Nasze Miśki - 25 latek Lancer C62A mouseman-a
pitbu77 - 29-08-2011, 13:11
mouseman,
Stary, należało Ci się. Takiego 16-letniego "odpicowanego" Lancka to ze świeczką szukać. Gratki kolego
idas - 29-08-2011, 13:30
pitbu77 napisał/a: | Takiego 16-letniego "odpicowanego" Lancka to ze świeczką szukać. |
jak to? to to jakiś składak czy tak późno rejestracji doczekał ? Mój CB0 Już dawno pełnoletni;-)
Andrew - 29-08-2011, 13:53
pitbu77 napisał/a: | mouseman,
Stary, należało Ci się. Takiego 16-letniego "odpicowanego" Lancka to ze świeczką szukać. Gratki kolego |
Jak dobrze pamiętam ten lancer jest z 90 lub 91 roku, więc ma już 20 lat
A na marginesie gratuluję takiego wozu coś pięknego, obejrzałem sobie go dokładnie i w takim stanie chyba nie znajdzie podobnego egzemplarza. Najlepsze tablice, jeszcze z 96 roku
Mithrill - 29-08-2011, 23:14
No tak, w kraju nie ma drugiego tak odpicowanego C60... ale już niebawem to się zmieni...
Super będzie, jak dwa wycackane Lancerki staną obok siebie za rok.
Może weźmiecie mojego dziada do środka?
EDIT:
mkm, dzięki!
A tak przy okazji, co Wy tam grzebiecie o tej porze, że nie można na forum wejść?
mkm - 29-08-2011, 23:23
Mithrill napisał/a: | , a link z pierwszej strony nie działa. |
Już jest poprawiony i działa
Lechfan - 30-08-2011, 10:40
Co za wyróżnienia dostałeś mouseman? Nie było mnie na ogłoszeniu wyników niestety.. :<
mouseman - 30-08-2011, 20:32
https://picasaweb.google.com/lh/photo/-SsMF0q0pVbWNg6yOLJGrQ?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/cHy6v9d9qmnbH7slUMWCsQ?feat=directlink
Seria osiągnięć tegorocznych
Jogurt - 30-08-2011, 20:33
na tego Lancera można patrzeć godzinami, nie dostajesz już propozycji odkupienia przez kolekcjonerów itp ?
Mithrill - 30-08-2011, 20:45
No proszę, jaki ładny ołtarzyk!
mouseman - 30-08-2011, 20:52
Mithrill napisał/a: | No proszę, jaki ładny ołtarzyk! |
Pamiątki z tegorocznych wakacji poszły w odstawke
Mithrill - 31-08-2011, 21:00
Ale powiem Ci, że jednak widziałbym go (Lanca) z innym zestawem zderzaków.
Nieco wyważyłoby to proporcje budy do tych dużych felg.
Nie wiem... takie moje zdanie.
Zawsze można mieć np. dwa komplety i zmieniać wg własnego "widzimisię".
Nie myślałeś o tym?
mouseman - 31-08-2011, 21:38
Mithrill,
https://picasaweb.google.com/lh/photo/T0eLxtUzEPl5E8HgZvsEyg?feat=directlink
felunek na zimę
https://picasaweb.google.com/lh/photo/96WAtFHwNIsRQRzTRSSwFw?feat=directlink
felunek na lato
Co do zderzaków ciągnęło by to za sobą dużo zmian. Na zlocie dużo osób uświadomiło mnie żebym nie psuł oryginalnych rozwiązań. Myśle że trafiony felunek potrafi wystarczająco zmodyfikować wizerunek miśka. Stąd też myśl aby zimowy komplet zrobić na czarny połysk z chromowanymi zaślepkami borbet.
Zielu - 01-09-2011, 01:52
Ja miałem podobny dylemat, ale jednak postanowiłem założyć zderzaki od C66A Co by nie mówić, zdecydowanie lepiej to wygląda. Chociaż może zostań przy ori przed liftowych, niewiele zostało tych aut w takim stanie z tym designem
Przy ew. zmianie trzeba tylko mieć nowe zderzaki i belki mocujące, z tego co wiem niektórzy odcinają dolny spojler starego zderzaka aby uzyskać samą belkę, w przypadku Twojego Lancera aż żal się robi na samą myśl nad takim rozwiązaniem...
mouseman - 16-02-2014, 12:10
Lancerek spoczywa więcej w garażu, dbając o to żeby się nie zastał od czasu do czasu go przepalam. Pewnego razu zapomniałem domknąć drzwi co doprowadziło do wyładowania akumulatora. Po naładowaniu baterii Lancerek starał się nauczyć obrotów. O ile 15 minut nauka szła mu sprawnie, to po ruszeniu z miejscu oraz przełączeniu na N - gasł. Cała procedura bardzo się przeciągała i już było widać że coś jest nietak Do tego wszystkiego doszły poważne spadki mocy, szczególnie w okolicach 3500 obr/min
Wczoraj postanowiłem odwiedzić BartkaDJ co by dziadunia przywrócił do zdrowia.
Na pierwszy ogień poszły do wymiany sworznie wahaczy oraz końcówki drążków. Następnie DJ zaatakował kompresje silnika, wynik był książkowy 13,12,5,13,13 Kolejny na liście podejrzanych był zapłon. Po zmasowaniu łącza serwisowego wyszło że jest -1 ustawiany został na +7. Jazda testowa zweryfikowała brak nagłego spadku mocy przy 3500 obr/min, ale problem ospałości pozostał. Punktem kulminacyjnym diagnozy było sprawdzenie filtra powietrza oraz przepustnicy. Przy wyciąganiu rury dolotowej powietrza, wyszła na jaw ogromna dziura na harmonijce. Padło hasło mamy to. Po doszczelnieniu łącznika oraz ponownym resecie sterownika, Lancerek odzyskał chęć do jazdy. Obroty idealne, zero duszenia, zero szarpania. Uwieńczeniem sukcesu była wymiana siłowników klapy tylnej. Oryginalne nie radziły sobie poniżej 0 stopni C. Tutaj bezcenna okazała się rada z forum, że po wyjęciu przegubów ze starych siłowników, pasują nowe od astry F kombi 550 Nm. Lancerek tuż przed osiągnięciem 25 lat czuje się wyśmienicie, podziękowania jeszcze raz dla Bartka vel DJ
P.S. czy ktoś wie gddzie można dostać ową rurę dolotą najlepiej nową ?
|
|
|