To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Licznik

londolut - 16-01-2008, 22:06

marekoza napisał/a:
jak zdjecie wskazowki od miarki paliwa

Ale nie rozumie po co, wskaźnik paliwa jest najmniej kolizyjną rzeczą w tym liczniku :)

Anonymous - 19-01-2008, 07:41

nie bardzo najmniej kolizyjna rzecza, jak ktos sie podejmie juz aby zdjac wszystkie wskazowki nie iwem po co to nie zalozysz idealnie tak samo jak byly wczesniej, dlugo trzeba nad tym posiedziec
Anonymous - 03-03-2009, 16:04

londolut napisał/a:
wskaźnik paliwa jest najmniej kolizyjną rzeczą w tym liczniku

a tu się nie zgodze;) mia czasami wariuje. Ostatnio po tankowaniu (zawsze full, do 2 odbicia) był gdzieś w 2/3 między ostatnią i przed ostatnią kreską, dopiero po 10 km i 3 czy 4 odpaleniach (krótkie trasy bardzo) pokazał pełny :) Wprawdzie kontrolka rezerwy to nie licznik ale pare razy mi sie zaświeciła jak mialem z 15 litrów :P

coltjaro - 22-04-2009, 18:21

Trochę odgrzeje temat - wymieniłem zegary na te z obrotościomierzem, i wszystko byłoby fajnie gdyby nie dźwięk ocierania dochodzący z niego - im szybciej jadę tym częstotliwość otarć większa, dodam że przed wymianą tylko (czasami) delikatnie drgała mi wskazówka predkościomierza i chodził ok., a tu mi i drga i ociera :cry: Czy przekładać prędkościomierz z poprzedniego czy cosik uda mi sie uczynić w tym temacie? :)
Anonymous - 22-04-2009, 18:43

Ja bym obstawiał linkę prędkościomierza. Pryśnij w nią trochę środka smarującego.
coltjaro - 22-04-2009, 23:08

Dzięki za info, a czym najlepiej nasmarować linkę ( i przy okazji linek tą od gazu)?Myślałem o smarze silikonowym w sprayu ...Najchętniej jakby nie było za trudno to bym ja zdemontował, ładnie przeczyścił i nasmarował odpowiednim specyfikiem, by już na dłużej dobrze było - dużo zachodu w tym przypadku?:)
londolut - 23-04-2009, 11:37

coltjaro, czy jest to taki terkot? U mnie też to było i z czasem się wszystko poukładało. Próbowałem smarować, cudować itp i zero efektu. Trzeba być cierpliwym, mnie ten dźwięk doprowadzał do białej gorączki ale już go nie ma :)
coltjaro - 23-04-2009, 12:11

No właściwie to trochę terkotu też tam słychać, ale i ocieranie też... :?
Dźwięk przypomina jakby ocieranie się plastikowego kółeczka o coś, a jakbym chciał nasmarować linkę to gdzie (jak się dostać do linki)?

emilok - 23-04-2009, 12:11

U mnie za to było tak, że stary licznik chodził idealnie, nic nie piszczało ani nie drgała wskazówka, a w nowym liczniku tylko wskazówka lekko drga w zakresie mniejwięcej 40-80 km/h, po za tym wszystko gra i buczy :)

Jak w poprzednijch zegarach Ci nie piszczało a w tych tak, to może przesmaruj to plastikowe coś co wystaje z tyłu prędkościomierza, to co "wchodzi" w deskę.

Hugo - 23-04-2009, 17:53

coltjaro napisał/a:
a czym najlepiej nasmarować linkę ( i przy okazji linek tą od gazu)?Myślałem o smarze silikonowym w sprayu ...
Bardzo dobrze myślisz.
coltjaro napisał/a:
jakbym chciał nasmarować linkę to gdzie (jak się dostać do linki)?
Wyjąć licznik :)