To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - nasze blachy

sruba - 04-04-2008, 08:47

Bijecie piane panowie. Do tego nie potrzeba umieszczania na forum danych, rejestracji, animacji i czego tam jeszcze. Wystarczy regularnie spotowac... oto dowód
gulgulq - 04-04-2008, 09:40

Lothar napisał/a:

Co do blach natomiast to ja na avatarze ujawniłem tyle ile uważam za słuszne. Ci co mnie znają bliżej wiedzą jakie mam blachy.

właśnie ;)
opcje mozna dorobic a ktos chce wpisac neich wpisuje i juz.. po problemie

to tak jak z gadugadu, www, emailem, imionem itp...

siwek - 04-04-2008, 15:32

jesli by mialo zostac tylko podawanie pierwszych liter z tablic czyli np.: ES - u mnie, WI, DW, PO czy jakie kto ma to nie ma to wiekszego sensu.
bo spotkac na drodze kilka tej samej marki i tego samego koloru aut ktorych tablice zaczynaja sie na te same litery to nie problem a pozdrawiac wszystkich z czego tylko np. jeden jest forumowiczem a reszta nie wie o naszym istnieniu to bedzie taki sam bezsens jak machanie kazdemu Mitsu spotkanemu na drodze

cns80 - 07-04-2008, 13:55

siwekskce1 napisał/a:
jesli by mialo zostac tylko podawanie pierwszych liter z tablic czyli np.: ES - u mnie, WI, DW, PO czy jakie kto ma to nie ma to wiekszego sensu.
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie srebrny SS na WT jest chyba tylko jeden, a na WWL jeszcze żadnego nie spotkałem. Mitsubishi to nie Fiat żeby go było na pęczki.
siwek - 07-04-2008, 14:46

W takim razie poprostu machajmy i pozdrawiajmy wszystkich urzytkowników Mitsubishi...
może inni domysla sie o co chodzi i tez zaczna pozdrawiać mijane mitsubishi

patrzac na to wszystko od strony praktycznej to mijajac sie z jakims mitsu to albo mu machne albo nie bo nie zawsze jest czas by sie wpatrywac w tablice i sobie przypominac czy to nasz czy nie :doubt:
(pomijając fakt że i tak jestesmy jedna wielka rodziną :mrgreen: )

swinks_UK - 07-04-2008, 14:59

A nie prościej założyć coś w rodzaju "podforum" tak jak to mają na Club VR-4, czyli takie "Kto to był???" i tam zadawać pytania w stylu "...widziałem srebrnego Colta nr XYZ 1234A w Przydupiu, ktoś z naszych...?". Na stronie Club VR-4 takie forum nazywa się "Was it You?". Bardzo pomocne :wink:
cns80 - 07-04-2008, 15:24

swinks_UK napisał/a:
A nie prościej założyć coś w rodzaju "podforum" tak jak to mają na Club VR-4, czyli takie "Kto to był???" i tam zadawać pytania w stylu "...widziałem srebrnego Colta nr XYZ 1234A w Przydupiu, ktoś z naszych...?".

Ja na przykład raczej nie zaglądam na takie podfora więc jak ktoś będzie miał do mnie sprawę to mnie nie znajdzie. A jak sobie wpisze WWL to pokaże mu się lista użytkowników z daną tablicą i łątwiej mu znaleźć i zapytać np. "Kolego widziałem cię tu i tu. Masz fajne felgi. Jaki to model i gdzie kupiłeś ?" albo "Widziałem cię tu i tu. Masz bagażnik dachowy możesz powiedzieć co to za model ?"

Jeśli przy rejestracji na forum wymagany byłby model samochodu wybierany z listy, a dla użytkowników innych marek opcja "inny" to byłoby super, ale nie wiem czy to forum by dało radę.

Anonymous - 13-04-2008, 20:28

cns80 napisał/a:
Może lepiej klasyfikacja tylko po literach na początku (2 lub 3 znaki)
Np. WE = Warszawa Centrum
WWL = powiat wołomiński
WS = Siedlce
itd.
Każdy będzie się mógł zapisać do grupy i jak ktoś wyszuka np WWL to będzie widział że ja mimo że mam takie tablice należę do grupy Warszawa, a nie Wołomin.

W ten sposób gdy zobaczysz w Warszawie misia o numerac BGR i sprawdzisz w wyszukiwaniu grup to zobaczysz że należy do grupy Warszawa (a nie Grajewo jak wskazywałyby tablice) i jest to jeden z naszych forumowiczów (nie powiem który :P )

To jest dobry pomysł... popieram

siwek - 13-04-2008, 22:59

Też popieram bo to mimo wszystko najrozsądniejsze wyście :mrgreen: