To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - no to sie pochwale :)...

Serek - 05-05-2006, 19:59

Czy tylko mnie te tarcze hamulcowe z przodu wydają się...maciupeńkie :wink:
Anonymous - 04-12-2008, 11:39

Wracając do tematu xenonów, odświeżę go troszkę.

Znalazłem na Allegro zestaw spryskiwaczy do samodzielnego montarzu

SPRYSKIWACZE

Oraz soczewki do lamp wraz z xenonami

SOCZEWKI

Co myślicie o takim zestawie?

Czy będzie to u nas legalne (cały zestaw)?

Bartek - 04-12-2008, 12:09

Forest_Taft napisał/a:
Czy będzie to u nas legalne (cały zestaw)?

nie

Rafal_Szczecin - 04-12-2008, 13:29

jeszcze teoretycznie powinienes miec samopoziomowanie .zeby xenon byl legal w naszym kraju, lecz jak jest chyba wiesz sam, u mnie jezdzi pelno tego scierwa co oslepia na fioletowo czy tez niebiesko ... bo ktos ot tak poprostu bez przystosowywania wrzucil sobie xenona z alledrogo i sie cieszy...
Anonymous - 05-12-2008, 09:09

No ja wiem że oślepiają, i myślę co by polepszyć światła, a nie oślepiać innych.....stąd spryskiwacze, i soczewki......bo żadna filozofia wrzucić palniki i walić ludziom po oczach....

Z soczewką, nie oślepia na bank. Fakt że cena nie jest niska, ale za to pewnie bardziej bezpieczne niż to o czym piszesz.

Mirek Jurek - 05-12-2008, 20:06

Zeby bylo legalnie potrzebujesz jeszcze reflektory przystosowane do xenonow. Policjant przy kontroli moze to latwo stwierdzic po podniesieniu maski... Lampa przystosowana do xenonow jest oznaczona literka D.(?)
PZDR

tommyc1 - 06-12-2008, 09:07

od prawie 15 lat jezdze samochodami-rozne byly i nieraz na kontrole drogowa sie "nadzialem" i...

...NIGDY ŻADNEN POLICJANT NIE ZAGLĄDAŁ MI POD MASKĘ :lol: czasem tylko do bagaznika:D

a ile razy WAM zagladal? :wink:

Mirek Jurek - 06-12-2008, 19:45

No dobrze. Czy juz od 15 lat jezdzisz samochodem z pseudo xenonami?
O tym wlasnie pisalem.
Oczywiste jest to, ze policjant bez powodu nie bedzie machy otwieral, ale gdy zobaczy np BMW E30 z dresem w srodku i oslepiajacymi, niebieskimi, jakze pieknymi swiatlami to moze miec taka zachcianke i sprawdzic czy wszystko jest tak jak powinno byc lacznie z podniesiniem machy aby stwierdzic czy reflektor jest odpowiedni (oznaczony literka D)
Wyczowam szczypte zlosliwosci. Myle sie?
PZDR

tommyc1 - 06-12-2008, 22:34

he he, pewnie ze nie jezdze od 15 lat z ksenonami :badgrin:
ale nie sadze tez zeby kazdy policjant sie tak swietnie znal i wiedzial jak sa oznaczone takie klosze taklich lamp;) moze sie myle, ale sadzac po "inteligencji" i "szerokiej wiedzy ogolnej" wspomnianych panow... rownie dobrze moglby padac na kolana i mierzyc mi bierznik w oponach sprawdzajac czy mam ten sam typ opony na osi...albo sprawdzac czy swiatla mijania sa dobrze ustawione;) nie robia tego:) przynajmniej mi tego nigdy nie robili, nawet w maluchu (!)

Hubeeert - 07-12-2008, 02:22

tommyc1 napisał/a:
ale nie sadze tez zeby kazdy policjant sie tak swietnie znal i wiedzial jak sa oznaczone takie klosze taklich lamp;) moze sie myle, ale sadzac po "inteligencji" i "szerokiej wiedzy ogolnej" wspomnianych panow... rownie dobrze moglby padac na kolana i mierzyc mi bierznik w oponach sprawdzajac czy mam ten sam typ opony na osi...albo sprawdzac czy swiatla mijania sa dobrze ustawione;) nie robia tego:) przynajmniej mi tego nigdy nie robili, nawet w maluchu (!)

:rol:
Wyobraź sobie, że Oni robią swoje. A Ty łamiesz przepisy. I to ma być w porządku?

tommyc1 - 07-12-2008, 08:50

Hubeeert napisał/a:
tommyc1 napisał/a:

:rol:
Wyobraź sobie, że Oni robią swoje. A Ty łamiesz przepisy. I to ma być w porządku?

ale nie rozmawiamy teraz o tym co jest w porzadku a co nie;) hubbie, ty zaraz swoje, jak nakrecony-nie mowie ze nie masz racji, ale nie o tym rozmowa...:) z calym szacunkiem!
bo tak w ogole: mnie tez wnerwiaja nibyxeny walace po oczach tak,ze czlowiek malo do rowu nie wjedzie a po minieciu sie z takim jeszcze przez kilka sekund nie widze nic:( ale to jest osobny temat, a mozliwosc ich posiadania to juz inna sprawa...
podobnie z tematem przyciemnianych szyb:jest dokladnie w prawie opisane co mozna a czego nie, ja bardzo czesto widuja auta z czarnymi szybami z przodu (boczne) i NIGDY nie widzialem, zeby tego typu auto bylo zatrzymane przez policje, a tu juz nie trzeba byc znawca tematu-widac z daleka,ze niezgodnosc z przepisami jest...i tak samo z lampami chyba

Anonymous - 08-12-2008, 14:10

Rafal_Szczecin napisał/a:
u mnie jezdzi pelno tego scierwa co oslepia na fioletowo czy tez niebiesko ...

Moim zdaniem gorsi są Ci niedzielni, którzy jeżdżą na zwykłych "świeczkach" (nie xenonach) i mają je ustawione centralnie w niebo ...

[ Dodano: 08-12-2008, 14:12 ]
Mirek Jurek napisał/a:
ale gdy zobaczy np BMW E30 z dresem w srodku

dlatego nie powinno się używać maszyn o nazwie BMW ;)

[ Dodano: 08-12-2008, 14:14 ]
Hubeeert napisał/a:

Hubert a jak jest w U.K. czepiają się samoróbek ??

cns80 - 08-12-2008, 14:21

tommyc1 napisał/a:
bardzo czesto widuja auta z czarnymi szybami z przodu (boczne) i NIGDY nie widzialem, zeby tego typu auto bylo zatrzymane przez policje
Mało widziałeś :)
Mój kolega w drodze do Zakopanego został zatrzymany tuż za Warszawą i mili panowie dali mu wybór:
1. Zabieramy dowód i lawetka
2. Drapiesz szyby do czysta.
No i drapał :twisted:

Matejko - 08-12-2008, 14:25

cns80 napisał/a:
Mało widziałeś :)

w kaliszu - 2 tajniackie auta maja ciemne szyby, sam u siebie nie mam przyciemnionych, ale jakby mnie kiedys za cos zatrzymali to mam zamiar zapytac gdzie przyciemniali (ogolnie wiem gdzie, i wiem ze to nie jest fabryczne przyciemnienie) ?? :D

cns80 - 08-12-2008, 14:42

Matejko napisał/a:
w kaliszu - 2 tajniackie auta maja ciemne szyby
Generalnie policja jest także po to żeby świecić przykładem (nie pseudoksenonami), ale czasmi ściemnia (czasmi szyby). Tylko jak ich rozliczyć ? Mi kiedyś pan policjant chciał wypisać mandat za brudną tablicę rejestracyjną. To go zapytałem czy sobie też wypisze (bo miał brudniejszą niż moja). Zaczął coś stękać o czynnościach operacyjnych i o tym że on decyduje komu wypisze, a komu nie. Ale powiedziałem że mandatu nie przyjmę więc mnie puścił wolno :wink: