To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Sedan otwieranie bagaznika

wonsz - 27-02-2012, 21:22

Światło się pali, dlatego odpiąłem kostkę od światła :)
plecho1 - 27-02-2012, 21:25

Krańcówkę masz w zamku klapy, aby na teraz rozwiązać problem zdejmij poszycie klapy bagażnika i odepnij kabel od krańcówki.
Hugo - 27-02-2012, 21:45

plecho1 napisał/a:
Napisz, czy światło w kabinie zapala się kiedy otworzysz klapę bagażnika
Co takiego? U mnie po otwarciu klapy zapala się tylko światło w bagażniku. W kabinie też ma się zapalać? :shock:
komarsnk - 27-02-2012, 21:48

Hugo napisał/a:
plecho1 napisał/a:
Napisz, czy światło w kabinie zapala się kiedy otworzysz klapę bagażnika
Co takiego? U mnie po otwarciu klapy zapala się tylko światło w bagażniku. W kabinie też ma się zapalać? :shock:

No i mnie np zapala się razem z klapą. Ale to Wagon więc może jest inaczej.

m6riano - 27-02-2012, 23:12

komarsnk napisał/a:
Ale to Wagon więc może jest inaczej.

TYLKO w kombi tak jest..w sedanie zapala sie tylko "bagar"
Problem który masz wonsz, miał też kolega Kleleron i w którymś temacie jasno opisał co trzeba zrobić..uderz do niego na priv...

ALEX-77 - 11-06-2012, 12:37

Jeszcze raz zapytam żeby się upewnić na 100% bo chcę w tym tygodniu wkoncu to wykonać ,chcę sobie zamontować otwieranie tylnej klapy z oryginalnego pilota centralnego zamka ,(nie chcę innych pilotów )siłownik juz kupiłem i tu moje pytanie ,czy wystarczy jak kupię sobie centralkę autoalarmu np. taką autoalarm i podłącze pod fabryczny centralny zamek ? jak wtedy będzie inicjowane otwieranie tylniej klapy ? ma ktoś z was taką konfigurację ?i wie jak to wszystko ogarnąć ?
plecho1 - 11-06-2012, 12:45

Jeśli masz oryginalny centralny na pilota, gdzie pilot ma jedynie przyciski od otwierania i zamykania auta, to nie zrobisz otwierania klapy bagażnika. Sterownik od centralki oprócz otwierania i zamykania centralnego zamka musi mieć kanał dodatkowy, który można wykorzystać do np. otwierania klapy bagażnika. Bez nowego sterownika z pilotami tego nie zrobisz.
Tomek - 11-06-2012, 13:14

tak jak pisze plecho1,

ALEX-77, tak jak to sobie wymyśliłeś, to będzie ok - w sensie zrobisz, ale za każdym otwarciem auta pilotem otworzy Ci się klapa bagażnika, a chyba nie to jest twoim celem

major - 11-06-2012, 13:59

Tak jak piszą koledzy z orginałem będzie problem. Tańszym i dobrym rozwiązanie będzie zakup sterownika centralnego z pilotem posiadającym wolny przycisk.
Wiem, że nie chcesz innego pilota ale można trafić na naprawde fajne piloty :)

ALEX-77 - 11-06-2012, 15:23

tomek84 napisał/a:
tak jak pisze plecho1,

ALEX-77, tak jak to sobie wymyśliłeś, to będzie ok - w sensie zrobisz, ale za każdym otwarciem auta pilotem otworzy Ci się klapa bagażnika, a chyba nie to jest twoim celem

Nie ,nie tak nie chcę ,myślałem że np.jak przytrzymię dłużej przycisk na pilocie "unlock" to wtedy dopiero otworzę bagażnik ,ale skoro na standardowym centralnym tak nie da rady no to trudno będę musiał rozważyć kupno jakiejś centralki z pilotami i do tego może jakiś alarm.

kamil.ekonom - 11-06-2012, 15:30

Tak się zastanawiam czy aby na pewno w Galancie wogóle nie było otwierania klapy bagażnika z pilota :?: Jak rozbierałem ostatnio pilota to na płytce jest miejsce na przycisk z podpisem Trunk (bagażnik). Może jakaś wersja jednak miała taki bajer :?:

Np. w Accordzie miałem takie rozwiązanie, tj. nie wszystkie wersje miały otwieranie bagażnika z pilota, ale za to wszystkie auta które opuściły fabrykę miały już przygotowaną instalację i piloty były wyposażone w 3 przyciski (ale na obudowie były dwa).

Wystarczyło dorwać OEM zamek elektryczny, dorobić jeden przewód i kupić obudowę na 3 przyciski i można było cieszyć się tym bardzo przydatnym bajerem :mrgreen:

Tomek - 11-06-2012, 15:40

kamil.ekonom napisał/a:

Wystarczyło dorwać OEM zamek elektryczny, dorobić jeden przewód i kupić obudowę na 3 przyciski i można było cieszyć się tym bardzo przydatnym bajerem :mrgreen:

były piloty na 3 przyciski
tyle, że nie pamiętam co ten trzeci oznaczał

kamil.ekonom napisał/a:
dorobić jeden przewód i kupić obudowę na 3 przyciski i można było cieszyć się tym bardzo przydatnym bajerem :mrgreen:

pod warunkiem jeszcze, że naciśnięcie tego "Trunk" generuje jakiś sygnał, a centralka go odbiera

w co wątpię, bo gdyby kwestią było jedynie dodanie 1 przycisku na obudowie pilota, to fabryka aż tak by nie poskąpiła
to tak jak z TCL, dodanie przycisku to nie wszystko :twisted:

kamil.ekonom - 11-06-2012, 15:52

Cytat:
pod warunkiem jeszcze, że naciśnięcie tego "Trunk" generuje jakiś sygnał, a centralka go odbiera

To właśnie trzeba by sprawdzić. Potrzebny do tego będzie działający 3-przyciskowy pilot zaprogramowany do auta, gdzie nie ma fizycznie otwierania i jakiś miernik, żeby sprawdzić czy po wciśnięciu, gdzieś na jakieś kostce w bagażniku pojawia się prąd... Może być ciężko...

A w jakich wersjach były te piloty z 3 przyciskami :?:

Ja mam taki

ALEX-77 - 11-06-2012, 17:03

Taki ?
i co sterujesz nim otwieranie bagażnika ?

plecho1 - 11-06-2012, 18:45

Tylko, czy taka operacja będzie się opłacała, myślę, że taniej lub podobnie wyjdzie kupić alarm ze sterowaniem centralnym i bagażnikiem.