[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tłumik galant EA
Owczar - 19-02-2010, 18:38
Panowie zgadzam się z Wami i też nie wierzę w przyrost mocy, ale:
JaGrab3 napisał/a: | No i bardzo dobrze, cieszmy się twoim szczęściem. Ja to najchętniej to bym do tego 2.0 jakieś turbo zapodał.... |
To chyba lekka przesada. Tego typu sarkazmy nie są mile widziane.
8.1. Forum jest przyjazne dla użytkownika czyli nie bądź nieuprzejmy dla innych
8.2. Nie ma przymusu pisania na forum. Jeżeli coś Cię drażni nie musisz odpowiadać.
Następnym razem wyciągam konsekwencje.
Jonny156 - 19-02-2010, 19:05
Owczar napisał/a: | Panowie zgadzam się z Wami i też nie wierzę w przyrost mocy, ale:
JaGrab3 napisał/a: | No i bardzo dobrze, cieszmy się twoim szczęściem. Ja to najchętniej to bym do tego 2.0 jakieś turbo zapodał.... |
8.2. Nie ma przymusu pisania na forum. Jeżeli coś Cię drażni nie musisz odpowiadać.
Następnym razem wyciągam konsekwencje. |
Dzięki za reakcje
Odnośnie przyrostu mocy to pewnie macie racje, moje odczucia mogą być związane z tym iż tłumik na którym jeździłem, pod koniec był dziurawy jak sitko co nie sprzyjało "normalnej pracy silnika", a po wymianie od wersji 2,5 wszystko wróciło do normy
JaGrab3 - 20-02-2010, 20:14
Owczar napisał/a: | Panowie zgadzam się z Wami i też nie wierzę w przyrost mocy, ale:
Następnym razem wyciągam konsekwencje. |
Owczar nie przeginaj, to nie był sarkazm. To, że Ty to tak odebrałeś nie najlepiej świadczy, ja obraźliwy nie jestem, poprostu, nię bądźmy nadpobudliwi....
eddi1977 - 21-02-2010, 12:27
seir napisał/a: |
miałem zamiennik z innego Galanta, ale żałuję, bo ten zamiennik okazał się przegnity i przez parę dni dookoła Galanta panował zapach "wsi" |
W poprzednim aucie padł mi końcowy i odradzono mi kupno używki bo podobno jak leżał zbyt długo to już jest do niczego,na długo nie wystarczy.
seir - 21-02-2010, 15:23
eddi1977 napisał/a: | seir napisał/a: |
miałem zamiennik z innego Galanta, ale żałuję, bo ten zamiennik okazał się przegnity i przez parę dni dookoła Galanta panował zapach "wsi" |
W poprzednim aucie padł mi końcowy i odradzono mi kupno używki bo podobno jak leżał zbyt długo to już jest do niczego,na długo nie wystarczy. |
I to już się objawia zapachem. Skuszę się na nowy tłumik i dam Wam znać jakie koszty i odczucia
Anonymous - 23-02-2010, 19:18
Ja tez jestem po wymianie tlumika koncowego, moj stary przerdzewial na laczeniu tlumik -rura. Nie dalo sie tego pospawac tylko wymiana mimo, ze sam tlumik byl jeszcze w calkiem niezlym stanie (oryginal). Dodatkowo od kilku miesiecy zaczelo mi wychodzic z niego wytlumienie i mialem wrazenie, ze to przytyka wydech. Dodatkowo jak zrobila mi sie dziura to autko przestalo jechac, do 3 tys to jeszcze a pozniej strasznie mulil.
Tlumikarze dopasowali mi nowy tlumik z Galanta poprzedniej generacji 92-96r 2,0 101kW , teraz wszystko smiga ok, nawet wydaje mi sie, ze od dolu lepiej przyspiesza. Ale to moze tylko moje subiektywne odczucia.
robertdg - 23-02-2010, 19:57
axg napisał/a: | moj stary przerdzewial na laczeniu tlumik -rura. Nie dalo sie tego pospawac | Chyba trafiłeś na lenia, u mnie było to samo, opisywałem wyzej w tym temacie, jak to w tej reklamie z palcem w nosie dało się zespawać, grunt trzeba było to porządnie przygotować
Anonymous - 23-02-2010, 20:44
robertdg , pewnie masz racje, ale nie upieralem sie przy spawaniu bo moj tlumik jak napisalem wczesniej zaczal gubic srodek. Czasami po jezdzie ciagnal sie na mna warkocz z 2m , jak pociagnalem to wychodzily nastepne 2m wytlumienia.
JimBest - 23-02-2010, 20:48
axg, dużo było rzeźby z dopasowaniem tego tłumika z poprzedniej generacji miśka ?
Anonymous - 23-02-2010, 20:59
Z tego co spojrzalem pod auto to mocowania takie same jak w oryginale, ulozenie pod samochodem tak samo nie za wysoko i nie za nisko. Nie widzialem jeszcze jak z laczeniem , jutro zanurkuje glebiej pod samochod i zobacze.
robertdg - 23-02-2010, 21:11
axg, tyle co ja moge powiedziec bo pasowałem taki wydech z wczesniejszej wersji, pasuje niemalże P&P
Anonymous - 23-02-2010, 21:23
robertdg napisał/a: | axg, tyle co ja moge powiedziec bo pasowałem taki wydech z wczesniejszej wersji, pasuje niemalże P&P |
Czy sa jakies przeciwskazania co do uzywania wydechu z poprzednej wersji Galanta ?
Narazie nie zauwazylem zadnych negatywnych objawow.
robertdg - 23-02-2010, 21:31
axg, jeżeli jest z silnika 2.0 nie ma przeciw wskazan, gdyz jest przeliczony na ta pojemnosc
luckyluck - 20-05-2010, 15:37
robertdg napisał/a: | luckyluck, tlumik koncowy dostepny jest w oryginale w zamienniku nie kupisz, ratuje Cie jeszcze sportowy Ulter, albo naprawa obecnego, czy tez znalezienie w dobrym stanie uzywki.
[ Dodano: 20-05-2010, 15:24 ]
Nr oryginalu MR224046 |
Czy ten nr wybity jest gdzieś na tłumiku czy to tylko oznaczenie katalogowe?
Owczar - 20-05-2010, 15:40
luckyluck, nie wiem czy jest wyryty na tłumiku. Wydaje mi się że powinien być ale wątpię że da radę go odczytać.
Chcesz kupić nowy czy używany?
Jeśli używany to podaj swój vin i vin dawcy, sprawdzimy.
|
|
|