To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Gruuuz czyli kolejna wydumka autoR'a

Hubeeert - 16-10-2007, 21:02

waldek HOT napisał/a:
Matejko napisał/a:
a tak to kawal niezlej roboty, tam jakies dziury olowiem zaklejaliscie ??

To nie dziury i nie olow, to cyna - w naszej firmie to normalna procedura CYNOWANIE po to zeby uzywac jak najmniej szpachli na metalowych elementach po klepaniu albo spawaniu :shock:

Mosiądzu też używacie?

saphire - 16-10-2007, 21:13

waldek HOT napisał/a:
To nie dziury i nie olow, to cyna - w naszej firmie to normalna procedura CYNOWANIE po to zeby uzywac jak najmniej szpachli na metalowych elementach po klepaniu albo spawaniu :shock:

A jak to wytrzymuje solidny mróz? (zaraza cynowa)

Anonymous - 16-10-2007, 21:30

saphire napisał/a:
A jak to wytrzymuje solidny mróz? (zaraza cynowa)

no na pewno lepiej od szpachli 8) tylo nie wolno uzywac kwasu do odtrawiania blachy.

saphire - 16-10-2007, 21:36

Bo ja wiem czy lepiej? Cyna już od ujemnych temperatur zaczyna przechodzić w alotropową odmianę cyny szarej po czym tworzą się purchle aż ostatecznie się zamienia w szary proszek. Dlatego m.in. ludziom z czasem zaczynały cieknąc dachy z blachy ocynkowanej lutowane na felcach cyną i dlatego też mój dach coraz mocniej w niektórych miejscach lubi popuścić no i z tego powodu Amundsen nie powrócił z bieguna - puszki z naftą do kuchenek pozostawione w bazach powrotnych z zapasami rozpadły się na mrozie. Tak że był bym ostrożniejszy z tą cyną bo u nas też bywają spore mrozy w zimie. :wink:
Anonymous - 16-10-2007, 21:45

Wiesz sa rozne odmiany cyny :D ale sorry nie zdradze jakiej uzywamy, poza tym to nie jest pionierskie rozwiazanie, to bardzo stara technika. I nie robilismy tego na pierwszym aucie.
Matejko - 16-10-2007, 21:53

waldek HOT napisał/a:
To nie dziury i nie olow, to cyna

za duzo discovery sie naogladalem :)

Anonymous - 16-10-2007, 21:56

Jogurt napisał/a:
deske rzezbiliscie w calosci czy adaptowaliscie z innego auta ?

Deska to lustrzane odbicie oryginalu! Czarek z AUTORA wykonal model i forme!Deska jest wykonana z plotna i pasuja do niej wszystkie czesci z oryginalnej. 8)

novy - 17-10-2007, 10:59

Jeśli mam byc szczery to projekt i stworzenie tej deski mnie powalił!!!!!!
No i samo aout - masa pracy ale za to jaki indywidualizm!!!!!!

Gratulacje :!: :!:

TommiCrazy - 17-10-2007, 11:13

jesli moim trzecim autem bedzie galant vr4 czy legnum to juz wiem ze smialo moge go przywiesc do polski i juz wiem w czyje réce go oddam :)
macia - 17-10-2007, 11:17

Najlepsze jest to zdjęcie, na którym brak deski i wszystkie bebechy na wierzchu :shock: Ja gdybym coś takiego zobaczył, to chyba bym stanął i się rozpłakał :lol: Chłopaki szacunek dla was za odwagę, umiejętności, wyobraźnię i chęci :prayer: :prayer: :prayer:
Anonymous - 17-10-2007, 14:09

Jak dla mnie to jesteście artystami w swoim fachu :prayer:
PiotrekSL4 - 21-10-2007, 21:10

To jest mistrzostwo świata, tak dopracować furkę. Efekt piękny i do tego jeszcze jeździ... i to jaki jeździ.
MIESO - 15-10-2008, 19:27

Widzę że ostatni post był tu w 2007 roku i może ten temat jest troszkę stary ale mam nadzieje że FTO LHD powróci a wasze klawiatury znów zapocą się!!!

BO JA TEŻ CHCĘ LHD :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Waldek chłopie jesteś HOT dla mnie, CENZURA projekt :shock: aż aż zazdrość mi CENZURA ściska :!:

Masakra :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Bardzo mi się podoba i również chciałbym coś takiego zrobić właśnie z FTO,
poniekąd stanowiłbym pewnego rodzaju konkurencję dla Ciebie, a ktoś tam
przede mną napisał że następne przeróbki FTO na LHD będą zwyczajne, a ja
na to zależy od projektu i mam nadzieje że choć w malutkim stopniu będę
mógł konkurować z KRÓLEM a może nawet zrzucić go z tronu........ taki żart,
pod warunkiem oczywiści że moje plany staną się faktem :?

Pozdrawiam, FTO rządzą!!! :D

londolut - 15-10-2008, 19:44

MIESO napisał/a:
za*****ty
Fakt jest super ale dziwne, że nie ocenzurowało twojej wypowiedzi. MIESO, nie klniemy ;) Nawet jak coś jest MEGA HIPER ULTRA to można to napisać inaczej ;)
Hubeeert - 15-10-2008, 21:51

MIESO kolejne wybuchy radości w tym stylu i dostaniesz ostrzeżenie.