Galant - Ogólne - Made in USA
waldi-1 - 29-08-2007, 13:15
japońskie wersje sa zdecydowanie ładniejsze według mni a ksiąke to tylko w stanach chyba lub szukaj w necie
Anonymous - 29-08-2007, 13:18
No właśnie szukam w necie, pytam w salonach i nic. A zależało by znaleźć ją w Polsce. Chyba, że takie namiary coś pomogą bo może silniki są podobne:
Model: DJ1ASRHYL4M
ENGINE4G69
Typ silnika: 2,4l, 16 VALVE
MIREC
Orientuję się ktoś?
Anonymous - 04-10-2007, 21:05
czesc tu jest strona ktora opisuje budowe galanta tylko ze jest po rusku ale sa tam oznaczenia i numery czesci.
http://www.detali.ru/cat/.../UB9nB96HvbnA==
swinks_UK - 05-10-2007, 00:04
Nie polecam tej strony. Mają pomieszane numery katalogowe i zalecam najpierw sprawdzenie w serwisie co się kryje pod takim numerem.
Np. zamiast zderzaka przedniego w kolorze silver met do wersji od 1999 mozna dostać lewy reflektor do wersji LHD, zamiast popielniczki do tylnej konsoli jest osłona szyny fotela kierowcy.
Są i owszem prawidłowe wskazania, jednak "w ciemno" nie polecam.
Anonymous - 05-10-2007, 08:17
U mnie w galancie z 2004 ameryka jak na razie wszystko sie zgadza. Wszystkie numery katalogowe takie same jak na w salonie.Mam też program z którego korzystają w salonie mitsu i wszystko jest tak samo jak na tej ruskiej stronie. Moze w starszych modelach jest inaczej jak chcesz to podaj numer vin to znajde ci numery częsci i wtedy sprawdzisz czy to takie.
Pozdrawiam.
Anonymous - 05-10-2007, 08:59
Do kamil14:
A gdzie kupujesz części. Mam kilka sklepów, ale sa rzeczy których nie moge nigdzie dostac i pozstaje mi ASO. Moze sie wymienimy informacjami ?
Pozdr,
Tomek
Anonymous - 05-10-2007, 09:01
Jak ma ktoś Gala 2.4 gdi, to proszę luknąć na mój temat
Anonymous - 05-10-2007, 11:25
Ja kupuje w ASO w Gdańsku ul. Nad Jarem (jak na razie tylko filtry) bo do mojego (GALANT 2004 2.4 automat) nie ma jeszcze zbyt wiele zamienników. Chyba tylko filtr oleju ma zammiennik, a za reszte trzeba słono płacić bo są tylko orginały (filtr powietrza 100zł).
Anonymous - 05-10-2007, 12:20
witam posiadam oryginalna ksiazke obslugi od gala 99' opisana jest wersja z motorem 2.4 i 3.0 jakby ktos potrzebowal to mozna zrobic scan.
roch_27 - 05-10-2007, 13:42
silvermind jak nie stanowi to dla Ciebie problemu to bardzo proszę o zrobienie wersji w PDF i przesłanie na maila : roch_27[małpa]op.pl
Dorzuci się do obecnych manuali
pozdro
Anonymous - 13-10-2007, 12:53
Witam, z checia bym to zrobil ale jestem strasznie zalatany chyba ze ty mialbys troche wolnego czasu to chetnie bym ci wyslal ksiazke
inferno - 03-11-2007, 15:57
No i *cenzura - po raz ostatni* to jest problem z "hamerykańcami". Zupełnie jak ta sprawa szerokości torów w Rosji. Mam ochotę sprowadzić sobie Miśka lub Toyotę ze stanów, ale odstrasza mnie potencjalny problem z częściami. Łudzę się, że w tych nowych modelach (od 2006 r. wzwyż) już nie ma takiego problemu, ponieważ nawet (przynajmniej w Toyotach Camry, nie wiem jak w innych) na liczniku główna skala prędkości jest w km/h, a dopiero ta mniejsza wskazuje prędkość w milach. To samo z silnikami, chyba już nie mają obsesji na punkcie innych jednostek z niebotycznymi pojemnościami?
Ktoś wie jak to wygląda w nowych samochodach?
Anonymous - 04-11-2007, 13:11
W galancie z 2004 roku skala na zegarach jest w milach ale mała w środku jest w km. Można sie przyzwyczaić, tylko że na wyświetlaczu pokazuje przebyta trasę w milach. Silniki są jeszcze do zaakceptowania 2.4 lub większy 3.5. Mój 2.4 160KM pali w trasie około 9 l (przy 120km/h) z klima i w automacie w mieście około 13, ale przy ostrej jeździe widać jak rusza sie wskaźnik poziomu paliwa. Co do części to jeszcze nie wiem bo jak na razie wszystko gra i nic sie nie psuje. Takie części jak filtry itp można dostać od ręki nie wiem jak z poważniejszymi naprawami, ale nikomu tego nie życzę.
Pozdrawiam kamil14
Anonymous - 04-11-2007, 20:23
Jak jest z automatami w tych galantach (roczniki 2005-207)? Jak się sprawują zimą? No i jeszcze jedna sprawa: lampy przód i tył - jak to rozwiązaliście, by nie było problemów z "władzą" i okresówkami? Czy silnik 2.4 w tych rocznikach to był GDI, czy zwykła jednostka? Dostępne sa na xenonach? Wrzućcie swoją wiedzę, bo się zastanawiam nad takim amerykańcem...
Hubeeert - 04-11-2007, 22:07
Gattsu napisał/a: | Czy silnik 2.4 w tych rocznikach to był GDI, czy zwykła jednostka? |
W USA nie ma GDI
|
|
|