To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Czy można zmienić kolor podświetlenia

Bartek - 02-04-2008, 13:46

1. masz zamienione przewody + i + po stacyjce
2. zrobić sekcję zwłok (stawiam na pękniętą płytkę)

pawela - 02-04-2008, 13:53

Bartek napisał/a:
1. masz zamienione przewody + i + po stacyjce

Czyli wywalam kostke i jade na lutowanie

Bartek napisał/a:
2. zrobić sekcję zwłok (stawiam na pękniętą płytkę)

jeszcze nie zwlok, radio dziala, przyciski 1-6 rownierz, zginelo tylko podswietlenie

Bartek - 02-04-2008, 15:47

pawela napisał/a:

nie - zamień tylko czerwony z żółtym przewodem

pawela - 02-04-2008, 16:57

Bartek napisał/a:
pawela napisał/a:

nie - zamień tylko czerwony z żółtym przewodem

ok, tak zrobie, poinformuje o efektach. Dzieki Bartku, niestety nie moge wcisnac pomogl, ale bede pamietal ;)

EDIT: zamienilem dzis zolty z czerwonym i juz pamieta wszystkie ustawienia. Efektem ubocznym jest to ze radio gra tez na polozeniu stacyjki OFF.

Hugo - 04-04-2008, 09:42

Ostatnio czasami dzieje się tak, że płytka mi się wyłącza i sam włącza się tuner radiowy. Co to może być? Dodam, że płyty posiadają różne mniejsze i większe ryski, jednak nie przeskakują. Czy to mogą powodować te rysy?
P.S. Gattsu, jako znawca radii Alpine, mógłbyś się wypowiedzieć na temat słabej jakości odbioru tunera radiowego? Czy istnieje w tym radiu jakieś dostrojenie tunera?
I co myślisz o podłączeniu tego filtra, którego fotkę wkleiłem kilka postów wyżej?

P.S. Dzisiaj nagrałem sobie nową płytkę CD-R i też się wyłączyła. Co jest? Na szczęście radio ma gwarancję i jest zaplombowane przez sprzedającego.

[ Dodano: 07-04-2008, 17:30 ]
Chyba wiem dlaczego wyłącza się płytka. Na wyświetlaczu mruga napis "NEWS". Dzisiaj płytka wyłączyła się dokładnie w momencie rozpoczęcia się wiadomości o pełnej godzinie na RMF FM. Czy mam rację co do przyczyny wyłączania się płytki?
I pytanie za 100 pkt.: Jak wyłączyć tą funkcję NEWS? :mrgreen:

pawela - 19-05-2008, 07:59

Znów ja :D tym razem pytanie odwrotne. Wczoraj kupiłem sobie radyjko Alpine CDE 9874RR. W tej chwili mam przejściówce z Mitsu na ISO zamienione zasilanie z podtrzymaniem pamięci czyli czerwony połączony z żółtym i żółty z czerwonym. Plusem jest, że obecne radyjko gra także na położeniu stacyjki OFF. Więc pytanie:
Czy mogę sobie pod taki układ podłączyć Alpine'a bez obawy o jego ew. uszkodzenie? Czy zamienić kable na ori układ?

Hugo - 19-05-2008, 09:06

pawela napisał/a:
Wczoraj kupiłem sobie radyjko Alpine CDE 9874RR
Gratuluję!
pawela - 19-05-2008, 16:08

Hugo napisał/a:
pawela napisał/a:
Wczoraj kupiłem sobie radyjko Alpine CDE 9874RR
Gratuluję!

Dzieki Hugo ;)
Wolalbym jedna znać ospowiedź na moje pytanie.... :lol:

Anonymous - 20-05-2008, 11:11

pawela napisał/a:
Czy mogę sobie pod taki układ podłączyć Alpine'a bez obawy o jego ew. uszkodzenie? Czy zamienić kable na ori układ?

przeciez przez oba kable idzie +12V
jeden jest do zasilania i podtrzymania pamięci
drugi (gdzie napiecie pojawia sie z przekręceniem stacyjki) odpowiada tylko za sterowanie

i teraz odpalasz własna głowę i kombinujesz czy coś sie moze stać :badgrin: ;)

pawela - 20-05-2008, 22:25

leser napisał/a:
pawela napisał/a:

przeciez przez oba kable idzie +12V
jeden jest do zasilania i podtrzymania pamięci
drugi (gdzie napiecie pojawia sie z przekręceniem stacyjki) odpowiada tylko za sterowanie

i teraz odpalasz własna głowę i kombinujesz czy coś sie moze stać :badgrin: ;)

Już odpalone. W związku, że kupiłem w Media Markt w końcu podłączyli mi za darmo :P Gra wspaniale, ALE... Gdzieś ucieka mi napięcie... :shock: Po podkręceniu radia na 80-90% mocy wyłącza się... Instalator sprawdził miernikiem i na kostce napiecie utrzymuje sie na poziomie 12V a przy 80-90% spada do 9V i radio się wyłącza...

Anonymous - 21-05-2008, 13:41

Lipna fabryczna instalacja,
pociągnij masę prosto z aku do radia,
tak samo + (wystarczy 4-6mm2)
tylko nie zapomnj dac na plusie bezpiecznik przy samym akumulatorze
i problem rozwiazany, ładnie sprawnie i profesjonalnie :)

pawela - 21-05-2008, 15:32

leser napisał/a:
Lipna fabryczna instalacja,
pociągnij masę prosto z aku do radia,
tak samo + (wystarczy 4-6mm2)
tylko nie zapomnj dac na plusie bezpiecznik przy samym akumulatorze
i problem rozwiazany, ładnie sprawnie i profesjonalnie :)

masę mi poprawił, bo miałem przyklejony kabel na izolację... Niemieckie pomysły... :roll:
I... powiedzieli dokładnie to samo co Ty leser ;) Na dniach kupie kable i po raz trzeci operacja przeciągania i ukrywania kabli :)

[ Dodano: 23-05-2008, 15:08 ]
EDIT: jednak płyta ori to ori. Wygrzebałem gdzieś jakąś składankę, wrzuciłem do radia. I co? W swojej 35 stopniowej skali głośności na nagrywanej wyłącza się przy 27-30, zależnie od jakości muzy, na płytce oryginalnej nie wyłącza się wcale, przy 35 gra, tuba 'łupie' choć oczywiście od ok 28-29 dźwięk jest już nieco 'metaliczny'.
Jutro akcja 'kable bezpośrednio z aku' :)