To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Zobaczcie co znalazlem!!

Anonymous - 05-09-2007, 12:58

Pofolguj debilu i idioto. :finga:

Ficu865 napisał/a:
A poza tym sam jesteś debilem

tylko że nie zdążyłeś ze swojego profilu usunąć tego samego kota którego masz również na naszym forum. Kompletny idiota z Ciebie:)

Mogę dostać za to czerwony pasek ale naprawdę takiego idiotę ciężko spotkać:)

[ Dodano: 05-09-2007, 13:01 ]
Jackie za ce ten pasek moge wiedziec. Tylko konkretnie bo poki co sypiesz ostrzezeniami nie wiadonmo za co. Czy ja kogos na tym forum obrazilem. :badgrin:

Anonymous - 05-09-2007, 14:12

Aga - to nie tak, po prostu nowe osoby nie wiedzą na ile można sobie pozwolić :wink: I to chyba normalne, że stali starzy bywalcy mają trochę większą taryfę ulgową - zadaj sobie pytanie czy traktujesz tak samo ludzi nowo poznanych i ludzi których znasz już dłuższy czas?? No właśnie :biggrin:
Anonymous - 05-09-2007, 14:19

A ja uważam ze mleczny nie został obrazony został nazwany po imieniu :)
Anonymous - 05-09-2007, 14:22

Milcząco potwierdzę :badgrin:
Jackie - 05-09-2007, 14:50

mleczny, wiesz, ja nie jestem od tego żeby kogokolwiek wychowywać, jeżeli nie rozumiesz za co masz ten pasek to żadne moje tłumaczenie nic nie da. Za duży jesteś, żeby się w niańkę bawić. Tyle.
Osobiście jest mi przykro, uważam, że potraktowałeś mnie i Huberta w sposób nieciekawy i niezasłużony a do tego na łamach innego forum. Jak Ci coś nie pasuje - istnieje PW czy nawet ogólny. Mogłeś tam napisać, że coś Cię boli. Nie skorzystałeś z tego, trudno. I równie osobiście (nie jako Admin ale jako człowiek, którego tak potraktowałeś) im szybciej znikniesz z tego forum tym lepiej dla wszystkich.

Jacek

Aga - 05-09-2007, 15:29

slo_mo napisał/a:
nowe osoby nie wiedzą na ile można sobie pozwolić :wink: I to chyba normalne, że stali starzy bywalcy mają trochę większą taryfę ulgową

NIE, to nie jest normalne
to jest absolutnie niedopuszczalne i niesprawiedliwe
i zniechęcające, czego ja jestem przykładem...

pa...

Firebee - 05-09-2007, 17:36

wygwiazdkowałem większość obraźliwych wyrazów, na przyszłość proszę wszystkich forumowiczów (czy to "starszych" czy "nowszych") o nie zaniżanie się do poziomu osób prowokujących. od tego są czerwone paski.. Wyzywanie ich od "deb.." i "głupków" niestety nie jest dyskusją na jakimkolwiek poziomie...

Pozdrawiam

jeszcze jedno.. skąd w ogole wzial sie taki podział? forum, które z założenia miało byc rowne dla wszystkich, nagle dorabia się podziałów?
nie wiem jak reszta założycieli i adminów, ale ja zawsze bede za tym, by kazdą osobe czy nowa czy stara traktowac tak samo...
Firek

Hubeeert - 05-09-2007, 21:04

Aga napisał/a:
slo_mo napisał/a:
nowe osoby nie wiedzą na ile można sobie pozwolić :wink: I to chyba normalne, że stali starzy bywalcy mają trochę większą taryfę ulgową

NIE, to nie jest normalne
to jest absolutnie niedopuszczalne i niesprawiedliwe
i zniechęcające, czego ja jestem przykładem...

pa...

No i ja też. Aga wreszcie się zgadzamy :)

Tu na tym forum panuje demokracja. A system "prawny" opiera się na wzorach amerykańskich czyli na prawie precedensowym.
Żeby daleko nie szukać chciałbym przypomnieć (tym z dłuższym stażem) użytkownika Fido__. Pisał na nasz temat jako Forum oraz mnie jako admina bzdury na forum Subaru. I nie doczekał się za to paska. Nikt go też nie zbanował. Zmalała tylko w rezultacie ilość użytkowników zainetesowanych rozmową z w/w.

Ficu... Prawda jest taka, że niestety przegiąłeś. Owszem IMHO jako człowieka w słusznej sprawie, ale nie może być tak, że dla idei odchodzimy od Zasad Forum. To te zasady określają jakie to forum będzie. Najwyraźniej jednemu z forumowiczów się to nie podoba. No cóż. Na ponad 5000 osób aktualnie zarejestrowanych na forum znajdzie się jakis odsetek niezadowolonych. Tego nie unikniemy.

Co zaś do ostrzeżeń.
Ostrzeżenia mogą być "przyznawane" za złamanie Zasad Forum i tego bym się trzymał. To, że gdzieś, ktoś o mnie bzdury pisze? Mówiąc wprost - nie pierwszy raz i leję na to. Jeżeli nie robi tego tu na forum to jest jego mały problem. Nie mój. I nie Twój Jacek.

Dobry zwyczaj tego forum mówi też, że przed nadaniem ostrzeżenia zwykle się usera ostrzega. Aga ostrzeżenie dostała, ale uzasadnienie ostrzeżenia jest dla mnie jakoś wątpliwe "legislacyjnie".
mleczny czy jak się nazywasz dostałeś od razu paski i też dla mnie wątpliwe.
Ficu ostrzeżenie powinien dostać.
Moja propozycja jest następująca.
mleczny - rób co chcesz, ale ja osobiście chciałbym jakieś słowo wyjaśnienia co Ci się nie podoba.
Aga - ostrzeżenie zostaje usunięte w imię tego, że zgodnie z prawem wątpliwości są zawsze na korzyść.
Ficu - edytuj swoją wypowiedź. Jako admin wiem co napisałeś i nie podoba mi się użyte w niej słownictwo. Nakaz edycji dotyczy też Ciebie mleczny. Czas - do jutra do 20.

I dajcie już spokój.

Pozdrawiam.

Aga - 05-09-2007, 21:16

Firebee napisał/a:
jeszcze jedno.. skąd w ogole wzial sie taki podział? forum, które z założenia miało byc rowne dla wszystkich, nagle dorabia się podziałów?
nie wiem jak reszta założycieli i adminów, ale ja zawsze bede za tym, by kazdą osobe czy nowa czy stara traktowac tak samo...
Firek

muszę Ci powiedzieć, że gdy zaczynałam pisać na tym forum też mi się wydawało, że jest tak jak opisujesz
jednak szybko co niektórzy "starzy" forumowicze, odarli mnie ze złudzeń

początkowo mnie to śmieszyło, szczególnie gdy wypowiadał się w ten sposób jakiś młodziak (chętnie napisałabym gó...rz, ale nie chcę obrazić nikogo :) )
ale z czasem zaczęło mnie to wkurzać!

ewidentnie widać, że niektórzy forumowicze z racji długiej bytności na forum przypisują sobie prawo do pouczania innych
i na dodatek są święcie przekonani, że ci inni nie mają prawa ich pouczać, a nawet zwrócić jakiejkolwiek uwagi

to jest sytuacja bardzo niezdrowa i, jak pisałam wyżej, zniechęca wielu do wypowiadania się na forum
tak jak zniechęciła mnie

ja bym może była skłonna nawet zgodzić się z niektórymi uwagami skierowanymi bezpośrednio do mnie
i może nawet bym starała się poskromić mój wybuchowy charakterek i delikatniej reagować na zaczepki
ale wątek, w którym teraz jesteśmy jest ewidentnym przykładem jawnej niesprawiedliwości, na co się nigdy w życiu nie godzę

ja myślę, że jeśli to się nie zmieni to ugotujecie się we własnym sosie bo "młodzi" forumowicze będą się bali wypowiadać aby nie narazić się na krytykę

powiecie zaraz, że ja jestem jedynym takim przypadkiem
nie, ja o tym głośno mówię !
a wielu po prostu odpuściło.....

Krzyzak - 05-09-2007, 21:23

Aga napisał/a:
ewidentnie widać, że niektórzy forumowicze z racji długiej bytności na forum przypisują sobie prawo do pouczania innych
i na dodatek są święcie przekonani, że ci inni nie mają prawa ich pouczać, a nawet zwrócić jakiejkolwiek uwagi

wydaje mi sie, ze bardziej wynika to z kultury osobistej i oglady, niz z faktu dlugosci bycia na forum - widzialem wiele butnych i aroganckich wypowiedzi zarowno od nowych jak i niektorych bardziej doswiadczonych forumowiczow; odwrotnie tez bylo - sa tez nowi jak i "starzy" pokorni i bardziej skorzy do zgody

dlatego bym tak nie uogolnial

pozdrowka

Anonymous - 05-09-2007, 21:38

Hubert napisał/a:
u na tym forum panuje demokracja. A system "prawny" opiera się na wzorach amerykańskich czyli na prawie precedensowym.

Common Law jest prawem Królestwa Brytyjskiego przyjętym przez Federację Stanów a nie odwrotnie :wink:

Aga - 05-09-2007, 21:47

Krzyzak napisał/a:
wydaje mi sie, ze bardziej wynika to z kultury osobistej i oglady, niz z faktu dlugosci bycia na forum - widzialem wiele butnych i aroganckich wypowiedzi zarowno od nowych jak i niektorych bardziej doswiadczonych forumowiczow; odwrotnie tez bylo - sa tez nowi jak i "starzy" pokorni i bardziej skorzy do zgody

nie wiem co widziałeś
ja opisuję dokładnie sytuację, która mnie spotkała
i argumenty, których używano w stosunku do mnie
uwierz mi, na długi staż na forum powoływano się wielokrotnie
dlatego tak mnie to zbulwersowało, bo argument jakby nie patrzeć, infantylny

Hubert, usunąłeś moje ostrzeżenie, nieistotne to jest
jednak doceniam, że zauważyłeś to na co od początku zwracałam uwagę: uzasadnienie ostrzeżenia, cokolwiek wątpliwe

Hubeeert - 06-09-2007, 01:52

Aga napisał/a:
No to chyba ich problem prawda?
Takie zachowania podobnie jak odsyłanie do szukaj nie są mile widziane.
Aga napisał/a:
to jest sytuacja bardzo niezdrowa i, jak pisałam wyżej, zniechęca wielu do wypowiadania się na forum
tak jak zniechęciła mnie
Aga bez uogólnień proszę. Uogólnianie zawsze jest oznaką braku merytorycznych argumentów za to ładnie podpiera wątpliwe tezy.
Aga napisał/a:
ja bym może była skłonna nawet zgodzić się z niektórymi uwagami skierowanymi bezpośrednio do mnie
i może nawet bym starała się poskromić mój wybuchowy charakterek i delikatniej reagować na zaczepki
ale wątek, w którym teraz jesteśmy jest ewidentnym przykładem jawnej niesprawiedliwości, na co się nigdy w życiu nie godzę
Aga napisał/a:
Hubert, usunąłeś moje ostrzeżenie, nieistotne to jest
jednak doceniam, że zauważyłeś to na co od początku zwracałam uwagę: uzasadnienie ostrzeżenia, cokolwiek wątpliwe
No to albo albo.
Pisałaś mi na PW, że czekasz na bana. Doczekałaś :?: I nie doczekasz raczej.
Ten wątek jest wynikiem tego, że forumowicze poczuli się urażeni komentarzem jednego z użytkowników tego forum na temat forum i osób za niego odpowiedzialnych. Nie mam z tym nic wspólnego a mój post z dołu pierwszej stronty był wynikiem zdziwienia tym co zastałem na forum.

Jednemu z użytkowników tutaj w tym wątku chodziło poza tym (o ile go znam) nie o to, że user zasiedziały ma jakieś dodatkowe prawa, tylko o to, że wie w jakich granicach może się poruszać. Zdziwiłabyś się ale ja też miałem tu ostrzeżenia. Za przekraczanie tych granic.

Pozdrawiam

Aga - 06-09-2007, 08:54

OK, jak zwykle przyjmuję wyjaśnienia by zakończyć tę dyskusję
powiedziałam co miałam do powiedzenia
może do kogoś to trafiło
może nie ....

nie ma sensu już się nad tym rozwodzić

.... wracam do swojego postanowienia....
pozdrawiam

Anonymous - 06-09-2007, 10:36

Ok zmieniłem swoje wypowiedzi. Nie chciałem tego robić bo nigdy nie cofam wypowiedzianych słów, ale że internet na to pozwala...
Tym bardziej pisząc to sam dołożyłem "mogę za to dostać pasek" więc byłem świadomy że przekraczam zasady forum.

Powinienem się powstrzymać przed rzucaniem takimi określeniami, jednak wyprowadził mnie z równowagi kompletny brak myślenia "bohatera" tego topicu.

Nie wkurzyło mnie to że koleś nadaje na innym forum. Wisi mi to. Wkurzyło mnie to że bezmyślnie wkleja tu link i pisze co to on nie znalazł w sieci.. żenada.

Co do ostrzeżeń. Wyjaśnienie że starszym forumowiczom wolno więcej jest bez sensu. Zasady są dla wszystkich.