To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Dziwna sytuacja

Hugo - 27-03-2008, 17:30

orz1 napisał/a:
coś podejrzewam że to jest chyba Depo, bo co innego mugł zamówić za 150zł
Jak jest nowa to na 100% DEPO.
orz1 - 27-03-2008, 21:31

sprawdziłem tak to jest Depo, a teraz chyba najważniejsze , ktoś wie jak się to ustrojstwo ustawia :?: :D bo światło wali trochę na bok aż pasy widać z boku od kierunku. :doubt:
Tak ja wiem że muszę pod ściane podjechać ale gdzie tam są śruby?albo coś do ustawienia tego ? :roll:

mkm - 27-03-2008, 21:44

orz1 napisał/a:
sprawdziłem tak to jest Depo, a teraz chyba najważniejsze , ktoś wie jak się to ustrojstwo ustawia :?: :D bo światło wali trochę na bok aż pasy widać z boku od kierunku. :doubt:
Tak ja wiem że muszę pod ściane podjechać ale gdzie tam są śruby?albo coś do ustawienia tego ? :roll:

Zacznij od sciany przydomowej. Bedziesz mial blizej po narzedzia. Niestety ten zamiennik nie jest doskonaly. Podejrzewam takze, ze nie tylko lampa sie uszkodzila, wiec i tak bez mlotka sie nie obejdzie....
PS. I podobno dostales gwarancje...

orz1 - 27-03-2008, 21:56

mkm napisał/a:
PS. I podobno dostales gwarancje...

nie na tą lampe nie mam żadnej gwarancji, ale jak widze jak to cudo świeci , to zastanawiam się nad jaką kolwiek wymianą tego badziewia.

mkm napisał/a:
Podejrzewam takze, ze nie tylko lampa sie uszkodzila

tylko klosz się uszkodził, zstanawiam się tylko czy z tego badziewia nie da się przełożyć klosza na stary odblask(ten plastik z tyłu) bo on akurat jest cały :mrgreen:
Czytałem teraz trochę o tych lampach, to na stronie vectry już je jakoś przerabiają, wiercąc i gwintując :D

Anonymous - 27-03-2008, 22:42

da sie przelozyc sam klosz, jest on przyklejony jakims silikonem wiec trzeba go lekko podgrzac i delikatnie podwadzac az odejdzie... potem wystarczy wkleic w stara lampe i gotowe
Bartek - 27-03-2008, 22:45

Rado napisał/a:
lekko podgrzac

lekko - jakieś 180 st.C ;)

Anonymous - 28-03-2008, 10:30

Bartek napisał/a:
Rado napisał/a:
lekko podgrzac

lekko - jakieś 180 st.C ;)

a skad masz te dane? :) kolega przyciemnial wewnatrz klosze (w innym aucie, odblysnikow oczywiscie nie malowal zeby nie bylo ;) ), zwykla nagrzewnica daje rade ;) (ewentualnie dobra suszarka do wlosow tylko troche dluzej trzeba czekac)

orz1 - 28-03-2008, 18:45

Byłem dzisiaj po fakturke za rozrząd, i zapytałem się o stary odblask, czarodziej powiedział że był połamany :doubt: (miał połamane zaczepy)i wywalił do śmietnika (po czym zaczoł w nim grzebać żeby mi pokazać) :D powiedziałem żeby sobie odpuścił już to grzebanie, i postanowiłem że spróbuje to cudo wyregulować :mrgreen: pojechałem na zakład (pod ściane) i zauwarzyłem że coś to krzywo jest założone (kierunek odchodzi do przodu o jakieś 4mm, i w bok ok 3/4 mm., po odkręceniu lampy i kierunku zauwarzyłem że blachy do mocowania lampy są podgięte, (niby lekkie uderzenie)a "mechanik"wstawił tą lampe i kier. na siłe chyba :doubt: , (gdybym zapłacił za montarz to bym go chyba musiał tam zabić za tą fuszerke) :mrgreen: , jutro jakoś spróbuje to ustawić i jezdzić , dopuki nie znajde w miare dobrej lampy
mkm - 28-03-2008, 22:51

i bez mlotka jednak sie nie obejdzie... Nie ma sie co czarowac. Nasze przednie pasy po swoich "kilku" latach juz nie sa tak wytrzymale...
orz1 - 29-03-2008, 08:26

mkm napisał/a:
i bez mlotka jednak sie nie obejdzie...

Dzisiaj jakoś to chyba sklece w ładną coałość (oczywiście nie obędzie się bez przeróbek), zrobie pry tym kilka fotek (w razie czego dla potrzebujących) :D

Hugo - 29-03-2008, 09:52

Coś mi się wydaje, że ktoś sobie szalał Twoim autkiem i wyrżnął cepa.
Bartek - 29-03-2008, 10:21

Rado napisał/a:
zwykla nagrzewnica daje rade

znaczy się opalarka? - ona daje jakieś 600 st.

Dane ze strony producenta kleju (3M) do lamp/komputerów itp..... Lampę można włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 st. na 5-7 min - potem rozkłada się jakby nie była wcale sklejona

[ Dodano: 29-03-2008, 10:22 ]
ps. sprawdzone empirycznie na komputerze od Colta CZ3 ;)

orz1 - 29-03-2008, 15:21

Hugo napisał/a:
Coś mi się wydaje, że ktoś sobie szalał Twoim autkiem i wyrżnął cepa.

nie nie wydaje mi sie

jest to jedno z kilku zdjęć(jakość do dupy bo telefonem kom robione)ten widoczny słupek(jest to boczne mocowanie na lampe)był odrobine podgięty (widać że troszke go wyprostowałem), no i na dole odprysk na zderzaku, ale jak widać błotnik jest ok :mrgreen: