To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Gdzie naprawiamy miśki ?

Anonymous - 11-09-2006, 22:02

Rafal, a dlaczego nie moglibysmy polecic np. serwisu Subru/Mitsu nie liczac cen :?: no chyba, ze to tylko (czyt. az) o to drugie chodzi... :?
kaleos - 11-09-2006, 22:31

jutro podjade na Balinskiego do Subaru, zobacze ile tam zawolaja, a noz moze i okaze sie ze to co innego :) Tak sobie z ciekawosci w pelzalem pod misie i okrylem ze brak jednej srubki od miski olejowej, tylko najgorsze w tym ze tam chyba ukurat sucho :?
Rafal_Szczecin - 12-09-2006, 13:33

Simones napisał/a:
Rafal, a dlaczego nie moglibysmy polecic np. serwisu Subru/Mitsu nie liczac cen

poniewaz nie korzystalem z uslug Subaru/Mitsu wiec ja jako moja osoba nie moze ani polecic , ani takze odradzic .
poprostu wg mnie , z tych serwisow z ktorych ja korzystam, to polacam wymiane oleju obok CARMANA (pisalem gdzies adres) oraz smiejac sie "szczecinskiego mechanika klubowego" o kim mowa, moze powiedziec Maciek, badz Sebastian (Diamante) - jest to moj znajomy, z ktorym robie/robilem wszystkie naprawy . i NIGDY nie bylem zawiedziony, bo zawsze bylo robione na tip top

kaleos - 12-09-2006, 19:53

bylem dzis w Subaru/Mitsu, za wjazd na podnosnik i sprawdzenie gdzie to kurna cieknie 100zl, wiec podziekowalem. A ewenualna wymiana uszczelniacza (robocizna) 600zl
Dzis w pracy bylem po kase do klienta HAK CAR na ul. Kaszubskiej, obok pleciugi. Widze na wasztacie galant, a przed carisma z rozebranym rozrzadem :) Nie mieli wolnym miejsc ze by mi sprawdzic misie, ale mechanik powiedzial ze jesli to ten uszczelniacz i trzeba bedzie wyciagac silnik i skrzynie to zrobi mi to w ciagu 1 dnia za 350zl. Do tego uszczelniacz za 150zl i o takich kosztach cieknacego oleju moge mowic :P a nie 600-700 :)
Jest to 2x taniej niz w dwoch pozostalych warsztach. Pan mechanik nazywa sie Wojtek, w starszym wieku ale z tego co widzialem to chyba zna sie na autach.
Czy ktos z Was byl tam ze swoim miskiem?

Rafal a moze ten twoj znajomy chcialby zerknac na ten moj wyciek itd? Jesli jest dobry i pewny to byl bym zainteresowany :)

Rafal_Szczecin - 12-09-2006, 20:28

kaleos napisał/a:
Rafal a moze ten twoj znajomy chcialby zerknac na ten moj wyciek itd?

pewno z checia by zajrzal (tylko tak dziko, bez zadnego podnosnika i kanalu ... ) , tylko najpierw musi byc w sz-n . w poniedzialek - wczoraj wyjechal i wraca pod koniec miesiaca :mrgreen:

arekp - 12-09-2006, 20:46

kaleos napisał/a:
pojechalem na ul. Wernyhory do SAGIZ

Szczegolnie polecic zadnego nie moge bo nie mialem wiekszych problemow jednak zalecam trzymac sie z daleka od Sagiz.

Anonymous - 19-09-2006, 18:23

kaleos napisał/a:

Dzis w pracy bylem po kase do klienta HAK CAR na ul. Kaszubskiej, obok pleciugi. Widze na wasztacie galant, a przed carisma z rozebranym rozrzadem :) Nie mieli wolnym miejsc ze by mi sprawdzic misie, ale mechanik powiedzial ze jesli to ten uszczelniacz i trzeba bedzie wyciagac silnik i skrzynie to zrobi mi to w ciagu 1 dnia za 350zl.

I jak sie skonczylo ? zrobil/niezrobil ----- dobrze/niedobrze ?

Planuje sie z Misiem wybrac do warsztatu, podejrzewam ze cos z walem. Ehhh... uroki starszych samochodow :(

kaleos - 19-09-2006, 19:41

Musialem to odlozyc troche w czasie, bo chce odrazu sprzeglo wymienic, a kasy narazie brak :) musze poczekac na wyplate.
Anonymous - 21-09-2006, 21:30

Mojemu Misiowi zaczelo cos dolegac, bylem wczoraj w PB Auto (pozdrowienia dla panow :D ) - zdiagnozowali Misia w 5 minut. Diagnoza okazala sie sluszna, naprawa Misia w 1 godzine (prosta robota)

Cena nie straszna :)

Narazie wszystko gra i buczy

Anonymous - 25-10-2006, 12:41

Witam,

Swojego Lancera serwisuję u p. Czajki, którego warsztat mieści się na Pomorskiej 42. Gorąco polecam jego usługi. On wymienił mi filtry, oleje i paski, gdy sprowadziłem auto. Teraz po 15kkm znów zmienił mi olej, dodatkowo kable i świece. Oglądnął podwozie i sprawdził czy nie ma nigdzie luzów czy wycieków. Co mi się bardzo podoba, pod maską na ważnych elementach napisał korektorem kiedy następna wymiana (np. na filtrze powietrza, rozrządzie itd). Ułatwia to ogromnie opiekę nad Miśkiem. Ceny usług nie są moim zdaniem wygórowane.

Pozdrawiam

Rafal_Szczecin - 25-10-2006, 12:50

a czy owy P.Cajka rowniez robi wieksze naprawy - rozrzad, sprzeglo itp ?
Anonymous - 25-10-2006, 19:46

troche OT ale może moderator nie usunie :P

sigma znowu powędrowała do arsu :(

edit od moderatora : moderator jest laskawy i nie usunie :mrgreen:

[ Komentarz dodany przez: Hubeeert: 26-10-2006, 00:39 ]
admin Was pogodzi i obudwu przyłoży po kresce ;-)
Ale nie dziś bo pije piwo i pojeździł sobie Manitou :D

Anonymous - 25-10-2006, 21:01

Biedna Sigma, chlip chlip

Co tym razem ?

Anonymous - 25-10-2006, 21:17

Rafal_Szczecin napisał/a:
a czy owy P.Cajka rowniez robi wieksze naprawy - rozrzad, sprzeglo itp ?

Dośc prawdopodobne. Mówił że robi wszystko oprócz wydechów. Najlepiej zadzwoń i zapytaj. Numer telefonu to: 600 394 799.

Anonymous - 27-10-2006, 11:04

Rangarok, elektryka a dokładniej wiązka od ECU :cry: