[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Głosnosc w nowym Lancerze 1.8
Anonymous - 19-06-2008, 19:07
krzychu napisał/a: | Z tego co widze to Lift back to sa tylko w samochodach rodem uzytkowych wlasnie jak ford czy skoda.... Nie widzialem tego jeszcze w japoncach. |
krzychu napisał/a: | No ale nie jest to typowy sedam tak jak np. Skoda Octavia. |
Juz nie rozumiem o co Ci chodzi? Pierw liftback to skoda a potem nagle sedan?
Student - 20-06-2008, 06:43
Octawia nigdy nie była sedanem .
Sedanem i liftbeckiem jest np. VECTRA B i C, MONDEO itp.
Ale odchodzimy od tematu .
michaello - 06-07-2008, 20:14
No i wyciszyłem bagaznik. Kupilem gabke tlumiaca 10 mm, wycialem dokladnie wg obrysu pseudopodlogi bagaznika oraz pod kolem zapasowym oraz nad coby nic tam nie latalo. Efekt calkiem ciekawy zniknely drazniace ucho dzwieki (EVO) wydechu tak, ze przestalem słyszec wydech a na pierwszy plan wysunal sie silnik. I w zasadzie o to mi chodzilo. Niewielkim nakladem pracy oraz finansowym mozna polepszyc sobie komfort podrozowania podczas dlugich tras.
pozdrawiam
Trik - 06-07-2008, 21:39
Co do wyciszenia bagażnika.
Wczoraj porozmawiałem sobie z braciakiem. Polecił mi kupić watolinę 3cm lub coś podobnego stosowanego w kurtkach (6 pln/mb) i wyłożyć tym ścianki bagażnika pod tymi dzwoniącymi plastikami. a na dno bagżnika przykleić matę bitumiczną może być APP. Jak zacznę urlop to sobie tak zrobię i dam znac.
Zastanawia mnie też jak zamienić tą dziwną blaszkę alu nad tłumikiem?
Student - 07-07-2008, 06:07
No i co Mitsu nie mogło za was tego zrobić , 20zł a jaki efekt.
Jackie - 12-07-2008, 21:54
Student napisał/a: | No i co Mitsu nie mogło za was tego zrobić , 20zł a jaki efekt. |
Ale za to jaka satysfakcja
A tak na serio - gdyby wleźć jeszcze głębiej to można by jeszcze kilka rzeczy zrobić, poprawić, zmienić....pozostaje tylko małe ale, no wtedy to auto byłoby sporo droższe a pamiętać musisz, że cena jest bardzo ważnym argumentem dla tego samochodu.
Trik - 12-07-2008, 22:01
Jackie napisał/a: | Student napisał/a: | No i co Mitsu nie mogło za was tego zrobić , 20zł a jaki efekt. |
Ale za to jaka satysfakcja
A tak na serio - gdyby wleźć jeszcze głębiej to można by jeszcze kilka rzeczy zrobić, poprawić, zmienić....pozostaje tylko małe ale, no wtedy to auto byłoby sporo droższe a pamiętać musisz, że cena jest bardzo ważnym argumentem dla tego samochodu. |
Satysfakcja jest! Pez problomowo. Przykleiłem właśnie 6 mat bitumicznych welkości 25*50cm za 6,5 sztuka. Wcale nie jakoś precyzyjnie, z dokładnością do 3 cm. I co ? Słysze silnik nie wydech. Przy jeździe w mieście nie tupie misie ktoś po bagażniku.
"Cena ceną, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie."
A przy okazji na jakimś tam portalu było napisane że;
Sportback w Invicie bedzie mioł: System sygnalizacji awaryjnego hamowania, i czujniki cofania w standardzie. za te same pienionszki prze Pana. Prawda to ili Fausz?
tomekrvf - 13-07-2008, 09:56
Trik napisał/a: | Sportback w Invicie bedzie mioł: System sygnalizacji awaryjnego hamowania |
To akurat nie jest kosztowne bo wymaga dopisania kilku linijek do softu który już był.
Jackie - 13-07-2008, 19:28
Trik napisał/a: | Prawda to ili Fausz? |
Pojęcia nie mam. Na razie oficjalnych danych jak na lekarstwo a do tego pewną tradycją stało się, że coś się nie zgadza więc jak dojadą się zobaczy. W razie cóś to z czujnikami cofania się poradzi.
BTW, przy najbliższej okazji rezerwuję sobie przejażdżkę wytłumionym Lancernikiem, może trzeba będzie pomyśleć o "Grafix Edition"
Pozdrawiam
Anonymous - 13-07-2008, 20:22
Oooo...z tym "grafix edition" to bardzo dobry pomysł, zawsze to lepiej jak fachowcy zrobią, a żeby jeszcze się to cenowo kulturalnie prezentowało to w ogóle hit sezonu.
Trik - 18-07-2008, 09:18
Dobra 27 lipca - Augustów
Jest kawałek drogi na którym można pojechać z prędkością. Wprawdzie może być ciasno z okazji imprezy w tym dniu ale ....
|
|
|