To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - OSTRZEGAM przed stacją paliw

Anonymous - 21-09-2007, 11:32

waldi-1 napisał/a:
a poza tym jak z ilus tam tysiecy litrów spuści sobie z 50 to nawet sie poziom paliwa w cysternie niezmieni

Waldi brak słów...
Gdyby tak było to byśmy wode wlewali.

waldi-1 - 21-09-2007, 11:36

:P
saphire - 21-09-2007, 11:43

Otwarcie klap też jest rejestrowane jak sądzę :p oczywiście w małych stacyjkach noname to sobie już w zbiornikach na miejscu mogą nabełtać co im pasuje. Duże markowe sieci dość szczegółowo monitorują cysterny po drodze a nawet sprawdzenie jest ile zlali z cysterny na której stacji i równocześnie ile na tej stacji w zbiornikach przybyło co więcej czy data i godzina się zgadza, czy cysterna wg GPS tam była itp. itd. - możliwości monitoringu jest naprawdę masa. Tyle że na to stać duże koncerny i na tym im zależy a nie maluczkim.
HouseM - 21-09-2007, 12:02

no może na podkarpaciu. bo tutaj w małopolsce przez pół roku ludzie lali impregnat do drewna do swoich diesli.... Nie są to bajki tylko powazna sprawa w której (wg telewizji) nawet CBA brało udział.

co do GPS'u iitp .. Mam znajomego (aktualnie w irlandii) jezdził TIRem w sporej polskiej firmie przewozowej. Jak chciał mieć chwile spokoju to miał wyciętą z blachy miedzianej taką niby kwadratową puszkę ,którą przysłaniało się antene komunikacyjna i było po sprawie.

waldi-1 - 21-09-2007, 13:01

No a ja z kolei wiem ze wystarczy zasłonić złotkiem z czekolady i se mozna spuszczać
Marcin-Krak - 21-09-2007, 13:47

waldi-1 napisał/a:
No a ja z kolei wiem ze wystarczy zasłonić złotkiem z czekolady i se mozna spuszczać :p

waldi-1, co najmniej nie dwuznacznie zabrzmiała Twoja wypowiedź :P
To nie jest forum porad ... jak można

karolgt - 21-09-2007, 15:04

waldi-1 napisał/a:
No a ja z kolei wiem ze wystarczy zasłonić złotkiem z czekolady i se mozna spuszczać :p

waldi-1naprawde daruj sobie tego typu komentarze, na Twoim miejscu jakbym widział jednoznaczną krytyke paru słów ktore napisałeś to bym sie zastanowił i chociaż edytował swój post żeby nie narażać się więcej na głupie komentarze. Ale to już Twoja sprawa.

A wracając do tematu, to nie wydaje mi się ze motywy z zasłonięciem czegos złotkiem od czekolady lub innymi "zakłocaczami" załatwia sprawe. Jeśli to co pisał Ficu jest prawdziwe, a zakładam, że jest, to ten kierowca i tak pewnie o wszystkich zabezpieczeniach po prostu nie wiedział, a sposob z jednoczesnym wylewaniem dolewaniem napewno by nie przeszedł.

waldi-1 - 21-09-2007, 15:17

Jaka znów krytyke ? tu kazdy sie wypowiada o tym co wie, kazdy ma inne zdanie i to sie nazywa DYSKUSJA, a edytowac to i tak nieumie nieznam sie na tym tak jak ty
HouseM - 21-09-2007, 15:26

Ale żeście sie czepili tej ortografii i gramatyki ... boshee
Waldi a ty sobie zainstaluj firefoxa on ma funkcje autokorekty tego co piszesz. Ja tez mam spore problemy z ortografią a to pomaga żeby sie złośliwcy nie czepiali :evil:

waldi-1 - 21-09-2007, 15:28

HouseM, ale co to to fire coś tam? a co do tego ze ktos mnie upomina jak pisze to wcale sie tym nieprzejmuje nikt niejest idealny a jeśli on jest to niech czyta bez błędów haha
Marcin-Krak - 21-09-2007, 15:40

HouseM napisał/a:
Ale żeście sie czepili tej ortografii i gramatyki ... boshee

Nie czepiamy się ani jednego, ani drugiego - tylko logiki wypowiedzi - Szczęsław przeedytował nasze wypowiedzi w których czepialiśmy się waldi-1, i już nie ma sprawy ... choć ktoś się już kiedyś zdenerwował jak mu się posta przeedytowało :P

Waldi tu sobie zajrzyj :P http://www.mozilla-europe.org/pl/products/firefox/

szczeslaw - 21-09-2007, 17:22

Marcin-Krak napisał/a:
choć ktoś się już kiedyś zdenerwował jak mu się posta przeedytowało

Marcin jak jest luz to jest luz. Ale jeżeli Wy sami zaczynacie się czepiać i robić z igły widły, to przeedytowałem posty.
Mam zacząć wprowadzać większy rygor na naszym podforum? Tego chcecie?
Połowa postów poleci do śmietnika, a połowa z Was dostanie po red-barze...
Nie ma sprawy...

waldi-1 - 21-09-2007, 17:57

Reda niechce juz mam jednego, ale ten bar to dobry pomysł, chyba se pujde
Marcin-Krak - 21-09-2007, 18:23

szczeslaw napisał/a:
Marcin jak jest luz to jest luz. Ale jeżeli Wy sami zaczynacie się czepiać i robić z igły widły, to przeedytowałem posty.
Nie ma sprawy...

szczeslaw, wybacz mi - już będę grzeczny. Nie będę robił OT na małopolskim :P
A tak poza tym to : klik

A na moje usprawiedliwienie, to napiszę że ja w stresie żyję - w poniedziałek i wtorek mam egzaminy - a nie chce mi się uczyć :P

Anonymous - 21-09-2007, 23:36

szczeslaw napisał/a:
Nie ma sprawy...

Jakbym Hubeeerta czytał...;)

Marcin-Krak napisał/a:
A na moje usprawiedliwienie, to napiszę że ja w stresie żyję - w poniedziałek i wtorek mam egzaminy

Co Ty wiesz o stresie... :P Co ja mam powiedzieć :mrgreen:

Węźcie wywalcie ten nasz OT do innego tematu a zostawcie najważniejsze.
Pzdr:)