To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Zamienilem sigme na....

Zajc3w - 24-03-2009, 19:06

Mam 192cm wzrostu i za kierowcą,który ma 190 cm siedzę w sigmie wygodnie. I porównanie było seryjnych zawieszeń a nie sportowych udziwnień użytkownika...

Co do audi Ax... Znajomy kupił A6 99rok. po miesiącu sprzedał na części i powiedział że jak audi to tylko nowe, bo po gwarancji to części droższe od samochodu(padła mu elektryka)

and.lukas - 24-03-2009, 20:59

Wersja cossworth to normalna wersja z silnikiem 210KM bez rzadnych udziwnień.
całe zawieszenie charakteryzuje się wiekszą sztywnościa i trwałością- wymóg tego mocniejszego motoru.

michałnataliya - 24-03-2009, 21:31

Nie bylo mnie kilka dni ale mialem problemy z komputerem za co sorka (KOSIOR itd.). Drugie przepraszam za ortografie ale mam ruskiego windowsa i nie mam polskich literek (jestem jeszcze na Ukrainie). Teraz do rzeczy- mialem przyjemnosc poznac sts northstar 4.6 litra ponad 300 KM. Pierwsza rzecz- ponad 300 KM i naped na przod? PHI! Druga rzecz- cytujac Jeremiego Clarkssona- ten samochod ma TYLE ELEKTRONIKI ze przejedzie pustynie majac krople wody w chlodnicy. Trzecia rzecz i czwarta- system BOSE i komfort w srodku dzieki pneumatyce. Piata rzecz- wyglad- nizszy od A8, BMW 7, i eski a jednak od nich dluzszy! Tak naprawde to dla mnie to jest szajs- depniesz i wciska w fotel (jak sprzed telewizora), ludzie ogladaja sie ze stu metrow (w koncu to wielkie V8). I TYLE- Ktos napisal ze czesci ze stanow tanie- co z tego bo kto to wymieni, naprawi i sie podejmie? Amerykance (niektore) fajnie wygladaja ale wszystkie potrafia tylko jezdzic prosto. GDY JUZ BEDZIESZ MIAL TEGO NORTHSTARA Z PONAD 300KM NAPISZ JAK CIE ZAPOROZCE NA ZAKRETACH WYPRZEDZAJA! OCZYWISCIE ZLE CI NIE ZYCZE ALE JESLI MOGE ZYCZYC DOBRZE WYLECZ SIE Z STS-A I AMERYKANSKICH AUT. ONI NIE POTRAFIA TEGO ROBIC! PLUSY WYMIENILEM, WADY TO GRUBE TOMY! Pozdrawiam..! :diabloanifire:

[ Dodano: 24-03-2009, 21:38 ]
Zapomnialem dodac jeszcze jednego plusa NORTHSTARA- Lejac codziennie za stowke, a dojezdzajac niedaleko do pracy bedziesz musial to robic- po ok. dwoch tygodniach do kazdego, codziennego lania na tej samej stacji masz myjke gratis! EXTRA CO? Uprzedzam bo jak juz mowilem mialem stycznosc i NIE POPELNIAJCIE TAKICH BLEDOW CHYBA ZE MASOCHISCI.............. Pozdrawiam! :wav:

zbyszek05 - 24-03-2009, 22:16

ok...ok...a ile ma palić v8 w dodatku amerykańskie ????5/100 km - wiadomo że pociągnie średnio koło 20 litrów na 100 km - przy normalnym użytkowaniu - 300 KM trzeba karmić ...dalej części są i można naprawiac i są ludzie którzy naprawiają ...dalej "clarkson" to parodia człowieka i nie powinien występować w programach motoryzacyjnych bo chwali tylko angielskie i co niektóre niemieckie auta......typowe albo drogie ...następnie ....prestiż ...auta niskie ,na dużych kołach, mocne,wypasione ,nietypowe,drogie i lubiące paliwo.....gdzie nie ma w produkcji kombi itp...udziwnień z wycieraczką na tylnej szybie lub klapą podnoszoną do gory i td....a prosto to może jezdzi ale wóz drabiniasty...następnie zaporożcy juz nie ma ale ty zapewne masz i marzy ci się wyprzedzić v8 na zakręcie ....ale nie obraź się bo na ukrainie zaporożec to auto pierwsza klasa na dziurawe drogi i jest cool.
teraz wracamy do sigmy ...co w niej takiego fajnego ???? jak czytamy wszyscy w postach to co u drugiego sprawia problemy ???? spala ogromne ilości paliwa tak że zakładacie tam gaz ale 3 litry to pod maską ma byc ---ironia ...dalej jest du ża a na zakrętach wynosi ,słaby skręt w automacie to całkiem porażka i jeszcze w 170 KM -ale ciągnie bo to sigma ! po co michał masz takie auto ..nie lepsza oktawia ? 90KM w tdi :rolleyes: wypasiona po brzegi itd...
wiesz co ja napiszę jak byś przesiadł się z sigmy na sts nawet tego przed 98 r. to by s wiedział co to sts na sigme by ś nie spojrzał - to nie ta klasa i komfort w sprawnym sts-ie z wszystkich dziur to się śmiejesz bo ich nie czujesz nawet sigma z ecs-em sprawnym przy tym pneumatyku wymięka i dodam bo ostatnio miałem szanse sprawdzić takie autko ....300 KM i ten moment wprawiłby twoje ciało w dreszcz.... silnika nic nie słychać a auto jest jak pocisk i nawet vr4 miało by problem z tym samochodem a o bmkach i audi nie wspomnę nawet tym 4.2
nie zachwalam tego autka ale osobiście robi duże wrażenie i nie czuj się obrażony bo nie chciałem cię obrazić - wyraziłem swoje zdanie ......
bo kiedyś czytałem ....że ktos miał dużo aut i to z górnej półki ....a jezdzi sigmą bo to super wóz ...zgoda super ale za takie pieniądze jak stoi na zachodzie a nie za takie jak w polsce a sts w pięknym stanie to wydatek ok.30 000pln tak że sigm w kombi miałbyś na cały tydzien w różnych kolorach....

michałnataliya - 24-03-2009, 22:53

1- Co w sigmie fajnego?- bo rzadka i tu masz odpowiedz na Twoje ostatnie pytanie dlaczego nie tdi, cdti, cdi i inne. Dlatego dlaczego ty marzysz o STS. Moze nie po kolei ale odp. na zaporozca- Jezdze zaporozcem codziennie- moj tesc takiego ma i sobie z nim jezdze codziennie na sczupaki 200 km za Kijowem jakich w Polsce juz nie zobaczysz chyba ze w gazetach. Dlaczego? Bo mieszka na Ukrainie. Dlaczego? Bo mam tu zone i jest mi z nia bardzo dobrze. Po pieciu latach bycia razem w Polsce jestem z nia od 6 m-cy na Ukrainie i tu wiecej zarabiam. I mam dosyc zawisci polaczkow- sasiad wiecej zarabia? O nie! Zono bierzemy kredyt i mu pokazemy! To tylko przyklad... Jestem gdzie jestem bo mi tu lepiej, tyle. Jesli czepiasz sie moich bledow (clarksson) to podnies glowe do GURY i tak wiecej nie rob. NIE KRYTYKOWALEM TWOJEGO GUSTU TYLKO STARALEM SIE PRZEDSTAWIC STS-a i amerykance- kilkoma duzo jezdzilem. Jesli wiesz co chwali Jeremy (TYLKO) to po co to ogladasz? Skwitowanie ze przejedzie na pustej chlodnicy pustynie konczylo caly reportaz o tym samochodzie no ale trzeba sie uczyc angielskiego zeby zrozumiec riposte. Nastepne- mialem dwa 124 (miedzy innymi) i robilem nimi te prawie 1500km na raz. No ale ty pewnie robisz 200km i cie wynosza na noszach. dlatego wole sigme! I jeszcze jeden Twoj cytat- drogie ...następnie ....prestiż ...auta niskie ,na dużych kołach, mocne,wypasione ,nietypowe,drogie i lubiące paliwo.....gdzie nie ma w produkcji kombi itp...udziwnień z wycieraczką na tylnej szybie- NIE SZUKAJAC DALEKO TAKICH JAK STS? Moze lepszy bylby dla ciebie bobr dajacy 1000 bitow? Czlowieku! naucz sie czytac bo to co chcialem ci powiedziec to nie zrozumiales nic! Pojezdzij V10 tdi, W8 i podobnymi. Potem pojezdzij sts i powiedz co czujesz. POZDRAWIAM! AHA! STS jest lepszy tez od wieswagena V6 4motion ale tylko na prostych. Naprawde! Czyli? W V6 gubie tego sts-a w miescie i miedzy miastami- w polsce nie ma prostych jak Lwow- Kijow. :lol:

[ Dodano: 24-03-2009, 22:59 ]
WIADOMOSC DLA CIEBIE ZBYSZEK- nie powiem Ci ile zrobilem sts-em- lalem, ubezpieczalem i naprawialem. nie da sie porownac sigmy do sts-a. ale sts byl fajny jak byl na gwarancji a sigmy jezdza do dzisiaj! nie chce cie obrazac, ani oceniac Twojego gustu- nigdy tego nie robie- Jechales gdzies tam z kims i sie Tobie spodobal- mnie to nie boli!!!! Chcialem tylko przedstawic swoje racje z sts-em! Pozdrawiam!!!

[ Dodano: 24-03-2009, 23:04 ]
No to jeszcze dorzuce do piecyka- w ostatnigo 124 wrzucilem 4 razy tyle ile za niego dalem- o samochod zawsze dbalem. I nie uogolniaj ze stare dobre auta to tylko z niemiec..! Duzo jeszce chcialbym Tobie wytlumaczyc ale juz mi sie dzisiaj nie chce... Zdrowia i cierpliwosci!

lukasz12 - 24-03-2009, 23:05

A ja wam powiem że prawda leży pewnie po środku :)
Sam przyznam że STS mam na oku bo jak na amerykańca to auto ma świetną stylistykę (zresztą model robiony pod europe bo spotkałem nawet w Anglii wersję z kierownica po prawej). Na pewno auto jest wyposażone dobrze i komfortowe. W środku też zaskakująco przyjemne jak na auto wyprodukowaneza oceanem. Jeździć niestety nie miałem okazji. Z tego co wiem to prowadzi sie całkiem dobrze jak na przednionapędowca ale mimo wszystko przy 4.6L połknie swoje. Ogólnie samochód jest zaprzeczeniem stereotypu o amerykańskim aucie bo jest podobno dość bezawaryjny, prowadzi się dobrze i o dziwo naprawdę dobrze trzyma cenę i ma silnik DOHC (jak na amerykę rewolucja bo w Corvecie dalej montują OHV). Za te pieniądze jest dość ciekawą propozycją jeśli ktoś chce się wybic z tłumu ulubionych u nas wiodących marek na A/B/M. Ja osobiście jeśli będę zmieniał to się zastanowię, Sigmę wspominam bardzo dobrze i raczej jak tylko będę mógł to nie sprzedam na żyletki. Na pewno za te pieniądze nie dostaniesz takiego połączenia komfortu/wyposażenia/niezawodności. Jedyny problem że niestety najmłodsze Sigmy maja po 13 lat a niestety czas biegnie nieubłaganie. Co do porównaniua obu samochodów trzeba wziaść jeszcze poprawkę na to że auta dzieli różnica około 10 lat a pozatym ten Caddie tez kosztował swoje w Stanach - około 45K$ wiec jest to jakby nie patrzeć 2x tyle co Diamante więc można byłooczekiwać więcej. Tylko jednej rzeczy sobie nie wyobrażam - że Ty Zbychu będziesz jeździł automatem :P

Anonymous - 25-03-2009, 07:44

he he czytam to i się śmieje, zaczęły się utarczki słowne a jeszcze trochę i pójdą kamienie i kije w ruch :mrgreen: po co wy się tak ścieracie????każdy ma swój gust co do auta i każdy ma jakieś swoje marzenie . Jeden mówi ze te auta sa do dupy drugi ze sa ok, szukacie różnic miedzy samochodami i wypowiadacie się który lepszy który gorszy,
niech każdy spełni swoje marzenie czy tam zachciankę, pojeździ wpierw tym autem porobi trochę napraw, przejedzie sporą ilość km i się wypowie wtedy.A póki co zaczyna się robić jak na wrocławskim pod forum kłótnie kłótnie i jeszcze raz kłótnie , każdy chce za wszelka cenę przekonać drugą osobę do swojej racji tak a propos skoro niektórzy z was narzekają na sigme to po co nią jeżdżą????Raz się wypowiadacie ze o wadach tego auta się nie mówi a tu proszę ,a bo komfort zły, a bo źle skręca, albo to albo simo
To albo tworzymy forum Mitsumaniakow i na dodatek reprezentujemy oddział ludzi elitarnych w tej marce, albo posprzedajecie te samochody i kupcie co tam się wam żywnie podoba.Krytykuje was teraz za to co robicie, za bezczeszczenie dobrego imienia naszych aut. :?
Chyba ma tu panować dobre kumplostwo i pasja jaka nas połączyła, czyż nie prawda????

VirMan - 25-03-2009, 18:57

i kropa .. kosior skwitował :] i kocham moje diamante kocurek .mrrr. :] ( a STS pewnie sie kiedyś bujne bo fajne )
zbyszek05 - 26-03-2009, 20:30

a ....i sts mi się nie marzy bo juz dzisiaj mógłbym mieć takie auto ....tak - nie ma co .....dziwię się tylko ludziom ....a na ukrainie to jak byłem to same terenówy widziałem ...dosłownie co jakiś 10 samochód to terenówa z ciemnymi szybami ....
a i jeszcze czytam dokładnie ,dokładnie i dziwię się że skoro miałes sts- na gwarancji to wsiadłeś do sigmy ....no i nie potrzeba prostych by sts obleciał sigmę - wystarczy dosłownie ćwiartka ....no ale ja się nie obraziłem po prostu temat się rozmydlił ....
napiszę tylko tak...jeżeli nie jezdziliście czymś to nie opisujcie bo to bez sensu pisać o czymś że złe skoro jest dobre - a pisać ot tak by było tak ???...
michał nie obraź się ale bajki piszesz
.....pozdrowionka ...

VirMan - 26-03-2009, 22:20

Ukraina to dziwny kraj , jeżdżą samochodami droższymi niż ich domostwa :D - a tak btw , to juzdajmy spokój - STS fajny , SIGMA fajna a Diamante najfajniejsze :D

zamykamy temat :D

zbyszek05 - 28-03-2009, 22:19

Ty Zbychu będziesz jeździł automatem :P [/quote] ....ha ! widzisz łukasz sts-y są w manualach - jazda co 305 w wwolnossaku na pierwszej osi :finga: :finga:
michałnataliya - 29-03-2009, 09:59

zbyszek05, nie wiem gdzie przeczytales ze mialem sts-a na gwarancji. Chodzi o to ze gdy to auto bylo nowe to bylo fajne bo z kazda usterka jechalo sie do serwisu. Bajek nie pisze ale czytam swojemu dziecku. Pozdrawiam
zbyszek05 - 29-03-2009, 16:46

.....no nie- załamujesz mnie michał...... :finga: ----i nie chce mi sie tego ciagnac 8)
michałnataliya - 29-03-2009, 17:39

zbyszek05, mi tym bardziej... sts-em jezdilem ok roku i pojecie mam. Econoline'em Mark VII tez, a pierwszym amerykancem byl taurus. Pozdrawiam. Zbieraj na tego sts-a i sobie jezdzij nim. Nie krytykowalem Twojego gustu tylko staralem sie przedstawic zalety i wady auta ale widocznie albo za szybko czytasz i wszystkiego nie lapiesz albo za wolno czytasz i tez tego nie lapiesz. Pierwszy zaczales mnie tak pozdrawiac wiec odwdziecze sie tak samo... :violent1: Pozdrawiam i juz nie pisze w tym watku...
VirMan - 29-03-2009, 17:50

ale kurcze kulturka michałnataliya, oko za oko... Mnie sie wydaje ze warto zamknac temat .. jak dla mnie agresywnie sie wypowiadasz bardzo.. łukasz zamknij temat bo sie off topic zrobil :)