L200 Ogólne - Crashtesty u dealerów-I TY MOŻESZ BYĆ WŁAŚCICIELEM KRZYWEJ L
Gene - 17-01-2008, 15:26
ta oczywiscie, rama jest jak od L200. Nie mialem nigdy jak do tej pory zadnych problemow ze zbierznoscia, geometria, sciaganiem itp. Na co mi to mierzyc. Ma robic i wole nie szukac sam problemow.
Raz mialem bicie przy nowych AT/R-ach ale to jajowate opony murzyni zrobili. Wrocily do fabryki.
Anonymous - 17-01-2008, 15:39
Gene napisał/a: | Raz mialem bicie przy nowych AT/R-ach ale to jajowate opony murzyni zrobili. Wrocily do fabryki. |
Ubawiłem się, dobry ten tekst z murzynami, naprawde
A wracając do tematu, to zgadzam się w 100%, że jak jest wszystko dobrze to niema co szukać dziury w całym
pozdrawiam
Gene - 17-01-2008, 15:54
eeej no to nie jest obiaw typowego polskiego rasizmu. Moje GoodYear'y byly wyprodukowane w fabryce koncernu w RPA.
Anonymous - 17-01-2008, 17:58
Śledzę temat z odrobiną zaciekawienia. Podobnie było z tematem o skrzypiących resorach. Ciekawe czy te skrzypiące też są krzywe...
saphire napisał/a: | pewnie macie jedną stronę auta cięższą niż drugą - | to akurat producent powinien przewidzieć; VAT wożony pick-upem sporo waży . Ale czy tyle żeby resor się poddawał...
W sumie to moje zdanie jest takie:
- jeżeli rama jest prosta to z resorami coś nie tak,
- jeżeli resory ok to znaczy że rama z "hydroformingu" ramą nie jest bo wiotka nieco.
Mam nadzieję, że do końca gwarancji wszystko będzie wiadomo.
A swoją drogą: widać że eLka na bulwarówkę się nie nadaje. Jeżeli wozisz coś na pace i zobaczysz, że krzywo samochód stoi to powiesz: dziś nie za równo załadowałem... jutro wrzucę na drugą burtę to się wyprostuje.
Anonymous - 17-01-2008, 19:05
Masz racje Gene , szukanie problemów nie jest najlepszym zajęciem, dlatego więc jeżeli znajdzie się jeszcze parę krzywych elek, to odetchnę z ulgą stwierdzając "ten typ tak ma" i przestanę się interesować tym zagadnieniem. Gorsza jest jednak sytuacja forumowiczów takich jak exc_racing czy jacek1 którzy mają ewidentnie coś spieprzone i myślę , że zchowanie wobec nich MMC wszechmogącego da nam wszystkim jakiś pogląd na przyszłość tej marki w kraju leżącym między Wisłą a Bugiem. Oby świetlaną była, czego sobie i Wam życzę. Amen.
HugoOrmo - 17-01-2008, 20:20
Bartman napisał/a: | między Wisłą a Bugiem. |
Odra Bartman, Odra...
A co do krzywego L200 to chetnie poznam przyczyne takiego stanu rzeczy. Tak jak pisalem mi to za bardzo nie przeszkadza ale jezeli z wiekiem ma sie to nasilac to bedzie syf. Kiedys na ulicach pelno bylo aut z duzym przechyleniem na przod szkoda aby bylo znow duzo z przechyleniem na lewa strone...
pzdr
Anonymous - 17-01-2008, 20:31
Oczywiście Hugoormo...Odrą, chyba jeszcze żyję w okresie międzyrozbiorowym...ale w końcu jeżdżę prawie dyliżansem, jeżeli brać pod uwagę poziom zaawansowania technicznego zawieszenia L-ki. Pozdrawiam.
Anonymous - 18-01-2008, 15:15
Chciałem zauważyć jeszcze jedną rzecz.
Wszędzie odchył jest taki sam, więc gdyby było to typowe niedbalstwo każdy samochód miałby inaczej prawda ?
Jeżeli wszystko jest ok. to tak widocznie musi być z jakichs powodów.
pozdrawiam
Hubeeert - 18-01-2008, 18:53
HugoOrmo napisał/a: | jest przekoszony o 1.7 cm a tyl o 2 cm na strone kierowcy. |
Jak mogę coś wtrącić.
Od strony kierowcy przewaznie siedzi kierowca
Czy ktokolwiek mógłby pomierzyć inne samochody jak to wygląda? Bo wydaje mi się, że szukacie kwadratowych jajek.
HugoOrmo - 18-01-2008, 21:36
Hubeeert napisał/a: | Od strony kierowcy przewaznie siedzi kierowca
Czy ktokolwiek mógłby pomierzyć inne samochody jak to wygląda? Bo wydaje mi się, że szukacie kwadratowych jajek. |
Hubeeert w tych dwoch tematach (Skrzywiona rama... i Crashtesty...) juz jest pare pomierzonych elek i pare dowcipow pt "za gruby kierowca" oraz "wloz kraweznik na prawa strone"... moze sie okazac iz w paru samochodach rzeczywiscie jest awaria pt. "bylem dzis w makdonaldzie i zeżarlem pol krowy" ale moze tez byc cos bardziej problemattycznego czego bym sobie niezyczyl...
Bede na przegladzie to zglebie temat choc napisze juz po raz 3-ci mi to nie przeszkadza a samochod jezdzi normalnie...
pzdr
P.S. dzieki za info o fotkach
Anonymous - 09-05-2008, 22:39
A czy w l przez przypadek bak nie jest po lewej stronie? Paliwo też swoje waży
Pozdrawiam.
namotore - 19-05-2008, 09:38
poprawili Wam szanowni koledzy to przechylenie w serwisie? dajcie znac, pozdrawiam
HugoOrmo - 19-05-2008, 10:24
nie, poprawy brak...wg serwisu jest tam jakas tolerancja i po pomiarach samochod sie miesci choc jak stwierdzili sa roznice...mam kopie pomiarow razem z faktura po przegladzie...bak jest z lewej strony no ale bez przesady...mnie to za bardzo nie przeszkadza i juz sie przyzwyczailem...
pzdr
zbyniek - 29-05-2008, 15:23
Wszystkie L-ki są krzywe. Servis jest zdziwiony, centrala wie o tym i twierdzi, że na skandynawię pod maską są dwa akumulatory i wtedy jest ok. ( uśmiać się można ).
Trzeba się przyzwyczaić...
Anonymous - 29-05-2008, 15:27
zbyniek napisał/a: | Wszystkie L-ki są krzywe. Servis jest zdziwiony, centrala wie o tym i twierdzi, że na skandynawię pod maską są dwa akumulatory i wtedy jest ok. ( uśmiać się można ).
Trzeba się przyzwyczaić... |
Albo zażądać drugiego akumulatora dla równowagi
|
|
|