Forum ogólne - Ubezpieczenie OC
Anonymous - 09-04-2008, 09:33 Temat postu: Carisma 1.9TD 1999 HDI ze wspołwłaścicielem z 60% zniżką 381 zl.
cns80 - 09-04-2008, 11:09
Łobuz007 napisał/a: | OC jest to podstawowe obowiązkowe ubezpieczenie (dla sprawcy) kupujcie więc najtańsze |
Łobuz007 napisał/a: | popieram OC jak najtaniej, | Ubezpieczenie OC nie wyłącza odpowiedzialności sprawcy kolizji w myśl Kodeksu Cywilnego. Poszkodowany może dochodzić swoich roszczeń w sądzie. Były już takie sprawy z udziałem Link4, w których ubezpieczyciel nie wypłacił lub zaniżył odszkodowanie.
Radziłbym się zastanowić, a nie później płacić ciężkie pieniądze na naprawę cudzeg samochodu, bo poszkodowany na pewno wygra. Potem możecie oczywiście dochodzić swoich praw od ubezpieczyciela, ale nie łudziłbym się że wygracie z armią prawników.
Łobuz007 napisał/a: | NW jest na bardzo małe sumy 5000-10000 i to są daremne pieniądze, dlatego lepiej wykupić sobie porządną polisę na życie, a nie takie groszowe sprawy | Rozumiem że każdemu kto wsiada do twojego samochodu wykupujesz polisę na życie
akbi - 09-04-2008, 11:29
cns80 napisał/a: | Rozumiem że każdemu kto wsiada do twojego samochodu wykupujesz polisę na życie |
nie ma takiej potrzeby
Jeśli spowodujesz wypadek i osobą poszkodowaną będzie Twój pasażer to otrzyma odszkodowanie z Twojego OC*
* - nie dotyczy Twojej żony ... oraz nie wiem jak to się ma do innych członków rodziny
cns80 - 09-04-2008, 13:05
akbi napisał/a: | Jeśli spowodujesz wypadek i osobą poszkodowaną będzie Twój pasażer to otrzyma odszkodowanie z Twojego OC* | To akurat wiem, chciałem tylko koledze coś uświadomić. A z tym OC i odszkodowanie dla ofiar wypadku jeśli ty byłeś sprawcą to nie w każdym przypadku jest tak pięknie (między innymi jeśli ubezpieczyciel jest mało wiarygodny lub gdy poszkodowanym jest członek najbliższej rodziny). Było parę wyroków sądów w tej sprawie, ale nie mogę znaleźć
atsar - 09-04-2008, 13:10
witam, jesli ktos chce to moge mu wyliczyc skladeczke oc ac nnw u mnie w firmie czyli ERGO Hestii, wystarczy podac mi
-kod pocztowy,
-wiek autka,
-pojemnosc,
-co to za autko
-z jakich znizek korzysta (OC jak i AC)
-wiek ubezpieczajacego
-czy posiada dziecko do lat 12 -( dodatkowa znizka)
-od kiedy prawo jazdy
i jaki zawod wykonuje (nauczyciel, prawnik, adwokat, lekarz, pielegniarka - jest ich wiecej ale nie bede wymienial po prostu podajcie w nawiasie jaki zawod a moze sie zalapiecie na dodatkowa znizke)
!!!nie jest to zadna reklama, po prostu dla ciekawych moge udzielic takiej informacji!!!
najlepiej w godzinach od 9 do 16stej
Pozdrawiam
akbi - 09-04-2008, 13:11
cns80 napisał/a: | lub gdy poszkodowanym jest członek najbliższej rodziny |
to też o tym pisałem
... ale jak skasowałem R19 to Aśka dostała odszkodowanie ... bo wówczas nie była jeszcze moją żoną
[ Dodano: 09-04-2008, 13:12 ]
atsar napisał/a: | jesli ktos chce to moge mu wyliczyc skladeczke oc ac nnw u mnie w firmie czyli ERGO Hestii, wystarczy podac mi |
dane poszły na PW
czekoladka_1981 - 14-04-2008, 08:18
akbi napisał/a: | Jeśli spowodujesz wypadek i osobą poszkodowaną będzie Twój pasażer to otrzyma odszkodowanie z Twojego OC*
* - nie dotyczy Twojej żony ... oraz nie wiem jak to się ma do innych członków rodziny |
http://biznes.interia.pl/...-placic,1055557
akbi - 14-04-2008, 10:51
czekoladka_1981 napisał/a: | akbi napisał/a: | Jeśli spowodujesz wypadek i osobą poszkodowaną będzie Twój pasażer to otrzyma odszkodowanie z Twojego OC*
* - nie dotyczy Twojej żony ... oraz nie wiem jak to się ma do innych członków rodziny |
http://biznes.interia.pl/...-placic,1055557 |
no to bardzo fajnie
Anonymous - 02-05-2008, 21:46
allianz-peugeot
axa-COLT
axa-lancer
czekoladka_1981 - 08-05-2008, 17:45
Łobuz007 napisał/a: | bierzcie bez NW bo te sumy są naprawdę śmieszne (i co z tym idzie odszkodowania). |
Jestem już po komisjach z NNW, okazało się że 1% uszczerbku to 50 zł. Całość do wypłaty to 1050 zł.
siwek - 08-05-2008, 18:07
czekoladka_1981 napisał/a: | Łobuz007 napisał/a: | bierzcie bez NW bo te sumy są naprawdę śmieszne (i co z tym idzie odszkodowania). |
Jestem już po komisjach z NNW, okazało się że 1% uszczerbku to 50 zł. Całość do wypłaty to 1050 zł. |
i czy słuchając Łobuz007 nie opłacało się brać NNW??
pewnie że warto bo lepiej mieć pare groszy niż nic nie dostać....
to sporo ci uznali %
czekoladka_1981 - 08-05-2008, 18:17
siwek napisał/a: | pewnie że warto bo lepiej mieć pare groszy niż nic nie dostać.... |
I z tym mogę się zgodzić , gdyż składka do polisy NNW to koszt 50 zł/rok.
atsar - 09-05-2008, 22:50
czekoladka_1981 napisał/a: | I z tym mogę się zgodzić , gdyż składka do polisy NNW to koszt 50 zł/rok. | zalezy w jakiej firmie i na jaka kwote u nas w Hesti 37zl na 5tys mozna to oczywiscie dowolnie zmieniac ale jak wiadomo stawka idzie w gore, o ile mnie pamiec nie myli to 7 zl za kazdy tysiac wiecej
Juiceman - 09-05-2008, 23:43
INFO dla młodych którzy nie mają jeszcze własnego auta:
Jak wiadomo 18-24 latek płaci kuuuuuuuuuupeeeee kasy za ubezpieczenie miska ( co i tak jest bzdura tyle placic) ale coz jak sie (niestety dopiero ) dzisiaj dowiedziałem to od czerwca 2007 roku mozemy kupic motorynke/skuterek/motorower i zarejestrowac oraz ubezpieczyc i znow nam znizki leca a przez te pare latek ladne znizki moga sie porobic )
Morfi - 10-05-2008, 09:35
Juiceman, jak juz to od 18 - 23 w link4 majac 24 lata juz nie masz zwyzki
A co do tej motorynki to kolega ma 22 lata i 60% zniżek
I to, że młodzi ludzi powinni wiecej płacic zgadzam sie w 100% wiem jak jezdzą itp
Takie zwyzki powinni dostac dziadkowie i babcie równierz.
|
|
|