Colt - Ogólne - [ca0] Progi ankieta :)
Anonymous - 23-03-2008, 19:29
No to całkiem dużo jak 200zł :/ Cholercia...
A jak bym sobie kupił spray w puszce o odpowiednim kodzie koloru? Jak by to wyglądało?
londolut - 23-03-2008, 19:39
rafamalk napisał/a: | A jak bym sobie kupił spray w puszce o odpowiednim kodzie koloru? Jak by to wyglądało? | Jeśli będzie odpowiednio przygotowane podłoże, znaczy podkład i dobrze pryśnięty kolor i klar to nie powinno być różnicy. Może być mniejsza wytrzymałość ale cóż chcieć, to nie prawdziwy lak samochodowy
karolgt - 25-03-2008, 00:35
czarnuch23 napisał/a: | Ja swoje odbieram w poniedzialek po (lany:D ) tak wiec beda juz zdjecia jak wygladaja na zywo
|
i jak ? czekamy z niecierpliwoscia
[ Dodano: 25-03-2008, 00:43 ]
rafamalk napisał/a: |
A jak bym sobie kupił spray w puszce o odpowiednim kodzie koloru? Jak by to wyglądało? |
zakładając ze dobrze dobierzesz kolor, reszta to juz tylko Twoje umiejętnosci. Oczywiscie kup wczesniej spray za 3zł i poćwicz na czyms o podobnej "strukturze". Nie jest to trudne, trzeba uważać głownie na to zeby zaciekow nie zrobic i zeby zaden kurz/pył i inne syfy nie latały w powietrzu, no i oczywiście żeby nie było wilgoci.
1. Przy malowaniu robisz kilka "warstw", każde pstryknięcie w miare równo i energicznie (to jest ta "warstwa") Od np prawej do lewej i potem znowu od prawej do lewej. Za każdym razem nakłada sie dosc mało lakieru - więc pierwsze pstryknięcie nawet nie pokryje kolorem całości. Tak przejeżdżasz całość aż do usyskania pełnego i równego pokrycia na całości.
2. Punkt pierwszy powtażasz 2-4 razy - aż efekt wg. Ciebie będzie zadowalający.
a jak się zrobi zaciek - to papierem ściernym go i jeszcze raz malujesz cały próg
Zasada podobna jak przy malowaniu pistoletem, tyle że (z tego co wiem) pistolet ma lepszą możliwosc wyczucia niz taka puszka sprayu.
p.s sprawdzone: pół motoroweru i jego stalo-felgi tak pomalowałem z 10 lat temu
i naprawde wyszło ładnie
mkm - 27-03-2008, 14:46
i jak Panowie prace nad progami?
Anonymous - 27-03-2008, 15:08
karolgt napisał/a: | czarnuch23 napisał/a: | Ja swoje odbieram w poniedzialek po (lany:D ) tak wiec beda juz zdjecia jak wygladaja na zywo
|
i jak ? czekamy z niecierpliwoscia
|
No właśnie. Czekamy, czekamy!
czarnuch23 - 27-03-2008, 15:10
Prace ida pomyslnie;) byla mala obsowa z kopytem ale jzu jeste zrobione i pierwsze progi juz niedlugo ujza swiatlo dzienne
Tak jak pisalemwczesniej pierwsze 3 pary robie ja dla siebie i pozniej jesli beda oe dobrze wygladaly podam tu na forum namiary do Kolesia ktory te progi robi i juz z nim zainteresowani beda sie kontaktowac. Ja nie bede posredniczyl jako ze nie mam na to czasu
Anonymous - 27-03-2008, 15:11
A czy te dokładki do przedniego zderzaka też będą robione w przyszłości? :>
czarnuch23 - 27-03-2008, 15:23
Jesli tylko u da mi siew jakis sposob zrobic wzor to gwarantuje ze beda ale w danej chwili jest ciezko... bardzociezko... chyba ze ktos ma taki zderzaczek a nic nie mowi
Anonymous - 27-03-2008, 15:24
Czarnulku powiedz mi jeszcze czy w razie czego można zamówić progi już pokolorowane?
czarnuch23 - 27-03-2008, 15:26
Niestety nie beda one w standardowym koloze laminatu (czyli chyba bialy) i trzeba je polakierowac... z tego co wiem w lakierniwezma za jeden prog srednio kolo 100-150 zlotych bo to niewielka powierzchnia a i przy okazaji zamontuja go jak trzeba klejem do szyb bo taki jest proces montowania
Nie ma elementow ospoilerowania w kolorze auta .. nawet jakkupujesz w serwisie sa one do malowania, chyba ze kupujesz z rozbitka w swoim kolorze...
Anonymous - 27-03-2008, 15:28
Rozumiem. Czyli samo lakierowanie wyniesie 2x tyle co koszt kompletu Ja sobie sam pomaluję farbą w puszcze. Jak zepsuję to płakać nie będę - to nie jest jakaś ogromna kwota, a można się czegoś nowego nauczyć
czarnuch23 - 27-03-2008, 15:44
jeli masz mozliwosc gdzies dorwac sie do sprezarki z pistoletem ladniej ci wyjdzie jak kupisz lakier samochodowy i sam pomalujesz pistolet ladniej rozprowadza lakiersamo malowanie trudne nie jest aczkolwiek ja swoje oddaje do warsztatu razem z samochodem (i tak cala bude robie to co mi za roznica )
Anonymous - 27-03-2008, 15:45
Uuuuuu.. całą budę... to się wykosztujesz chyba, co?
A orientujesz się ile może kosztować lakier? Może być go kilka ml, żeby chociać na progi starczyło.
czarnuch23 - 27-03-2008, 16:08
na cala bude koles kupil lakier blekitny od subaru za 800 zlotych tak wiec trudno mi powiedziec ile kosztuje ja zaplacilem za lakier prz malowaniu polowy samochodu tez okolo 900 ale jak uz wiemy moje malowanie bylo drogie z kazdej strony... tak wiec mysle ze lakier samochodowy nie jest jakos strasznie drogi przjedz sie do jakiejs mieszalni tam ci powiedza ile potrzebujesz i ile bedzie kosztowac podobno kto pyta ten nie wielbladzi
mkm - 02-04-2008, 12:13
Jak postepuja prace? Bo mnie ciekawosc zjada...
|
|
|