To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Wrażenia z jazdy nowym Lancerem

Anonymous - 18-12-2007, 17:20

Student napisał/a:

W sobotę w Markach ok. 9.45 na trasie Białystok - W-wa widziałem NOWEGO Lancerka w kolorze grafitowym, pierwsze wrażenia;
Przód niczego sobie, tył już gorzej i ta dziwna rura wydechowa ze zderzakami ala USA. Trochę za dużo w nim amerykanizmu zostało.

Zdaje się, że widziałeś moje auto.
Rura wydechowa rzeczywiście im nie wyszła -jest cienka i długa. Rozmyślam nad jakąś ładną końcówką.

Robson86 - 18-12-2007, 18:44

Dzis w jakiejs gazecie widzialem porownanie LAncerka do Octavi,jetty i toledo. Na zdjeciach niezaleznie czy z boku, tylu czy przodu robi o niebo lepsze wrazenie od konkurentow. Jedyna rzecza ktora wg mnie mogli by poprawic to deska rozdzielcza. Kazdy ma swoje gusta, ale mogli by cos zrobic w stylu np. Carismy, a mianowicie bardziej pociagnac ku dolowi dolna czesc centralnej deski rozdzielczej. Osobiscie taki styl mi sie bardziej podoba ale to takie szukanie dziury w calosci :D Ogolnie rewelka
Pozdroo

Anonymous - 19-12-2007, 07:51

Robson86 napisał/a:
Dzis w jakiejs gazecie widzialem porownanie LAncerka do Octavi,jetty i toledo

A jaka to była gazeta???

Robson86 - 19-12-2007, 10:02

dany642 napisał/a:
A jaka to była gazeta???

Auto moto i sport (albo samo auto moto). Porownanie z silnikami diesla.
pozdroo

Anonymous - 20-12-2007, 09:38

Załączam link do opisu Lancera w Auto Świecie:
http://www.mitsubishi.pl/download.php?F=47

Pozdrawiam i czekam na kolejne Wasze opinie :)

Jackie - 22-12-2007, 23:05

No dobra, czas na mnie. I tak:
- krótkie siedziska (przy moim wzroście - biednie...)
- twarde plastiki (ok, niby standard w tej klasie, ale mogli coś dołożyć...)
- głośny przy wyższych obrotach a powyżej 150km/h bardzo głośny (choć sam dźwięk przypomina mrucznie Evo, nie żartuję)
- szeroki słupek szyby przedniej

+ mnóstwo miejsca, wszędzie
+ stylistyka (IMO super)
+ Zawieszenie - normalnie "szapo ba" jak mawiali starożytni sowieci ;) - to wymaga nieco dłuższego wywodu - samochód jest niespodziewanie neutralny w prowadzeniu do tego udało się zbalansować twrdość do pewności i wyszło bardzo si.
+ dynamika - jak na 1.5 jest rewelacyjna, oczywiście nie czyni to Lancera autem sportowym niemniej jeździ przyjemnie i nasze obawy, że będzie za mało się nie sprawdziły. Jak na samochód w podstawowej wersji silnikowej - OK. Jeżeli silnik 1,8 utrzyma takie wykorzystanie mocy to ja już się cieszę ;)
+ ergonomia - znaczy po misiowemu, wszystko pod ręką i nie muszę studiować instrukcji obsługo, żeby klimę włączyć ;)
Na razie tyle ;)
Pozdrawiam

piotras - 23-12-2007, 11:23

Ja mam podobne odczucia co do nowego lancera jak Sla. Tył wydaje się za "cięzki" optycznie do przodu. Lepiej to wygląda w wersji z nakładkami pod zderzakiem i progami ale i tak rewelacji nie ma. Samochód zapowiadał się dużo ciekawiej niż wyszedł ostatecznie - może inne wersje nadwoziowe wypadną lepiej (sport back)
jmb7 - 29-12-2007, 01:20

a co z silnikiem DiD? jakie wrazenia z jazdy? jak oceniacie wersje Instyle?
pod koniec listopada mialem okazję przez chwile poprowadzic to cudo z silnikiem 2,0 DiD w wersji Instyle w kolorze czerwonym; dla mnie rewelacja; mowie ogolnie o wygladzie, kolorze, zegarach, desce, itp.

niestety nie dalo sie poszalec bo korki i duzo samochodow;
przy przyspieszaniu nie czulem tego przyspieszenia co mam w Galancie z automatem po wcisnieciu kick down; jak sie doda chipa to bedzie ok; w koncu ten sam silnik jest w Grandisie i Outlanderze; silnik troche glosny traktor , ale to przeciez diesel;

zawieszenie ok, nie za twarde i nie miękkie i przy kolach 18 i profilu 45 nie było tragedii; na zime i tak dalbym kola 16 i większy profil;

zdecydowalem, ze kupuje i szukam aktualnie czerwonego z 2,0DiD w dobrej cenie do kupienia w ciagu miesiaca; :)

jedynie minus za to, ze sedan /ale nie chce czekac na sportback, bo to kolejne 6-12mies/ no i cena wersji Instyle :( ;

Anonymous - 29-12-2007, 20:18

Dodam kilka kolejnych uwag.
Auto prowadzi się pewnie. Na zakrętach rewelacja. Niestety w koleinach przód potrafi myszkować (szerokie opony?, mniej precyzyjne elektryczne wspomaganie?)
Cieszy mnie, że układ kontroli trakcji i stabilizacji toru jazdy ingeruje z pewnym opóźnieniem dając frajdę przy przyspieszaniu (da się na moment zerwać przyczepność) i w zakrętach.
Zauważyłem jeden niepokojący objaw -przy dynamicznym pokonywaniu zakrętu w prawo z okolicy lewego przedniego koła dobiega odgłos jakby opona ocierała o nadkole.
Czyżby szykowała się pierwsza wizyta w serwisie?
Pozdrawiam.

Jackie - 29-12-2007, 21:07

Forensic napisał/a:
Czyżby szykowała się pierwsza wizyta w serwisie?

Koniecznie. Trzeba to sprawdzić. Zapraszam.
Pozdrawiam

Anonymous - 03-01-2008, 10:35

Czesc

Podaje dwa linki do opisu wrażeń z jazdy nowo kupionym Lancerem:
http://motoryzacja.interi...11993,,13092656
http://motoryzacja.interi...3,1,13525219,3,

Pozdrawiam

Anonymous - 03-01-2008, 18:25

Od dwóch tygodni jeżdżę czarnym Lancerem DI-D 2.0 Instyle. To mój pierwszy japończyk (nie licząc dwuletniego epizodu z Mazda 323 25 lat temu, ale to było za granicą), ostatnio były same samochody z Europy. Wrażenia z jazdy jak najbardziej pozytywne, ale to dopiero 2 tys. km. Doskonale zachowuje sie na drodze, dobra kontrola trakcji, układ kierowniczy bardzo precyzyjny, zawieszenie - super! Silnik z VW w połączeniu z japońską skrzynią biegów i komputerem to zupełnie coś innego niż w Golfie czy Passacie (a takimi jeździłem) - o niebo lepsze wrażenia! Dynamika jak należy. Standard wyposażenia i jakość materiałów bardzo dobra (zupełnie inaczej to widzę niż sla), skóra na fotelach dobrej jakości, same fotele dobrze wyprofilowane. Kolorystyka wnętrza czarna i grafitowa, taka jaką lubię. Żadnych niepotrzebnych bajerów na desce. Trochę narzekałem przed zakupem na 18 calowe felgi (nie ma wyboru innych, ceny opon!!), ale przestałem jak pojeździłem. No i system nagłośnienia Rockford-Fosgate z odtwarzaczem DVD, 30GB twardym dyskiem (nie ma zmieniacza płyt!), 650 W z subwooferem to rewelacja. Do tego doskonale funkcjonujący bluetooth do telefonu (ze sterowaniem głosem).
sla - 03-01-2008, 20:57

krzysztof06 napisał/a:
O Dynamika jak należy. Standard wyposażenia i jakość materiałów bardzo dobra (zupełnie inaczej to widzę niż sla),

Zgoda, tylko ja pisałem o wersji, która kosztuje bez mała dwa razy mniej. Inny silnik, inne wykończenie wnętrza, inny wygląd, tylko znaczek ten sam. Myślę, że Twoja wersja jest jak najbardziej ok.,tylko ta cena.

jmb7 - 04-01-2008, 00:11

dzieki krzysztof06 ze Twoje wrazenia;

to mnie tylko utwierdza w przekonaniu, ze warto pojsc w instyle; chociaz ciagle sie lamie i zastanawiam nad wersja intense, bo roznic nie ma az tak duzo; no i dla mnie tylko kolor czerwony!

Anonymous - 04-01-2008, 12:02

jmb7 napisał/a:
dzieki krzysztof06 ze Twoje wrazenia;

to mnie tylko utwierdza w przekonaniu, ze warto pojsc w instyle; chociaz ciagle sie lamie i zastanawiam nad wersja intense, bo roznic nie ma az tak duzo; no i dla mnie tylko kolor czerwony!

Ja może tez wybrałbym intense, nawet przymierzałem sia do takiego, ale brak mi było pewnych elementów, do których jestem bardzo przyzwyczajony (ze wzgledu na koniecznośc dbania o kregosłup podgrzewany fotel to dla mnie istotna sprawa). Japończycy niestety nie dają możliwości dowolnego konfigurowania wyposażenia - albo masz podgrzewane fotele i wszystko inne, albo nic. Pozostało mi więc tylko instyle. Ale nie żałuję. Obawiałem sie troche o jakość nawigacji satelitarnej - ale okazało się, że niepotrzebnie.

Mnie też podoba się ten specyficzny czerwony, ale dla statecznego pana czerń bardziej pasuje.... :wink: