na Lotosie jak kupujesz i masz kartę to płacisz 5gr taniej na litrze. Kartę free ci dają przy pierwszym tankowaniu - wystarczy się upomnieć.
Anonymous - 01-11-2007, 18:23

Też taką miałem ale szef mi zabrał:(
akbi - 01-11-2007, 18:59

saphire napisał/a:
Na Lotosie jak kupujesz i masz kartę to płacisz 5gr taniej na litrze

4 gr

Czerwien napisał/a:
Też taką miałem ale szef mi zabrał:(

Poproś o kolejną, to nie jest imienna karta.

Anonymous - 01-11-2007, 19:05

akbi napisał/a:
Poproś o kolejną, to nie jest imienna karta.

będę musiał tak zrobić drogi kolego:)

Anonymous - 01-11-2007, 20:30

Neste - do jazdy w korkach GT i tak nie potrzebuje lepszego szuwaksu :wink: , a dyszel w Audi na pompie rotacyjnej i tak przepali nawet mazut :wink:
Orlen/Petrochemia i tak dostarcza wiekszosc paliw do wszystkich sieci (moze za wyjatkiem Wypałera na Shellu), wiec obrzydzenia to tej sieci nie mam. Ale jesli juz mam wybor to BP albo Statoil jakos bardziej mi podchodzi - mimo, ze to czysto subiektywne wrazenie i gdyby pozaslaniac nazwy, to bym nie byl w stanie rozroznic.
Kiedys siec Preem miala tez niezle paliwo - a dokladniej diesla - importowane z rafinerii na Morzu Polnocnym, ale od czasu wchloniecia przez Statoil juz biora lokalnie albo z Możejek (widzialem platnosci na ciezkie kwoty juz pare lat temu :wink: )