[92-96]Lancer CB0 - Lancer 94' kombi- osiagi ??
pawela - 13-12-2007, 14:32
Hugo napisał/a: | Milosz_GLXi napisał/a: | ktos z forum zmontowal rozpurke na kielichy na przod do CA0, pomoglo w zlikwidowaniu tej podsterownosci? | Np. ja. Chociaż jakoś nie wyczułem podsterowności wcześniej, jednak w zakrętach prowadzi się o niebo lepiej. |
Potwierdzam slowo w slowo. Tez montowalem niedawno rozporke, tez 'na miarke' i tez zauwazylem znaczna poprawe na zakretach, wchodzi ciasniej i pewniej.
Leppe - 13-12-2007, 15:28
Rafal_Szczecin napisał/a: | HamanN napisał/a: | a testowal ktos kiedys Lancerka kombi na V-max ?:D (pomijam dane producenta) |
160 na 4 biegu ( w deszcz ) dalej skonczyla sie droga.
natomiast, moj mial w brefie napisane, ze v max to 180, polecial 185 i droga sie skonczyla a jeszcze jakis tam maly zapas pod noga mial. ale moj to byla taka perelka, ideal ... |
Perełka??? 90 parę na drugim biegu 150 na trzecim biegu 180 parę na czwartym biegu 215 na piątym biegu jak jechałem A2 do Berlina (możecie spytać o przyśpieszenie np Piciora z Łódzkiego).
Jeśli chodzi o trzymanie się drogi to uważam, że trzyma się idealnie. Jedynym mankamentem tego autka to przegrzewające się chamulce (chociaż mam płyn Ferrodo sportowy klocki też tej samej marki oraz tarcze nawiercane i frezowane).
Rafal_Szczecin - 13-12-2007, 16:24
Leppe zarzynasz auto hehe ja sie bede tetgo trzymal,ze moj to byl perelka
ja niestety nie moge juz sprawdzic, czy polecialby wiecej na 4 biegu natomiast wiem jakie kiedy ma odciecie
pierwszy bieg to 7200 obr/min reszta przy 6800 - sprawdzone
Anonymous - 14-12-2007, 15:12
no to skoro 170 top ja go tyle bujnac nie moge :/ max 150 narazie wyciaglem z niego ale niestety strasznie zamulony jest ... chociaz wbrew wszystkiemu co tu czytalem wyciolem kata i wstawilem strumiennice i widac roznice minimalna ale buja sie lepiej
stary alfer - 14-12-2007, 21:55
Cytat: | no to skoro 170 top ja go tyle bujnac nie moge :/ max 150 narazie wyciaglem z niego ale niestety strasznie zamulony jest ... chociaz wbrew wszystkiemu co tu czytalem wyciolem kata i wstawilem strumiennice i widac roznice minimalna ale buja sie lepiej
_________________ |
żeby Cię pocieszyć ok 170 km/h. Droga się skończyła, ale jakiś szczególnych chęci do zwiększenia prędkości ze strony miśka nie widziałem... Na pewno powyżej 170 to by chłopak pojechał.
Anonymous - 14-12-2007, 22:15
na swieta bede jechal w dluzsza trase to mzoe cos wiecej z niego wyciagne jak cos ponad 150 pojade to sie pochwale chodz watpie
Anonymous - 15-12-2007, 00:29
wsza-lancer napisał/a: | na swieta bede jechal w dluzsza trase to mzoe cos wiecej z niego wyciagne jak cos ponad 150 pojade to sie pochwale chodz watpie |
Na swieta to trzeba przedewszystkim dojechac a nie jakies testy
akbi - 15-12-2007, 16:33
stary alfer napisał/a: | żeby Cię pocieszyć ok 170 km/h. Droga się skończyła |
wsza-lancer, pytał o silnik 1.3 a Ty masz 1.6
Leppe - 16-12-2007, 06:58
wsza-lancer napisał/a: | wyciolem kata i wstawilem strumiennice |
Strumiennice wstawia się wtedu jak dodasz dużo kucy do autka poto aby zwiększyć wylot spalin z którymi nieradi sobie fabryczny katalizator w innych przypadkach możesz tylko pogorszyć osiągi i zwiększyć spalanie.
stary alfer - 16-12-2007, 13:48
akbi napisał/a: | wsza-lancer, pytał o silnik 1.3 a Ty masz 1.6 |
Wiem jaki mam silnik
Moja wina. Nie doczytałem poprzedniej strony.
Anonymous - 17-12-2007, 19:39
Leppe napisał/a: |
Strumiennice wstawia się wtedu jak dodasz dużo kucy do autka poto aby zwiększyć wylot spalin z którymi nieradi sobie fabryczny katalizator w innych przypadkach możesz tylko pogorszyć osiągi i zwiększyć spalanie. |
A dlaczego w samochodach WRC tego nie ma? W F1 tez nie ma? Ktos to wymyslil zeby zarobic pieniadze. Tak naprawde strumienica nie daje praktycznie zadnego efektu. Lepiej zalozyc kata. Przyjazniej dla srodowiska.
Znajomy w rajdowym seju ma caly wydech przelotowy i tylko kata. Auto w miare ciche i srodowiska nie zaniesczyszcza.
mrscruffik - 23-03-2008, 23:49
Witajcie moj to 1,6 16V kombi co do maxymalnych osiagow :
na trasie KOLN - BIELSKO w dwie osoby wykrzesalem z biedactwa 210km/h plaska droga ani z gorki ani pod powyzej 180 nie chce przyspieszac ale nie ma sie czemu dziwic przeciez to kombi jechalismy w dwie osoby (jesli ktos ciekaw obciazenie) z autem poza gazem nie robione nic (instalacja BRC sequent 24 polecam dobrze gra z tym autem)
co do zarzucania i zachowania na drodze - jezdze nim od roku przesiadlem sie z colta 1,3 92' czyli z popularnego zolwika - gorzej sie prowadzi czy podsterowny trudno powiedziec ale zdarzylo mi sie 3krotnei zgubic tyl - raz z wlasnej winy przegialem w gorach na szczescie jest to pewne autko i latwo go wyprowadzic dwu krotnie uciekl sam z siebie w tym raz w lekkim luku przy predkosci ok 60 do dzisiaj neiwiem dlaczego poza tym bardzo chwale jak sie zachowuje. a co do stabilnosci w wiekszych predkosciach to uwazam ze jest ok jak grzalem z niemiec byl stabilny i prowadzil sie pewnie
Hugo - 24-03-2008, 09:10
mrscruffik napisał/a: | dwu krotnie uciekl sam z siebie w tym raz w lekkim luku przy predkosci ok 60 do dzisiaj neiwiem dlaczego | Tylne amortyzatory do wymiany. Wiem coś o tym. Też mnie kiedyś w moim Colcie (a przecież jaki krótki jest) wyprzedził tył na bardzo ciasnym rondzie przy prędkości ok. 30 km/h. Biegiem do sklepu po amortyzatory i od tego czasu to rondo mogę przejeżdzać nawt 60 km/h a auto jedzie jak po prostej .
wichura1 - 25-03-2008, 09:33
Nie koniecznie amortyzatory, niech sprawdzi gumy stabilizatorów, kiepskie opony też mogą powodować utratę przyczepności tyłu.
DanielBogusz - 25-04-2011, 20:59
Wnosząc swój wpis co do osiągów... 2 osoby na prostej, równej drodze, bez wzniesień - na 4 biegu osiąga polskie limity autostradowe...nie jechałem już szybciej tylko zwolniłem. Tyle, że to było na LPG, który sporo gorzej chodzi niż Pb u mnie. A silnik ma z tego co wiem ponad 350tys km, a z tego co nie wiem to myślę, że nie więcej Dane z książeczki manual trochę odbiegają jednak. Koła 13
[ Dodano: 25-04-2011, 21:06 ]
Milosz_GLXi napisał/a: | A tak przy okazji ile mozna pocisnac lancera 1,6 na II. biegu? Jakies mam opory jak narazie wejsc na czerwone pole
|
Raz w życiu i myślę, że ostatni: 100km/h
Edit:
10. Mitsumaniaki popierają akcję Stop wariatom drogowym - dlatego zanim napiszesz coś o swoich dokonaniach drogowych zastanów się trzy razy
|
|
|