To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Wszystko o ceramizerze

mlun - 26-02-2008, 17:00

A w pudełku jest jedna czy dwie strzykawki? Bo mi się wydawło jak to dziś oglądałem że oni całą zawartość strzykawki wpuścili. Jestem bardzo ciekawy tego testu.Może na tym forum klubowym coś było o teście.
akbi - 26-02-2008, 17:20

mlun napisał/a:
A w pudełku jest jedna czy dwie strzykawki?

jedna

Anonymous - 26-02-2008, 20:06

!!oki!!!

czyli rozumiem ze jezeli moja cari ma przejechane 117tys km, to powinienem jej strzelic taka jedna strzykawka??!!

a co do 2 biegu- tez mi czasem ciezej wchodzi, szczegolnie jak jest zimno i mroz. nie wiem, moze olej trzeba wymienic... ceramizer do skrzyni tez mozna stosowac??

ile to kosztuje wogole?? :?:

dzieki za info, pozdro

Brikston - 26-02-2008, 20:16

joukipauki napisał/a:
ceramizer do skrzyni tez mozna stosowac??

mozna, ale nie ten sam co do silnika. do skrzyni jest inny

akbi - 27-02-2008, 13:00

joukipauki napisał/a:
ile to kosztuje wogole?? :?:

Do silnika - 60 pln
Do skrzyni - 55 pln

+ koszty przesyłki
joukipauki napisał/a:
czyli rozumiem ze jezeli moja cari ma przejechane 117tys km, to powinienem jej strzelic taka jedna strzykawka??!!

tak, dla silników o przebiegu powyżej 50tys km i o pojemności od 2do 8 litrów oleju w silniku stosuje się 1 dawkę

turek61 - 29-02-2008, 18:34

Robson86 napisał/a:
Dla wszystkich zainteresowanych dzialaniem Ceramizera....polecam ogladac Jazdę Polską na TVN Turbo. Tak kolesie zrzucili sie w 30 osob na uzywana Śkode Favorit 1,3 sprawdzili ja na hamowni dodali ceramizera

no i oglądałem powtórkę tego odcinka.Ceramizer już kupiony ale czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki żeby zobaczyć co z tego wyniknie.
Nie wiem czy to mój mail sprawił , który jakiś czas temu wysłałem do tej stacji aby zajęła stanowisko w kwestii ceramizera, że zdecydowali sie "podnieść rękawicę"....
eeeee....to chyba nie możliwe.
Wydaje mi się, że wynik jest z góry przesądzony.TVN Turbo jest stacja komercyjną i lobby motoryzacyjne ma zbyt duży wpływ na tę stację.
Zresztą ich głównym celem jest przejechanie il. tam km. bez oleju a chyba nie to jest głównym zadaniem tego specyfiku.

saphire - 01-03-2008, 16:44

Tak czy siak ja już na ceramizerze 1tys km zrobiłem i silnik pięknie i cichutko szemrze jak wiosenny strumyk :)
Anonymous - 01-03-2008, 17:35

800km i jak wyżej.
Anonymous - 08-03-2008, 13:13

Hello! Czy ktoś już stosował ceramizer do skrzyni biegów? Bardzo jestem ciekawy bo u mnie są niewielkie problemy z dwójką. Przebieg 207795km. Pozdro!
Anonymous - 08-03-2008, 13:31

Zalałem i ja ceramizer, przejechalem 350km jest OK silnik się wyciszył oby tak dalej....
wazu - 08-03-2008, 14:19

Także zakupiłem ceramizer do silników, teraz czeka na najbliższą wymianę oleju, co nastąpi niebawem. Mam w tej chwili zalany silnik olejem z dodatkiem Liqui Molly i bez żalu pozbędę się tego molibdenu z silnika.
Anonymous - 08-03-2008, 17:05

1300km i jest OK.
mkm - 08-03-2008, 17:39

Panowie! A nie jest to kolejny "wspanialy" produkt marketingu? Nie sledze tych produktow, ale co dwa lata jest "moda" na dolewki. Moge sie mylic co do nazw, ale nie chce mi sie szukac: Moto-doktor, Nulon, Cos z teflonem, Preparat reklamowany przez Holowczyca (sam sie zlapalem i zalalem) teraz ceramizer. Wszystkie bazowaly na tym samym pomysle roznily sie tylko "srodkiem wygladzajacym". Zalecana ROZWAGA.

[ Dodano: 08-03-2008, 17:50 ]
poszperalem
http://www.militec1.pl/miltec_prawda_czy.html (Holek)
http://www.slick50.com/
http://www.liqui-moly.pl/index2.htm
i wreszcie
http://www.ceramizer.pl/
i co polecacie???

Morfi - 08-03-2008, 18:47

i co było nie tak z Tym MILTEC1 nie tak??
mkm - 08-03-2008, 23:27

Nic. Pierwszy raz dolalem przy 160tys. Do opla omegi, zeby chronic silnik przed zalozonym gazem. Holowczyc polecal to kupowalem. Faktem jest, ze byla slyszalna roznica, a na gazie pracowal duzo rowniej. Uszczelke pod glowica wymianiali mi przy 240. Zuzycie wg mechanikow – normalne. Nagar jak kamien. Na poprawe osiagow,spalania i dynamiki 10% ma wplyw preparat, a 90 nasza wyobraznia... W Misku oleju nie uszlachetniam.