Space Star Techniczne - [MSS ALL] [ELEKTRYKA] - Światła w MSS
Anonymous - 06-05-2008, 21:26
djandrew napisał/a: | Są tam niby takie 4 metalowe blaszki (dwie od góry i dwie od dołu) ale ich zdjęcie nie wiele daje. Tak jakby klosz był przyklejony do reszty jaką gumą uszczelniającą. |
Te blaszki służą tylko w procesie montażu do uchwycenia klosza, natomiast później już zostają i nie są usuwane, ale klosz jest przyklejony do lampy, rozebranie tego to nie taka prosta sprawa.
cns80 - 06-05-2008, 22:34
Klosz jest klejony. Podczas ogrzewania klej powinien odpuścić.
Jeśli chodzi o regulację to wydaje mi się że ona jest mocowana do lustra nie do klosza. Jutro zobaczę.
Anonymous - 06-05-2008, 22:41
też mi się tak wydaję. Tak jakby tylko zapierała się o klosz.
Anonymous - 05-12-2008, 21:38
Odswieżam temat żarówek w MSS. po przejechaniu 60 tysi km nadeszła pora na wymianę....no i wymieniłem na philipsy Nightguide...i szok-jest miodzio...róznica ogromna...tak jakbym dotychczas byl slepcem. po rekomendacji cns zakupilem je na allegore i w 100% warto na sezon zimowy przerzucić się.do tego postojówki bluevision i jest bardzo oki. macie juz przetestowane jakies inne modele???
Gabriel68 - 29-12-2008, 09:57
Ponowne odświeżenie tematu żaróweczek. Zainwestowałem w Philipsy BlueVision. Jest poprawa zdecydowanie poprawiło się pole widzenia przed samochodem przy max podniesieniu regulacją reflektorów do góry. Na osiedlową ulicę wjeżdżam już nie na pamięć. Droga z dobrymi pasami i słupkami bocznymi pokazała mi, że zwiększył się zdecydowanie zasieg widzenia prawego pobocza ( i to bardzo). Światło dość przyjemnej barwy, reklama z tekstem xenoen effect (niebieskie zabarwienie banki żarówki) pic na wodę fotomontaż. Przy wymianie okazało się że poprzedni właściciel miał założone Narwy czyli też nie, aż takie ostatnie żarówki, choć wydaje mi sie, że to były standarty. Wymieniłem równo z kolegą który założył u siebie Osram Nightbreakery, zobaczymy które wytrzymają dłużej. Obydwaj zastanawialiśmy się nad GT150 i takie mamy zamiar zakładać następne.
jewiurz - 29-12-2008, 12:35
Mi Osram Nightbraker wytrzymały jedynie 3 miesiące padła jedna a trzy dni później druga...... Następny będzie Philips NightGuide - zobaczymy ile to warte....
cns80 - 29-12-2008, 14:36
jewiurz napisał/a: | Następny będzie Philips NightGuide - zobaczymy ile to warte | Też jestem ciekawy ile to wytrzyma w benzyniaku. Bo w dieslu wytrzymały niecały rok, ale to były używane przełożone z benzyniaka. Łączne wytrzymały kilkanaście miesięcy
lolofontello - 18-01-2009, 15:46
Wczoraj pierwszy raz założyłem Philipsy NIght Guide w moim MSS. Różnica kolosalna!!! Polecam. Jak padną to poinformuję czy z żywotnością też w porządku. Jestem ciekaw jak się sprawują w porównaniu Philipsy EXTREME? Czy ktoś ma i może opisać? Ja się właśnie zastanawiałem, ale skusiłem się faktem i opiniami, że NIght Guide są napoewno trwalsze.
vaciok - 18-01-2009, 21:45
Mam Philipsy Night Guide w moim MSS od pół roku i muszę powiedzieć, że są spoko. Jeśli wytrzymają ponad rok to następne będą te same.
kristoov - 22-01-2009, 20:33 Temat postu: światła c.d. Witam.
Dołączę się do opinii kolegów. Miałem w Colcie NIght Guide i bardzo je sobie chwałiłem (rok wytrzymują spokojnie), teraz założyłem do MSS Philips X-Treme +80%. W porównaniu do poprzednich philips +30% to naprawdę jest szok- 2-3 krotna róznica. Nie wiem ile pociągną bo wiadomo ze coś kosztem czegoś......dam znac kiedy padną.
Pozdrawiam.
Anonymous - 24-03-2009, 21:41
A ja testuje philips xtreme (+80%) sa cyba najlepsze a i wytrzymujka ok 1 roku.
cns80 - 25-03-2009, 08:37
kristoov napisał/a: | teraz założyłem do MSS Philips X-Treme +80%. W porównaniu do poprzednich philips +30% to naprawdę jest szok- 2-3 krotna róznica. | Z matematyki mi wynika że różnica to 50% a nie 200-300%
Anonymous - 27-03-2009, 19:47
A czy ktos może testuje te kity HID (palniki xenonowe)?
cns80 - 28-03-2009, 08:09
machu, mam nadzieję że nie, bo są niebezpieczne i nielegalne. A przynajmniej nikt się tym na forum nie chwali.
xjacobs - 28-03-2009, 18:37
cns80 napisał/a: | machu, mam nadzieję że nie, bo są niebezpieczne i nielegalne. A przynajmniej nikt się tym na forum nie chwali. | nie mówiąc już o tym, że Ci co ich używają nie chwalą ich
|
|
|