Colt - Ogólne - Dziwna sytuacja
Hugo - 27-03-2008, 17:30
orz1 napisał/a: | coś podejrzewam że to jest chyba Depo, bo co innego mugł zamówić za 150zł | Jak jest nowa to na 100% DEPO.
orz1 - 27-03-2008, 21:31
sprawdziłem tak to jest Depo, a teraz chyba najważniejsze , ktoś wie jak się to ustrojstwo ustawia bo światło wali trochę na bok aż pasy widać z boku od kierunku.
Tak ja wiem że muszę pod ściane podjechać ale gdzie tam są śruby?albo coś do ustawienia tego ?
mkm - 27-03-2008, 21:44
orz1 napisał/a: | sprawdziłem tak to jest Depo, a teraz chyba najważniejsze , ktoś wie jak się to ustrojstwo ustawia bo światło wali trochę na bok aż pasy widać z boku od kierunku.
Tak ja wiem że muszę pod ściane podjechać ale gdzie tam są śruby?albo coś do ustawienia tego ? |
Zacznij od sciany przydomowej. Bedziesz mial blizej po narzedzia. Niestety ten zamiennik nie jest doskonaly. Podejrzewam takze, ze nie tylko lampa sie uszkodzila, wiec i tak bez mlotka sie nie obejdzie....
PS. I podobno dostales gwarancje...
orz1 - 27-03-2008, 21:56
mkm napisał/a: | PS. I podobno dostales gwarancje... |
nie na tą lampe nie mam żadnej gwarancji, ale jak widze jak to cudo świeci , to zastanawiam się nad jaką kolwiek wymianą tego badziewia.
mkm napisał/a: | Podejrzewam takze, ze nie tylko lampa sie uszkodzila |
tylko klosz się uszkodził, zstanawiam się tylko czy z tego badziewia nie da się przełożyć klosza na stary odblask(ten plastik z tyłu) bo on akurat jest cały
Czytałem teraz trochę o tych lampach, to na stronie vectry już je jakoś przerabiają, wiercąc i gwintując
Anonymous - 27-03-2008, 22:42
da sie przelozyc sam klosz, jest on przyklejony jakims silikonem wiec trzeba go lekko podgrzac i delikatnie podwadzac az odejdzie... potem wystarczy wkleic w stara lampe i gotowe
Bartek - 27-03-2008, 22:45
Rado napisał/a: | lekko podgrzac |
lekko - jakieś 180 st.C
Anonymous - 28-03-2008, 10:30
Bartek napisał/a: | Rado napisał/a: | lekko podgrzac |
lekko - jakieś 180 st.C |
a skad masz te dane? kolega przyciemnial wewnatrz klosze (w innym aucie, odblysnikow oczywiscie nie malowal zeby nie bylo ), zwykla nagrzewnica daje rade (ewentualnie dobra suszarka do wlosow tylko troche dluzej trzeba czekac)
orz1 - 28-03-2008, 18:45
Byłem dzisiaj po fakturke za rozrząd, i zapytałem się o stary odblask, czarodziej powiedział że był połamany (miał połamane zaczepy)i wywalił do śmietnika (po czym zaczoł w nim grzebać żeby mi pokazać) powiedziałem żeby sobie odpuścił już to grzebanie, i postanowiłem że spróbuje to cudo wyregulować pojechałem na zakład (pod ściane) i zauwarzyłem że coś to krzywo jest założone (kierunek odchodzi do przodu o jakieś 4mm, i w bok ok 3/4 mm., po odkręceniu lampy i kierunku zauwarzyłem że blachy do mocowania lampy są podgięte, (niby lekkie uderzenie)a "mechanik"wstawił tą lampe i kier. na siłe chyba , (gdybym zapłacił za montarz to bym go chyba musiał tam zabić za tą fuszerke) , jutro jakoś spróbuje to ustawić i jezdzić , dopuki nie znajde w miare dobrej lampy
mkm - 28-03-2008, 22:51
i bez mlotka jednak sie nie obejdzie... Nie ma sie co czarowac. Nasze przednie pasy po swoich "kilku" latach juz nie sa tak wytrzymale...
orz1 - 29-03-2008, 08:26
mkm napisał/a: | i bez mlotka jednak sie nie obejdzie... |
Dzisiaj jakoś to chyba sklece w ładną coałość (oczywiście nie obędzie się bez przeróbek), zrobie pry tym kilka fotek (w razie czego dla potrzebujących)
Hugo - 29-03-2008, 09:52
Coś mi się wydaje, że ktoś sobie szalał Twoim autkiem i wyrżnął cepa.
Bartek - 29-03-2008, 10:21
Rado napisał/a: | zwykla nagrzewnica daje rade |
znaczy się opalarka? - ona daje jakieś 600 st.
Dane ze strony producenta kleju (3M) do lamp/komputerów itp..... Lampę można włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 st. na 5-7 min - potem rozkłada się jakby nie była wcale sklejona
[ Dodano: 29-03-2008, 10:22 ]
ps. sprawdzone empirycznie na komputerze od Colta CZ3
orz1 - 29-03-2008, 15:21
Hugo napisał/a: | Coś mi się wydaje, że ktoś sobie szalał Twoim autkiem i wyrżnął cepa. |
nie nie wydaje mi sie
jest to jedno z kilku zdjęć(jakość do dupy bo telefonem kom robione)ten widoczny słupek(jest to boczne mocowanie na lampe)był odrobine podgięty (widać że troszke go wyprostowałem), no i na dole odprysk na zderzaku, ale jak widać błotnik jest ok
|
|
|