To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum Dla Pań - SZPILKI [za czy przeciw]

Gene - 24-10-2007, 16:29

Czyli kobiety Mitsumaniaczki lubia szpilki (buty na ladnym obcasie)? To dobrze bo ostatnio duzo czesciej spotykalem sie z pogladem, ze to niezdrowe, meczace i malo fajne.

Bo mi sie tak strasznie podobaja kobiety w takich butach. :wink:

czarna - 26-10-2007, 18:26

Gene napisał/a:
ostatnio duzo czesciej spotykalem sie z pogladem, ze to niezdrowe, meczace i malo fajne.

niezdrowe- pewnie dla niektórych tak, męczące- czasem bardzo, ale za to baaardzo fajnie jest podobać się swojemu mężczyźnie w ładnych szpileczkach :biggrin: :biggrin: :biggrin:

arekp - 27-10-2007, 01:04

Ja, osobnik zaszufladkowany przez niektore z naszych klubowych Kobiet jako ten co zwraca uwage 'tylko na wyglad' pozwole sobie na wyrazenie swojego zdania na ten temat.

Jako wielbiciel zgrabnych nog, malej czarnej (ale nie mini czarnej ;) odslaniajacej posladki) i ogolnie cech (nie tylko zewnetrznych) przemawiajacych za kobiecymi Kobietami bardzo szanuje te osobniczki, ktore nie tylko ubieraja szpilki/delikatny obcas ale i umieja w nim chodzic.

Niestety, a nawet z wielka przykroscia obserwuje jak 'laski' staraja sie uzyskac troche wiecej walorow wizualnych i zakladaja obuwie, w ktorym nie umieja chodzic. Ja okreslam takie przedstawicielki 'kaczkami'. Zalozy to to obcas i nie potrafi w nim chodzic, smiesznie utyka, nie przejdzie bez podparcia kilkuset metrow nie mowiac o bawieniu sie na obcasie cala noc.

Ja sobie zdaje sprawe z tego, ze noszenie tego typu obuwia to nienaturalna pozycja dla nogi co po kilku(nastu) godzinach moze powodowac dyskomfort, ze latwo na naszych - przynajmniej szczecinskich - dziurawych chodnikach skrecic sobie noge.

Nie wymagam szpilek, nie wymagam krotkiej kiecki - wbrew pozorom zgrabne nogi i w spodniach wygladaja slicznie i seksownie. Uwielbiam jednak, gdy moja partnerka nosi delikatny obcas. Nie klocek, nie koturne ... tylko delikatny obcas, a za szpilki to w pol sie uklonie ;)

Co w zamian? Oczywiscie, musi cos byc w zamian. Jako jeden z tych, ktorzy zawsze otworza drzwi samochodu, przepuszcza przodem, pocaluja w dlon ... zewanzuje sie swojej partnerce za wklad poniesiony w zadbanie o swoj wizerunek masazem nog :) Warunek jest jeden, nie lubie wymuszania na mnie dzentelmenskich gestow.

Odpowiadajac na poczatkowe pytanie zdecydowanie ZA, warunek jest jeden ... calosc ubioru musi do siebie pasowac. Sam obcas/szpilki zakladane 'na sztuke' ... zdecydowanie nie.

Gene - 07-11-2007, 12:07

A co sadzicie o takich kozakach:

maja obcas i to dosc wysoki. Genralnie przy zestawieniu z reszta ubioru kobieta bedzie sie moim zdaniem prezentowac fantastycznie.

Nie zawsze chodzi o obcas a raczej o calosc:

te kozaki sa na plaskim obcasie. Moze nie tak efektowne jak model wyzej lecz rownie ladne
a na pewno wygodniejsze i dajace wiecej okazji do chodzenia.

ruslana81 - 07-11-2007, 13:03

Gene napisał/a:

moja opinia: te pierwsze wg mnie za bardzo błyszczące (lakierowane długie buty kojarzą mi się raczej jednoznacznie ;) ...a te drugie - zdecydowanie dla kobiet wysokich (długa cholewka i płaski obcas dobrze prezentują się na paniach wysokich).

czarna - 11-11-2007, 23:21

Gene napisał/a:

Pierwsze są bardzo fajne tylko faktycznie mogłyby być mniej lakierowane, ale ogólnie takich właśnie szukam :biggrin:

A drugie kompletnie nie w moim guście :P

Gene - 12-11-2007, 07:41

czarna napisał/a:
Pierwsze są bardzo fajne tylko faktycznie mogłyby być mniej lakierowane, ale ogólnie takich właśnie szukam

Sprawdz w sklepach NINE WEST. Sa jeszcze ze zwyklej skory czarnej i brazowej. Model nazywa sie Gallivant.

Anonymous - 12-11-2007, 14:00

Gene napisał/a:
czarna napisał/a:
Pierwsze są bardzo fajne tylko faktycznie mogłyby być mniej lakierowane, ale ogólnie takich właśnie szukam

Sprawdz w sklepach NINE WEST. Sa jeszcze ze zwyklej skory czarnej i brazowej. Model nazywa sie Gallivant.

Gene Ty niepoprawny fetyszysto :D :D :D :D

cns80 - 12-11-2007, 14:37

Gene napisał/a:
Na najbliższy spot przyjedziesz w takich ? :wink:
Gene - 12-11-2007, 14:46

Dlaczego mam ubierac damskie buty? :shock:
To kobieta ma sie w nich atrakcyjnie prezentowac.

cns80 - 13-11-2007, 08:02

Gene napisał/a:
Dlaczego mam ubierac damskie buty?
To kobieta ma sie w nich atrakcyjnie prezentowac.
Kto wie ?
Może ty też komuś wpadniesz w oko :wink:

Gene - 13-11-2007, 08:47

no nie wiem...
...ale skoro tak twierdzisz to pewnie cos w temacie wiesz :mrgreen:

cns80 - 13-11-2007, 09:33

Gene napisał/a:
no nie wiem...
...ale skoro tak twierdzisz to pewnie cos w temacie wiesz
Zrób nam tą przyjemność :D Wpadnij w kozaczkach :mrgreen:
Gene - 13-11-2007, 09:37

[-(
czarna - 13-11-2007, 22:14

Oto wynik moich poszukiwań :doubt: Niestety póki, co jeśli już znajdę buty, które wpadają mi w oko to są lakierowane :| Czyli takie, które nie podobają mi się wcale :cry:
Ale nie poddaje się :mrgreen: Będę twarda :P