To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] [WNĘTRZE] Drugie gniazdo zapalniczki

Bizi78 - 21-06-2015, 23:02

Tylko ja mam przedlifta a kolega wnioskuję, że ma polifta :wink: .
Przeniosłem do tematu o drugim gniazdku w polifcie 8) .

AidsD - 23-06-2015, 16:47

Bizi78 napisał/a:
Tylko ja mam przedlifta a kolega wnioskuję, że ma polifta :wink: .
Przeniosłem do tematu o drugim gniazdku w polifcie 8) .

No tak szufladka jest w polifcie.ale montaz drugiego gniazdka ideowo jest taki sam

marek1125 - 02-08-2015, 22:00
Temat postu: [MSS ALL] Przewody do sterowania lusterkami
Witam serdecznie! Postanowiłem zamontować dodatkową zapalniczkę w samochodzie. Nie mam elektrycznych lusterek (przynajmniej tak mi się wydaje), więc postanowiłem zagospodarować puste miejsce na tym panelu obok świateł przeciwmgielnych.

Czy obecność tamtych przewodów jest normalna?
Czy to jest dobre miejsce na dodatkową zapalniczkę?
Jakie inne miejsca na desce rozdzielczej możecie polecić do zamontowania dodatkowej zapalniczki?

RaVciO - 02-08-2015, 22:31

Pytanie, co chcesz tam podłączyć.
Jeśli np. transmiter FM, to według mnie lepiej na tunelu środkowym, jeśli do ładowania komórki czy nawigacji, która jest przyklejona do szyby, to najlepiej na górze deski, aby kable nie latały po lewarku skrzyni biegów - widziałem coś takiego ostatnio w jakimś aucie na parkingu pod marketem i stwierdzam, że to bardzo dobre miejsce (oczywiście jeśli jest estetycznie wpasowane)

marek1125 - 02-08-2015, 22:39

Tak, to dla nawigacji. Bardzo właśnie bym chciał na górze deski, ale tam wszędzie są zaokrąglenia oraz trudniej by mi było to zamontować ze względu na dostęp. Na środku niestety nie ma miejsca na więcej niż jedną zapalniczkę, a ciągnięcie kabla gdzieś z tunelu centralnego nie jest zbyt praktyczne. Myślałem jeszcze, aby przez nawiew puścić kabel...
RaVciO - 03-08-2015, 20:36

Jak już będziesz się w to bawił, to porób fotki i tutorial dla "potomnych" ;-) - wrzucimy do działu Zrób to Sam
cakp - 05-08-2015, 12:05

Nie puszczaj kabli z napięciem kratkami nawiewu. Zimą raczej będziesz grzał, kabel raczej dasz cienki otulina jego moze sie topic lub zmiękczać. Ja do navi uzywam z gniazdka zapalniczki a kabel przycinam lekko schowkiem pasazera by nie majtał sie przy lewarku, ewentualnie mozesz zakupic kabel usb taki spiralny. Raczej nie montowałbym w okolicy kierowcy gniazda zapalniczki, niebezpieczenstwo ze zachacze o kabel nogą reką chwila nieuwagi i wypadek gotowy. Możesz spróbowac kupić takie szybko złączki i podpiąc sie kablem od navi bezposrednio do kabli gniazda zapalniczki od tyłu a kabel puscic od tyłu radia, ewentualnie tym schowkiem otwieranym pod radiem, potem kabel chowasz i schowek zamykasz
http://www.laro.com.pl/se...E44A9A085F.JPEG
http://asd.nazwa.pl/alleg...BBDC0EF351.JPEG

Są tez navi które maja zasilanie z gniazda uchwytu, niestety kabel puszczasz juz szybą w dól. lub viderejestratora górą

RaVciO - 05-08-2015, 19:21

Heh, kiedyś widziałem taki "wihajster" i zastanawiałem się do czego służy - pierwszy link odkrył przede mną tą tajemnicę ;-)
cakp - 27-08-2015, 14:52

Jeszcze na cos takiego wpadłem
http://www.aliexpress.com...2303459455.html

http://www.aliexpress.com...2329312326.html

Byc moze bedzie pasowac w puste gniazda obok włacznika przeciwmgielnych. By trzeba było sprawdzic rozmiar.

darcun4 - 27-08-2015, 17:08

cakp, ten za 9,99 $ powinien podejść. Jak będziesz kupował, to weź i dla mnie.
cakp - 28-08-2015, 14:30

Kupował nie będe , pomimo że mam tam konto. Mi wystarcza gniazdo wbudowane. Telefon i tablet dual usb z zapalniczki a wideorejestrator jest na spinki wpięty w kable za zapalniczką. Jak coś to chętnie Ci pomogę w zakupie. Jest też sporo poradników jak założyc konto i kupowac wraz z instrukcją obrazkową. Zakup jest bezpieczniejszy jak w naszego alle drogo. Jesli nie dostaniesz produktu po prostu sprzedawca nie dostaje kasy a kasa wraca do ciebie.
darcun4 - 28-08-2015, 17:46

Dzisiaj z ciekawości trochę pomierzyłem i niestety. Do polifta w miejsce zaślepki regulacji lusterek żaden z nich nie podejdzie.
Paweł W. - 07-04-2016, 10:27

Koledzy Drodzy,
Czy ten instruktaż demontażu dotyczy także MSS-a przed FL?
Przymierzam się do demontażu konsoli, bo żarówki mi się poprzepalaly.

Pozdrawiam
Paweł.