Outlander I Ogólne - Test 300
Anonymous - 29-02-2008, 14:01
Szczerze to nie rozumiem tej dyskusji... odkiedy to kupując samochod typu Outlander czyli maly SUV to szukasz duzej mocy przyspieszen itd.
Te samochody powinny byc duze przestronne bezpieczne a anie wyscigowe. Sa zawieszone wysoko wiec to juz je dyskwalfikuje do szybkiej jazdy. Jasne musza miec jakies osiagi ale bez przesady. Kupujac taki samochod osiagi nie sa na pierwszym ani nawet na drugim miejscu. Chcecie szybkosci i momentu obrotowego? Za ta sama cene Audi A4 wersje do wyboru do kolor... kwestia kasy
Gene - 29-02-2008, 15:51
Mati2, nowy Outlander nie jest taki maly i bardziej sklanialbym sie do uszeregowania go w kategoriach auta wielofunkcyjnego czyli crossover'a. Co nie zmienia sensu Twojej wypowiedzi. To nie jest wyscigowka choc jak widac dla kiektorych osiagi to istotna kwestia przy zakupie takiego auta.
HugoOrmo - 29-02-2008, 16:37
Panowie, zle zrozumieliscie to co napisalem...absolutnie osiagi nie maja dla mnie znaczenia pierwszorzednego, przeciez na codzien moim autem jest L200, ktore osiagami, komfortem i kutura pracy silnika odstaje od Outlandera i absolutnie mi to nieprzeszkadza...chodzilo tylko o dyspute nad samym silnikiem...nawet jezeli mialby ta sama moc, moment i spalanie i tak smiem twierdzic, ze HDI jest lepszy...kazdy ma swoja opinie
pzdr
Anonymous - 01-03-2008, 02:30
Hehe jezdziles kiedys Chevroletem Suburban??? Jesli sie tym przejedziesz to uwierz mi Outlander to maly SUV
A serio nie no napewno nie jest juz maly bo urosl troche.
Co do silnika... co za roznica oby dzialal bezawarii i tak wiekszość z nas nawet nie znam 1/100 szczegołow jego budowy. Grunt to sprawnosc niezawodnosci no i zeby ruszyl nasze A(OU)tka z miejsca
Gene napisał/a: | Mati2, nowy Outlander nie jest taki maly i bardziej sklanialbym sie do uszeregowania go w kategoriach auta wielofunkcyjnego czyli crossover'a. Co nie zmienia sensu Twojej wypowiedzi. To nie jest wyscigowka choc jak widac dla kiektorych osiagi to istotna kwestia przy zakupie takiego auta. |
Anonymous - 01-03-2008, 09:04
Auto typu SUV powinno być bezpieczne, przestronne, familijne, wygodne --- owszem, ale jeżeli do tego z dynamicznym silnikiem to chyba nie zaszkodzi...
a jeśli jeden SUV ma dynamiczny silnik, a drugi nie, to może stać się ten fakt czynnikiem wpływającym na decyzję zakupu tego czy tego --- dlatego patrzymy również na silnik i jego osiągi przy wyborze auta SUV
pozdr
Anonymous - 01-03-2008, 12:29
zgadzam sie ze wszystkim co napisaliscie,ale tak jak napisal kolega wyzej to czy VW czy HDi jest lepsze to kwestia gustu...
sam musze przyznac,ze nie lubie VW i uwazam,ze sa przereklamowane...nie daltego tak reklamuje ten silnik...
poprostu opierajac sie na jakiejs wiedzy konkretnej,ktora posiadam z roznych zrodel smiem twierdzic,ze VW zrobil lepszy silnik...to wszystko;)
pozdrawiam
Anonymous - 01-03-2008, 18:16
sampras napisał/a: | W moim outku mam zamontowanego chipa .Jeżeli ktoś się nad tym zastanawia to moim
zdaniem absolutnie nie warto tego robić.Wzrost mocy prawie niezauważalny,lepiej było za te
pieniądze wziąść skórzaną tapicerkę,welurowa to koszmar,ciekawe jak będzie wyglądać
po kilku latach? |
skąd tego "chipa" masz chyba jakiś kicior ci wgrali !! ja mam 180KM i to naprawdę czuć , pies drapał skórę miałem ją w kilku furach już , wolę welur i wcale się nie wyciera jak to ktoś pisał mam już 20kkm (4 miechy) pzdr
tomekrvf - 02-03-2008, 08:53
Robercik64, wklej może wykres z hamowni Twojego Outka bo jakoś nie mogę uwierzyć w te 180KM
Anonymous - 02-03-2008, 09:01
no i proszę http://www.mitsubishi-gra...der-chipDID.jpg
pzdr
Hiszpan - 02-03-2008, 11:00
Nie znam się na tym, ale wg tego co pisze na tym wykresie to przed chipem miał 161KM, a po 181KM.
Masz chyba silnik 2.0, a nie 2.2 Skąd te 161? Kupiłeś z chipem od dealera i zmieniałeś na inny?
Anonymous - 02-03-2008, 11:08
nie , tak był seryjnie ....hamownia przetestowana kilkoma samochodami kolegów , moce się zgadzały a czasem byly mniejsze niż fabryczne....w/g tunera silniki VW różnie się wykazują na hamowni , fabryczne 140KM jest potrzebne do akcyzy
Anonymous - 02-03-2008, 11:11
Robercik64 - dołączam się do pytania Hiszpana
Też mam zamiar podjechać na Młodnicką, ale nigdy nie ma czasu
pozdrawiam
tomekrvf - 02-03-2008, 22:21
Jak dla mnie to lipa. 60 KM strat przy maksymalnych obrotach?
W serii masz 110KM na kołach i biorąc pod uwagę standardowe straty to na silniku powinno być około 140-143KM czyli po tuningu nie będzie więcej jak 160-165KM. Pojedź na uczciwą hamownię np do VTG.
Anonymous - 04-03-2008, 09:27
tomekrvf napisał/a: | Robercik64 napisał/a:
no i proszę http://www.mitsubishi-gra...der-chipDID.jpg
pzdr
Jak dla mnie to lipa. 60 KM strat przy maksymalnych obrotach?
W serii masz 110KM na kołach i biorąc pod uwagę standardowe straty to na silniku powinno być około 140-143KM czyli po tuningu nie będzie więcej jak 160-165KM. Pojedź na uczciwą hamownię np do VTG. |
a to hamownia to nie VTG przecież to warszawski przedstawiciel VTG w/g jego słów straty są zupelnie typowe dla tego typu samochodu , oczywiście hamowany byl na 2WD wiem jedno jeździ lepiej , wczesniej miałem samchody pod 2XX KM i wiem co mówię ale każdy może mówic swoje mamy demokrację
tomekrvf - 04-03-2008, 09:44
Robercik64 napisał/a: | a to hamownia to nie VTG przecież to warszawski przedstawiciel VTG |
To nie jest przedstawiciel VTG.
|
|
|