Eclipse - Techniczne - katalizator?
czekoladka_1981 - 02-11-2007, 23:29
mitutoyo napisał/a: | Jeśli bys mógl Konradzie troche bardziej sie zagłębic i spróbować dokladniej opisac wrazenia z zamiany kata na strumienice. |
No opisz proszę
Anonymous - 03-11-2007, 19:02
Wywalilem katalizator, wycinajac go. Dobralem strumienice o takim samym przelocie i wspawalem ja. Samochod zachowuje dynamike, jest ok. Jak chcesz to zadzwon to Ci dokladnie opowiem 603 130 222, ale nie dzisiaj prosze
Anonymous - 03-11-2007, 23:55
Konrad_wawa napisał/a: | Jezeli posiadasz jakies fakty na ten temat to chetnie poslucham, dokonywales jakis pomiarow ? Producent katow tak twierdzi, czy ludzie z greenpeace ?
pozdrawiam |
ci ludzie nazywaja sie PXS... troche juz takich testow robili... no ale nie bede sie klocil przeciez sie nie znam hehe pozdrawiam
Anonymous - 04-11-2007, 00:14
Goldi jeśli wiesz i masz czym udowodnić to,że strumienice to poracha, pochwal się. Widząc wykresy porównawcze raz na zawsze (ja napewno) się przekonamy o wyższości katalizatora.
Hubeeert - 04-11-2007, 00:41
Dyskusja prowadzi donikąd.
Kontynuowac można by było w oparciu o wykresy.
saphire - 04-11-2007, 11:45
No właśnie i proponuje poczytać sobie to:
http://www.chojnacki.com.pl/filozofia.php
viader - 25-11-2007, 00:52
Zastanawiam się czy nie wstawić uniwersalnego kata, bo ja mam pusty w środku. Myślałem o takim:
kat uniwersalny
Dla silnika 2.0 kosztuje 219zł.
Mam teraz pytanie do was czy warto się w to bawić, czy taki kat nie przytka mi zbytnio wydechu, czy powinno być lepiej czy gorzej w stosunku do pustej puszki po kacie?
Spaliny dość mocno walą mi benzyną i czasem auto lubi sobie podymić na biało. Czy wstawienie kata pozwoli mi dopalic spaliny czy może kat mi zaraz padnie?
Oczywiście przed wstawieniem mam zamiar wymienić zepsuty TPS i ustawić zapłon bo podobno mam spalanie stukowe.
A może wstawić strumienicę elteca?Np. taką?
strumienica
Czy może w ogóle to olać i zostawić tak jak jest?
|
|
|