L200 Techniczne od 2006r - 2 przegląd
Januszl200 - 08-07-2008, 07:58
Filtrów przecwpyłkowych nie montują fabrycznie bo w tych wozach wymiana byłaby bardzo częsta. Producent przewiduje eksploatację L200 w cięższych warunkach drogowych niż te w jakich koledzy je traktują. Może jednak się mylę fabryczne opony jakie są zakładane sugerują, że poruszać się można raczej po drogach utwardzonych (co jednak nie oznacza, że nie polnych o dużym zapyleniu). Mimo wszystko dajcie znać jak szybko musieliście wymienić filtry (może jednak warto się fatygować)
Anonymous - 02-08-2008, 20:41
Założyłem
elili napisał/a: | skoro serwis nie chce zarobić - to bez łaski. |
Posłuchałem Herkulesa:
Herkules13 napisał/a: | U mnie umieścili mi go za schowkiem od strony pasażera.
Musisz pozdejmować plastiki i zobaczyć jak to wygląda. |
kupiłem filtr CUK 2231 firmy MANN FILTER a w środku instrukcja montażu
do L200 ( a także do Grandisa, Lancera VII i Outlandera I).
Nawet fotek nie muszę wklejać bo instrukcja czytelna.
Żeby śmieszniej było, to na okładce napisali: 18 min.
I tyle to zajęło
Krótko (dla tych, którzy podchodzą do tego filtra z obawą, tak jak ja ):
potrzebne dwa wkręty, nóż do tapet;
otwieramy schowek, odkręcamy wkręty dookoła, wyjmujemy plastik maskujący brzegi schowka, rozłączamy złączkę do poduszki (stacyjka wyłączona), schowek daje się odchylić całkiem na dół, wycinamy nożem do tapet zaślepkę, wkładamy filtr, przykręcamy go dwoma blachowkrętami, montujemy w kolejności odwrotnej do demontażu.
Na prawdę 18 minut
I w końcu szyba od środka przestaje się brudzić.
namotore - 03-08-2008, 11:39
no to moze teraz serwisy przeczytaja i sie naucza ?
Anonymous - 03-08-2008, 17:50
namotore napisał/a: | no to moze teraz serwisy przeczytaja i sie naucza ? |
Teraz to bez łaski
Anonymous - 30-08-2008, 12:59
Elli, idąc za twoim przykładem zamontowałem dzisiaj ten filtr kabinowy MANN-FILTER CUK2231. Montaż prosty, aczkolwiek instrukcja z opakowania z kilkoma błędami. Zobaczymy jak się będzie sprawował, mam nadzieję na mniejszą ilość kurzu na desce rozdzielczej i szybie
Anonymous - 30-08-2008, 16:40
robitom1 napisał/a: | mam nadzieję na mniejszą ilość kurzu na desce rozdzielczej i szybie |
Szyba zdecydowanie mniej się kurzy od środka.
I można jechać w kolumnie szutrami: sprawdzone na Transpolonii (1600 km; prawie wszystko poza asfaltem).
Jestem ciekawy Twojej oceny.
Anonymous - 02-09-2008, 10:59
Witam,
Zamontowałem ten filtr w zeszłym tygodniu. I już wiem, że kurzu na desce rozdzielczej jest zdecydowanie mniej.
Montaż faktycznie nieco odbiega od tego w instrukcji:
- do odkręcenia jest 5 śrub, a nie 4,
- nie znalazłem nic o konieczności wycięcia zaślepki (tu: Elli wielkie dzięki za skróconą instrukcję obsługi).
Pozdrawiam
Anonymous - 02-09-2008, 23:47
elili napisał/a: | Jestem ciekawy Twojej oceny. |
No, dzisiaj pojeździłem "zapyziałymi" drogami. Faktycznie na szybie i desce zero kurzu. Poprzednio, bez filtra na desce po takiej jeździe była już warstwa pyłu. Jestem bardzo zadowolony. Sprawuje się wyśmienicie. Ciekaw jestem, dlaczego nie montują tego filtra seryjnie.
Elili, podziękowania za "przetarcie szlaku"
namotore - 03-09-2008, 07:33
z oszczednosci. Ciekawe jak z trwaloscia filtra. Kwestia podejscia czy latwiej pyl scierac z deski i szyby, pluc czy bawic sie z filtrem
--------
p.s. montowaliscie zwykly czy ten aktywny z weglem?
Anonymous - 03-09-2008, 13:04
Ja mam z węglem aktywnym.
Szczerze mówiąc nawet nie wiedziałem, że są inne.
namotore - 03-09-2008, 13:12
tez chyba sobie zamontuje bo mnie po ostatnich wypadach w piasek gardlo drapie
p.s.jaki byl u Was szanowni koledzy koszt drugiego przegladu (calkowity z plynami eksploatacyjnymi) dzieki za odpowiedz
zbyniek - 23-09-2008, 14:11
Wracając do tematu postu.
Czy w ramach 2 przeglądu należy regulować zawory, czy nie. Dwa serwisy, dwa różne zakresy przeglądu. Jedni twierdzą, że trzeba regulować, silnik po regulacji o wiele ciszej pracuje, mniej pali... A jak jaka jest prawda ?
Podpowiedzcie coś.
Hiszpan - 23-09-2008, 14:51
Wykaz prac serwisowych przy kolejnych przeglądach powinien być zamieszczony w książce serwisowej. Inną sprawą jest robienie rzeczy, które "wyjdą" przy okazji przeglądu.
HugoOrmo - 23-09-2008, 16:32
Teoretycznie co 40kkm nalezy dokonac regulacji zaworow z tym ze nie kazdy serwis chetnie do tego podchodzi bo to duzo pracy i to dosc skomplikowanej - porownujac ze std sprawdzeniem cisnienia w oponach...inna sprawa sa koszty...regulacja zaworow wiaze sie z wymiana uszczelek i duza liczba godzin roboczych przez co nie kazdy klient chce dokonac regulacji...
Ja w swoim autku mialem regulacje i bylem/jestem zadowolony...
pzdr
Gene - 23-09-2008, 19:12
zbyniek napisał/a: | Czy w ramach 2 przeglądu należy regulować zawory, czy nie | Proponuje spojrzec do ksiazeczki serwisowej. Tam powinno byc na poczatku napisane co i kiedy powinno sie robic. Mozna oczywiscie ignorowac zalecenia ale przeprowadzanie czynnosci serwisowych zgodnie z wpisem pomoze przy pozniejszym uplynnieniu auta a na pewno wplynie na bezawaryjnosc.
|
|
|