Nasze Miśki - Moje samochody
Matejko - 12-06-2006, 23:39
o tym wydechu mogles mi napisac tanio robia w kaliszu
Anonymous - 13-06-2006, 00:05
Biorę od kolesia, który też ma tanio i bardzo dobre tłumiki
Naprawiałem go już dwa razy, raz jak założyłem gaz, a drugi jak mnie Firek gonił - też sie urwał. Starczy, czas na nowy.
Anonymous - 18-06-2006, 21:22
Wracająć do bieżnika opony i jednocześnie go kończąć przedstawiam foto, na którym widać, że z obu stron jest taka sama (widok przód/tył - opona przednia lewa)
Długi weekend spędziłem w Kaliszu montując różne takie do czerwonych samochodów Przy okazji chciałbym podziękować Matejce za miłe przyjęcie Po drodze do Kalisza przy prędkości powyżej 100km/h kierownica zaczynała bardzo mocno drżeć. Jak się później okazało przyczyną tego nie było źle wyważone koło, tylko brak pierścieni centrujących, których obecnie poszukuję. Po ponownym założeniu koła najprawdopodobniej zrobili to lepiej, bo mogłem jechać juz 140km/h a drgania zaczynały się dopiero od 120km/h Przy okazji pobiłem swój ostatni rekord prędkości, który wynosił 130km/h na trasie Bydgoszcz-Grudziądz
Anonymous - 28-06-2006, 22:25
Dziś udało się wreszcie zrobić test amortyzatorów i całego zawiesenia. Oto wynik
W ciągu kilku dni straciłem ponad litr oleju. Mam już nową uszczelkę pod miskę, nowy filtr, olej kupię jutro, a uszczelkę pod pokrywę zaworów, pompę paliwa i rozdzielacz zapłonu w piątek i tego dnia wszystko wymienię.
Hubeeert - 28-06-2006, 22:51
bartek_nkm napisał/a: | Dziś udało się wreszcie zrobić test amortyzatorów i całego zawiesenia. Oto wynik |
Tył szmelc.
Anonymous - 28-06-2006, 23:03
Spokojnie Hubert, do zlotu wszystko będzie cacy
Hubeeert - 28-06-2006, 23:04
bartek_nkm napisał/a: | do zlotu wszystko będzie cacy |
Wiem.
Anonymous - 28-06-2006, 23:09
Jak tylko wymienie amorki i tarcze to jade jeszcze raz po wydruk i zobaczymy co się zmieni.
josie - 01-07-2006, 18:23
Na jednej z aukcji sprzedający ostrzega, żeby test nowych amortyzatorów wykonywać dopiero po przejechaniu 1000km, i tylko jeżeli jest to konieczne.
Wiem, że wszyscy powiedzą że badziew jakiś sprzedaje i mówi to żeby coś ukryć ale jest w końcu gwarancja 2 letnia
Anonymous - 01-07-2006, 20:18
Przegląd mam za 20dni, do tego czasu muszę wymienić amorki, a 1000km do tego czasu nie dam rady zrobić
Pisał może co się stanie jak zrobię test wcześniej??
Hubeeert - 01-07-2006, 20:25
Pier******e o Chopinie.
Kolejny mit motoryzacyjny. Nie przejmuj się.
wichura1 - 08-08-2006, 08:55
Amortyzatory powodują tylko, że pojazd nie odbija się na sprężynach jak piłeczka pingpongowa. To nie sprężyna, poduszka, czy inny deformujący się element, żeby się coś układało. Pracują w jednej osi i albo tłumią drgania, albo kibel.
Anonymous - 16-09-2006, 14:24
W środę (13.09) zauważyłem, że gdy mocno skręce koła to opona trze o ziemie! Przeraziłem się i nie myśląc wiele pojechałem do serwisu (nie ASO). Diagnoza - zbieżność.
Przy okazji (w końcu) zdecydowałem się na wymianę tych amorków i przegubów przednich, bo już nawet przy niewielkim skręcie potrafiły stukać. Usługę wraz z częściami wycenili mi na 790zł. Trudno. Jak trzeba to trzeba. We wtorek jadę i Miś będzie jak nowy
Zaczynam myśleć na poważnie, żeby Misia już sobie zostawić i mieć jako drugie auto, którym będę jeździł na spoty, zloty itp, a kupie sobie coś innego. Jakieś BMW E36 czy inne diabelstwo W zwiąku z tym jeśli wszystko pódzie po mojej myśli to może już na wiosnę dam Misia do skór, żeby mi go ładnie robili, wymienię alarm na fajniejszy i kupię to na co mi było szkoda kasy przez cały czas.
Bo Miś musi mieć i [CENZURA]
Matejko - 16-09-2006, 14:38
bartek_nkm napisał/a: | W środę (13.09) zauważyłem, że gdy mocno skręce koła to opona trze o ziemie! |
a jak jedziesz prosto to lewitujesz??
bartek_nkm napisał/a: |
Zaczynam myśleć na poważnie, żeby Misia już sobie zostawić i mieć jako drugie auto |
w koncu zmadrzales,
bartek_nkm napisał/a: | Jakieś BMW E36 czy inne diabelstwo |
jak dla ciebie to nie jest dobry pomysl - wiesz czemu
poszukaj jakiegos puga 106 1.5D tak wiem ze francuz,ale mozesz na niego polozyc to co ci wycenzurowalo w twoim poscie, lac opal, a i tak bedzie szybciej smigal niz colt
Anonymous - 16-09-2006, 21:32
Matejko napisał/a: | bartek_nkm napisał/a: | W środę (13.09) zauważyłem, że gdy mocno skręce koła to opona trze o ziemie! |
a jak jedziesz prosto to lewitujesz?? |
Chodzi o to, że opona powinna się toczyć a nie trzeć o podłoże. Teraz wyraźnie słychać tarcie. Kiedyś tego nie było.
Peugeota nie kupię, bo bym musiał pruć całą instalację, bo mi tam nic nie pasuje! Predzej Mieczysława 190 diesla.
|
|
|