Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] POWAZNY CYRK Z OBROTAMI- NIETYPOWE!! POMOZCIE
turek61 - 03-11-2007, 20:23
| joukipauki napisał/a: | ZALATWIONE!!!
problem byl z regulatorem napiecia. szkoda tylko ze sam musialem do tego dojsc a kolesie z aso sie upierali ze wszystko z nim w porzadku.. ale ostatecznie w ramach gwarancji zostal wymieniony. gra jak ta lala. skonczylo sie przygasanie swiatel, spadek obrotow i zamulenie...
pozdrawiam |
Dobrze że sie wyjaśniło.Będziemy bogatsi o Twoje doświadczenia.
Anonymous - 04-11-2007, 13:59
szkoda tylko ze za te "doswiadczenia" musialem zaplacic ja...
saphire - 04-11-2007, 14:16
Każdy kiedyś musi
Anonymous - 04-11-2007, 22:15
a wiesz może gdzie jest ten regulator nap.? łatwo do niego dojść? bo mam podobne objawy....własnie po przejechaniu wiecej km. obroty wariują....a powiem jeszcze że jak dziś jeździłem bez klimki to było dużo lepiej......dlatego sądzę że to elektryka...bo przepustnicę już czyściłem i resetowałem kompa , tylko egr-u jeszcze nie ruszałem
Anonymous - 14-11-2007, 11:59
wiesz, mechanikiem nie jestem, ale z tego co sie orientuje znajduje sie przy alternatorze. u mnie sprawa wygladala tak ze przy wyzszych obrotach, np nawiew krecil mocniej, jasniej swiecily sie swiatla, itd. czasem na postoju wszystko bylo ok, a czasem byl spadek mocy-przygaszanie swiatel dosc mocne przy zabawie nap szybam,i silnik byl slaby, trzeba go bylo dluzej bujac, mial dziwne przeskoki w mocy.
a reg jmusi byc przy alter bo wlasnnie napiecie od alter mi sprawdzali i byl jeden wniosek- alter lub regu;ator, a ze mial problemy z utrzymaniem napiecia w granicach 14v na postoju to padlo na reg.
wczesniej coprawda wyczyscilem przepustnice, egr, i mam roczny akumul. ale wydaje mi sie ze regul padl z winy poprzedniego wlascicela- zanidbal pewne sprawy i tak poszlo krok po kroku...
pozdrawiam
Anonymous - 15-11-2007, 20:54
witam u mnie jest to samo alternator ładuje a elektryk stwierdził że regulator napięcia tylko dodam gdy silnik się nagrzał te objawy znikały a rano muszę go przytrzyma na gazie żeby mi niezgasł i tak po za tym pali mi się kontrolka od ładowania, dowiedziałem się że regulator znajduje sie na alternatorze najprawdopodobniej i ma wejści dwupinowe pozdro
Anonymous - 16-11-2007, 18:44
przepustnica GDI http://moto.allegro.pl/it...nik_gdi_.htmlpo co zaraz 8000 tys.
[ Dodano: 16-11-2007, 18:46 ]
http://moto.allegro.pl/it...ilnik_gdi_.html po co zaraz 8000 tys
[ Dodano: 16-11-2007, 18:50 ]
http://moto.allegro.pl/it...ilnik_gdi_.html GDI przepustnice po co zaraz 8000 tys mozna inaczej
Anonymous - 10-02-2008, 12:10
witam podepne sie do tego tematu i ja gdyz kurde juz nie wiem co jest z miom autem mam falujace obroty, przepustnica czysta jak lustro bylem w sevisie stwierdzili ze mam do wymiany czujnik cisnienia paliwa,dobra wymienili,dalej to samo, jade z reklamacja ,auto postalo dwa dni sprawdzili wszystko(tak twierdza) i wyszlo im ze mam padnieta pompe wysokigo cisnienia tylko jakos mi sie nie chce w to wierzyc auto ma kopa ,pedal gazu reaguje jak trzeba,sam juz nie wiem co robic czy to jest ta przepustnica ,mam ta nowsza elektroniczna dzis jeszcze sprawdze ten motyw z napieciem . czy ktos z was wie jak jest sterowana pompa wysokiego cisnienia tzn mechanicznie czy elektronicznie.dzieki za wszelkie podpowiedzi.
Anonymous - 15-02-2008, 16:35
problem lezal w regulatorze napiecia. pozdro
Anonymous - 15-02-2008, 17:12
zakupilem sobie urzadzenie do odczytywania i resetowania kodow nazywa sie MEMOSCAN U381. podlaczylem sobiue dzis do auta i pokazalo mi ze byl jeden blad (ktory tez wczesniej sie pokazywal i zostal skasowany) o numerze PO170 co znaczy doslownie : FUEL TRIM MALFUNCTION(BANK1) niewlasciwe dzialanie redukcji cisnienia paliwa( Chyba tak) bo nie moge znalezdz dokladnego tlumaczenia .wiec wyglada na to ze pompa wysokiego cisnienia jest do wymiany niestety.chyba ze ktos na forum wie lepiej co oznacza ten kod bledu to prosze o odpowiedz.
turek61 - 15-02-2008, 18:19
Anonymous - 15-02-2008, 22:41
turek61 zdaje sie ze miales cos napisac lub wkleic a wyszedl tobie pusty post
saphire - 16-02-2008, 09:36
| dadur napisał/a: | | o numerze PO170 co znaczy doslownie : FUEL TRIM MALFUNCTION(BANK1) niewlasciwe dzialanie redukcji cisnienia paliwa( Chyba tak) bo nie moge znalezdz dokladnego tlumaczenia .wiec wyglada na to ze pompa wysokiego cisnienia jest do wymiany niestety.chyba ze ktos na forum wie lepiej co oznacza ten kod bledu to prosze o odpowiedz. |
Niekoniecznie o pompę chodzi a raczej o zawór zwrotny/regulacji ciśnienia - coś mi się kołacze po glowie że w workshop manualu przy układzie paliwowym to coś gdzieś tam było chyba nawet opisane... poszperaj.
turek61 - 16-02-2008, 09:45
| dadur napisał/a: | | turek61 zdaje sie ze miales cos napisac lub wkleic a wyszedl tobie pusty post |
Jaki pusty ? Przecież są dwa zrzuty ekranu wyjaśniające wszystko włącznie z diagnostyka
Co nic w przeglądarce Ci nie wyświetla ?
saphire - 16-02-2008, 11:01
Tyle że o sondzie lambda są...
|
|
|