[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Nie łączy sie z kompem
Anonymous - 25-02-2008, 23:18
Kubek, termometr i grzałka
adikubi - 05-09-2008, 17:46
londolut napisał/a: | Zrób sobie diodę na kablach (12V) i podepnij się pod gniazdo serwisowe. Jest z lewej strony pod plastikami z obudowy kierownicy, obok skrzynki z bezpiecznikami (to białe na foto)
[url=http://images3.fotos...d6m.jpg]Obrazek[/URL]
Są tam dwa piny. Górny jest minusem a dolny plusem (może nie być minusa, weź wtedy masę z zapalniczki) lub jeśli masz gniazdo OBDII (wygląda jak port z drukarki) zewrzyj ze sobą piny 1 i 4 (są opisane na gniazdku). Jak dobrze podepniesz to dioda będzie migała po przekręceniu kluczyka w pozycję ACC: długi sygnał - 10 (dziesięć), krótki sygnał 1 (jeden). Błędy mają zawsze postać dziesiątki i jedności np.: 11, 14, 41. Dioda będzie migać tak |.|....||||. i pętla i od początku to samo.
Jak zrobisz diagnozę to daj znać co wyszło Później podziałamy dalej |
Witam wszystkich jestem nowym posiadaczem colta 1.6 16v 4WD i swiecila sie kontrolka check jak juz przeczytałem odłączyłem kleme z akumulatora i zgasła lecz zapala sie na wolnych na gazie .
Prosił bym o tabele kodów usterek aby zobaczyć co wyrzuca
Dzieki
londolut - 05-09-2008, 18:22
adikubi napisał/a: | odłączyłem kleme z akumulatora i zgasła lecz zapala sie na wolnych na gazie . | Ten błąd spowodowany jest błędem wtrysków. Gazownicy zastosowali zły emulator i teraz świeci CE.
|
|
|