To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Gdzie warto tankowac i ktore stacje omijac szerokim lukiem

Grzegosh - 10-03-2009, 22:22

na Neste tym na Gdanskiej moj kolega zatankowal audi 80b4 na full ujechal 100m i fura zdechla. Wszystkie wtryski szlak trafil. Na BP moj ojciec Octavie tankowal tam na mieszka 1 i poszla lambda. Polecam Orlen na Chopina, a takze - tam tankuje miska - stacje Augchan przy rondzie hakena.
Allais - 10-03-2009, 23:34

Ja ponad pół roku tankuje tylko na Neste (sporadycznie gdzie indziej) i autko śmiga jak ta lala :P więc nie wiem co na Gdańskiej mogło być nie tak... chociaż dzisiaj widziałem że zamknięta jest ta Neste na gdańskiej jak się jedzie z miasta w strone pionierów...
Rafal_Szczecin - 10-03-2009, 23:35

Grzegosh napisał/a:
Na BP moj ojciec Octavie tankowal tam na mieszka 1 i poszla lambda.

a co ma jedno do drugiego ?

i skad wiesz, ze akurat po tej stacji "poszla" lambda.

ja taknuje tylko i wylacznie na BP na wojska polskiego, sporadycznie gdzie indziej .

Grzegosh - 11-03-2009, 22:19

Rafal_Szczecin napisał/a:
a co ma jedno do drugiego ?

a to ze oprucz sondy przepływomierz poszedl sie czesac w serwisie jako przyczyne usterki stwierdzili slabe paliwo. a na tym BP na wojska tankowalem 8 lat temu fiata 125p i bylem zadowolony bardziej niz z Orlenu, ale Octavka akurat ta nie pisze sie na BP

Rafal_Szczecin - 11-03-2009, 23:20

Grzegosh napisał/a:
to ze oprucz sondy przepływomierz poszedl sie czesac

to bylo 1,9TDi :?: jezeli tak, to tam strasznie czesto padaly przeplywomierze, i wcale nie jest to wina zlego paliwa .
w octavi ktora jakis czas temu ujezdzalem (gdzies tu sa fotki) rowniez poszedl przelywomierz (1,9TDi 90km)
i nie jest to zalezne od paliwa.

a na zadnych takich auchanach, tesco czy tez neste to bym nawet nie zatankowal .

Anonymous - 13-03-2009, 18:38

Ja sie pochwale ze tankuje na Carfurze na Mieszka. i powiem ze smiga jak ta lala;) a jak wleje 98 to wogole jest kosmos. Poza tym to paliwo to to samo co na Orlenie czy Shelu i wiem to na BANK! Natomiast nie polecam Auchana bo tam po tankowaniu gasl mi i nie tylko mi na wolnych obrotach
Arti_Ca0 - 13-03-2009, 21:53

na carrefourze jest paliwo ze schwedt, a orlen to ma chyba jednak ze swoich rafinerii. nie zmienia to faktu ze ja (chwilowo bez auta) jak i mama tankujemy na carrefour i smiga. raz zalem na tesco (paliwo niby orlenowe) i autko spalilo duzo wiecej. wiec juz tam nie zatankuje:)
Anonymous - 13-03-2009, 22:30

Zapomnialem o Tesco (tez omijac) :D Achuan i Tesco- nie psujcie sobie tam autek :D
Olek - 15-03-2009, 21:38

witam od kiedy jestem kierowcą tankuje na shellu i jestem bardzo zadowolony ateraz mam cari 1.9 td i tankuje shall v-power diesel i autko ma kopa jak nigdy polecam i pozdrawiam :mrgreen: :biggrin:
wash - 15-03-2009, 23:29

Odradzam orlen w Międzyzdrojach. Tankuję tam jak muszę. Na szczęście często bywam w Szczecinie i mogę polecić stację Pedro w Dąbiu, a poza tym to Shell w Goleniowie przy ekspresówce. :]
HamanN - 16-03-2009, 00:09

wash napisał/a:
mogę polecić stację Pedro w Dąbiu

hehe, brat tam kiedys zmiescil do colta 52 literki @.@, a rezerwa dopiero mrygnela jak zajezdzal na stacje ;)

wash - 17-03-2009, 11:41

HamanN napisał/a:
wash napisał/a:
mogę polecić stację Pedro w Dąbiu

hehe, brat tam kiedys zmiescil do colta 52 literki @.@, a rezerwa dopiero mrygnela jak zajezdzal na stacje ;)

Heh, to jakiś pojemny colt. ;) Mi się tam wydawało, że wszystko w porządku jest. :]

wypycz - 17-03-2009, 16:01

tankuje na Auchanie od początku i bardzo odpowiada mi to paliwko jakosciowo (cena to wiadomo), 2 tyg temu polałem w policach na tanowskiej w Orlenie i ... lipa mułkowato