To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Przerywa mi. Co się dzieje?

Hugo - 09-11-2007, 13:08

rafamalk napisał/a:
A co się mogło w tym układzie paliwowym zabrudzić?
Filtr w baku lub pod maską.
Anonymous - 11-11-2007, 23:41

Filtr paliwa to podstawa jeśli nie wymieniałeś to i tak trzeba wymienić bo nie wiadomo kiedy był wymianiany. Sprawdz też pompę paliwa i czujnik tps i czujnik map.
Anonymous - 12-11-2007, 06:15

A gdzie jest czujnik tps i czujnik map?

[ Dodano: 12-11-2007, 19:53 ]
Panowie!

DZIAŁA!!!

Znajomy podholował mnie do warsztatu. Odpowietrzył układ paliwowy i Colt odpala, aż miło się robi.

Niepokoi mnie jednak to ,że na postoju strasznie spadają obroty (na 350, jeżeli ta mała kreska tyle odznacza).

Mój mechanik powiedział mi jeszcze, żebym wymienił przewody, bo mogą w kilku miejscah nie kontaktować, więc jakoś to będzie.

Nawet nie wiecie jak się można przez 11 dni stęsknić za samochodem!

Dzięki wszytkim za porady :)

Anonymous - 12-11-2007, 22:28

Szczerze wątpie w zapowietrzenie układu paliwowego, ale w polskich warsztatach wszystko jest możliwe.
Co do obrotów tu masz stronke http://eurosoftware.com.pl/krzyzak/index.html i jest tam jeszcze dużo ciekawych rzeczy.

Anonymous - 14-11-2007, 07:42

No niestety.

Dziś jak spadło to białe gówno z nieda poszedłem odśnieżyć samochód. Podczas odśnieżania trwającego ok. 10 minut samochód cały czas chodził - grzał się w środku.

Kiedy poszedłem na chwilę do domu, a moja dziewczyna zostałą w samochodzie to zgasł.

Nie mogłem go już potem odpalić. Znaczy odpał się na 1s. obroty dochodziły do max 500 i gasł.

Nie wiem już co ja mam robić :/

Anonymous - 28-11-2007, 17:07

Witam. Moj problem z coltem jest nastepujacy: przerywa nieraz problem mam z ruszeniem ze skrzyrzowania oczywiscie mam zainstalowany gaz. Na benzynie chodzi lepiej ale tez zaczyna po malu szarpac. Kiedy autko stoi przez jakis czas na dworze dajmy na to kilka godzin i jest zimno to wtedy odpala dopiero za 3 razem. Czasami po wrzuceniu na luz i dojechaniu do skrzyzowania samochod zgasnie. Co tu jeszcze moge dodac pali ok 10l paliwa.m Ogolnie wlos mozna sobie wyrywac z glowy. Zastanawiam sie nad sprzedaniem auta albo daniem go do elektryka moze cos na to poradzi chociaz zaczynam w to watpic. Jakies rady??