To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - custom COLT by pawela

maklakus - 17-04-2008, 20:36

londolut napisał/a:
AWD dało by radę, z resztą wiesz bo maklakus miał i nie wierzę, że nie użytkował zgodnie z przeznaczeniem

http://pl.youtube.com/watch?v=ZuooIhfn10I

http://pl.youtube.com/watch?v=1upQ2MQPIEY

--- nie mogę dlaczego ja go sprzedałem.... :(

normalnie rozklejam się jak myślę o moim colcie -> nie podejrzewałem że jakieś auto może mieć taki wpływ na człowieka... to chyba magia MITSUBISHI

;)

londolut - 17-04-2008, 21:23

maklakus napisał/a:
nie mogę dlaczego ja go sprzedałem.... :(
No właśnie zastanawiało mnie to :)
maklakus napisał/a:
to chyba magia MITSUBISHI
Widzisz... Mitsu opuściłeś a wsiadłeś do Focusa :P
pawela - 18-04-2008, 12:30

maklakus napisał/a:
londolut napisał/a:
AWD dało by radę, z resztą wiesz bo maklakus miał i nie wierzę, że nie użytkował zgodnie z przeznaczeniem

http://pl.youtube.com/watch?v=ZuooIhfn10I

http://pl.youtube.com/watch?v=1upQ2MQPIEY

--- nie mogę dlaczego ja go sprzedałem.... :(

normalnie rozklejam się jak myślę o moim colcie -> nie podejrzewałem że jakieś auto może mieć taki wpływ na człowieka... to chyba magia MITSUBISHI

;)

I ja nie wiem czemu to zrobiles... Az nie chcialem uczestniczyc w sprzedazy :doubt:
Pamietam kiedy 3 lata temu sprzedawalem motor, to robiac jazde probna dla nowego wlasciciela poplakalem sie pod kaskiem. ALE... Oddalem mu motocykl sprawny w 101% a po trzech tygodniach 'nowy' zartarl silnik bo zapomnial nalac oleju do podajnika :roll:
londolut napisał/a:
maklakus napisał/a:
nie mogę dlaczego ja go sprzedałem.... :(
No właśnie zastanawiało mnie to :)
maklakus napisał/a:
to chyba magia MITSUBISHI
Widzisz... Mitsu opuściłeś a wsiadłeś do Focusa :P

Hej hej, to focus mamowy ;) poszukiwania nastepcy Colta trwaja intesywnie ;)

pawela - 29-04-2008, 20:24

29.04.2008: dziś zostały wyregulowane luzy zaworowe, wymieniona uszczelka pod pokrywą zaworów oraz ustawione wolne obroty. Przez moment bałem się ze cieknie z kolektora wydechowego :shock: , ale to właśnie mały wyciek spod pokrywy powędrował tak nisko ;) Na moje ucho silnik cyka nieco ciszej, mam też wrażenie, jakby Colt lepiej i płynniej wkręcał sie w obroty, ale może to tylko moja wyobraźnia :lol:
Ponadto Colta odkurzyłem, a jutro akcja Vanish :)

EDIT: aaa i zrobiłem 'swoim sposobem' klakson :P Okazało się ze sam przycisk jest walnięty, bo gdy podpinam kabel 'na krótko' wszystko działa. Dla swojego bezpieczeństwa (o zgrozo, ileż razy go potrzebowałem :roll: ) wyprowadziłem kabel spod naby i dotknięcie do śrubki na kierownicy powoduje TIIIIIIIIT! Dopóki nie kupię zastępczego przycisku.

Hugo - 29-04-2008, 23:56

pawela napisał/a:
Przez moment bałem się ze cieknie z kolektora wydechowego
Stamtąd nic Ci nie pocieknie.
pawela - 02-05-2008, 22:24

02.05.2008 Dziś, po niemal półtora roku użytkowania Colciaka stwierdziłem, ze mam pomalowane sprayem, srebrne ramiona wycieraczek :P :lol: Nigdy jakoś nie zwracałem na to uwagi. W ruch poszedł więc papier ścierny, rozpuszczalnik i czarny, baaardzo matowy spray. Niemal wcale nie odbija światła.
Fotki poglądowe, robione komórką 10 minut temu:

pawela - 07-05-2008, 19:03

06.05.2008 Dziś pomalowałem sobie bębny hamulcowe. Z efektu jestem średnio zadowolony, bo byłem nieco ograniczony czasowo i nie zdarłem całkiem rudej z bębnów. Będzie więcej czasu to poprawie. Przynajmniej nie są brązowo-pomarańczowe jak kiedyś :)
Fotki:

Anonymous - 07-05-2008, 21:04

Kiedy ja bede mial czas zeby sie takimi glupotami zajac....
A tak przy okazji to skad mozna skombinowac zaciski na tyl do Cx0?

pawela - 08-05-2008, 08:49

Milosz_GLXi napisał/a:
A tak przy okazji to skad mozna skombinowac zaciski na tyl do Cx0?

Masz na myśli zaciski klocków, a więc i tarcze na tył? Każde CA0 z ABSem ma z tyłu tarcze, reguła ta może dotyczyć też CB0 ;)

londolut - 09-05-2008, 00:57

pawela napisał/a:
Dziś pomalowałem sobie bębny hamulcowe.
W końcu fotki :D Widzę, że malowałeś błyszczącą farbą. Jak będziesz w Grudziądzu to porównamy to z moim matem :D
pawela napisał/a:
Z efektu jestem średnio zadowolony, bo byłem nieco ograniczony czasowo i nie zdarłem całkiem rudej z bębnów.
Wygląda OK, jak byś widział bębny u mojego kumpla w Civicu to byś się posikał ze śmiechu, wygląda jakbyś je posypał pokruszonymi płatkami kukurydzianymi :D W ogóle nie szlifował bębnów tylko kolor położył :D
pawela napisał/a:
Przynajmniej nie są brązowo-pomarańczowe jak kiedyś :)
Skąd ja to znam ;)
Zadbaj o alu :!: Strasznie obtarte :shock:

pawela - 11-05-2008, 21:18

11.05.2008 Dzień zapowiadał się pięknie. Razem z użytkownikami stereo pojechaliśmy do mojej rodziny na wieś, celem skorzystania ze szlauchu, odkurzacza i kanału. Wszystko świetnie fajnie i w ogóle, kiedy podczas drogi powrotnej nagle usłyszałem z tyłu głośne cykliczne stukanie :shock: Natychmiastowy postój, poszarpałem za tłumik, zawieche i nic. Przejechałem może 10m i zajrzałem jeszcze raz - wszystkie 4 nakrętki na kole mogłem odkręcić palcami, a koło już latało na boki :shock: :!: Dziwne o tyle, że kilka dni temu ściągałem koła i jak zwykle dokręciłem bardzo zdecydowanie.
I tu pojawia się problem: jedna nakrętka wyrobiła się i kiedy założę na nią klucz niemal się ślizga... Jak na razie przyszło mi do głowy kupno 2 nowych nakrętek, jedną przyspawam do tej na kole i odkręcę całość, a druga będzie jako nowa. Co wy na to? Jakieś inne pomysły?

londolut - 12-05-2008, 06:56

pawela napisał/a:
Jak na razie przyszło mi do głowy kupno 2 nowych nakrętek
Kup komplet. Nakrętki strasznie się zużywają. Widziałem to jak kupowałem nowe fele i dostałem komplet nakrętek. Po porównaniu starych z nowymi doznałem olśnienia :D Jak wrócę do domu zrobię foto i ci pokaże jak wyglądają moje stare nakrętasy ;)
pawela - 12-05-2008, 07:56

londolut napisał/a:
pawela napisał/a:
Kup komplet. Nakrętki strasznie się zużywają. Widziałem to jak kupowałem nowe fele i dostałem komplet nakrętek. Po porównaniu starych z nowymi doznałem olśnienia :D Jak wrócę do domu zrobię foto i ci pokaże jak wyglądają moje stare nakrętasy ;)

Tomek, nie będę teraz wyrzucał 80zł na nakrętki, które kupiłem w marcu... Są nowe, z przodu nawet nie odkręcane po zmianie kół. ;)

londolut - 12-05-2008, 10:08

pawela napisał/a:
londolut napisał/a:
pawela napisał/a:

Tomek, nie będę teraz wyrzucał 80zł na nakrętki, które kupiłem w marcu... Są nowe, z przodu nawet nie odkręcane po zmianie kół. ;)
Easy men ;) skąd miałem wiedzieć, że są brand new ;)
pawela - 18-06-2008, 12:52

Czerwiec: misio dostał wyprostowaną felgę, 4 nowe Continentale 195/50/15, radio CB Alan, które zakładam tylko w trasę i nowe audio: Alpine CDE 9874RR, zestaw trójdrożny powerbass i subwoofer Dibeisi, a to wszystko na nowych grubych kablach. JAK TO GRA
:D :D :D stwierdził już np arek_lbn ;)
Cytat:
jak wsiadlem do pawela colcika i włączył radyjko i podgłośnił to..... wyszedłem z samochodu (dość szybko wręcz wybiegłem) bo nie mogłem wytrzymać i to był "czysty" dźwięk (strasznie głośno), zaraz sie fachowcy przywalą że nie ma takiego określenia ale wiadomo o co chodzi (bez pierdów, szumów i innych zakłóceń), a co do tuby to spoko, siedziałem na fotelu pasażera i czułem drgania tuby (bez jakiegoś chamskiego pierdzenia).