To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - To mój nowy nabytek

Hugo - 15-09-2008, 22:28

rosomak1983 napisał/a:
to mozna wszystkie przyciemnic?
Nie można żadną folią. Tylko tylną i boczne tylne.
rosomak1983 napisał/a:
tylko czy niebiescy soie nie beda czepiac...
Jedni będą, inni nie. Zależy na jakich trafisz. :D
Anonymous - 15-09-2008, 23:46

siema, kolega kupil teraz mazde 626 rocznik 94, silniczek 1.8 i powiem ze takiego komfortu sie nie spodziewalem, gratuluje wyboru :) masz niezle auto, pozdro !!
londolut - 16-09-2008, 06:21

Temat szyb przerabiałem bardzo często,

Hugo napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:
to mozna wszystkie przyciemnic?
Nie można żadną folią. Tylko tylną i boczne tylne.
Przód też można przyciemnić ale musi przepuszczać 75-80% światła. Fakt jest taki, że szyby fabrycznie nie są w 100% przejrzyste więc musiałbyś przyciemnić warstwą przeźroczystej folii ;)
Hugo napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:
tylko czy niebiescy soie nie beda czepiac...
Jedni będą, inni nie. Zależy na jakich trafisz. :D
Do tylnych szyb nie mogą się przyczepić, możesz je mieć zaspawane - ważne, że masz 2 lusterka zewnętrzne. Kierowca musi mieć widoczność w 180° na około siebie.
Hugo - 10-10-2008, 23:44

Dwa dni temu przekonałem się, że mazda to auto pancerne. Jadąc na polowanie (tak, tak jestem myśliwym), "o ironio" potrąciłem sarnę. W sumie to nic śmiesznego, ale trzeba mieć szczęście lub może raczej pecha, żeby jadąc na polowanie nie oddać żadnego strzału i wrócić do domu z sarną w bagażniku.
Ale do rzeczy:
Jechałem ok. 60-70 km/h i na chwilę odwróciłem wzrok od jezdni. Spoglądając znów przez przednią szybę ujrzałem ok. 4 m przed autem od strony pasażera przebiegającą sarnę i w tym samym momencie ujrzałem drugą sunącą z lewej strony z pobocza wprost pod auto. Zdążyłem tylko zdjąć nogę z gazu i usłyszałem głuchy huk. Zatrzymałem się ok. 40 m dalej i cofnąłem.
Załadowałem strzelbę (aby dostrzelić biedaczkę, gdyby była ranna), ale nie musiałem. Zginęła na miejscu.
Uderzyłem ją narożnikiem zderzaka od strony kierowcy. Uderzenie było tak mocne, że zgniotło zderzak tak, że obrysówka z niego wyskoczyła a z oprawki wypadła żarówka. Ponadto akumulator wyskoczył ze swojej podstawki. Poza tym na rogu zderzaka jest poziomy odprysk lakieru długości 5 cm. I absolutnie żadnych innych zniszczeń. Niesamowite. Zderzak odskoczył po uderzeniu dokładnie na swoje miejsce.
To się nazywa twardzizna. Od tamtego zdarzenia na polowania jeżdżę Komarkiem.

pawela - 11-10-2008, 10:49

historia rodem z filmu :)
rosomak1983 - 11-10-2008, 12:38

Hugo, tez kiedys zamierzam byc mysliwym, spoko sprawa włoczyc sie po lesie weszac zwierzyny. :axe: POZDRO

PS a maska nietknięta?

Hugo - 11-10-2008, 13:16

rosomak1983 napisał/a:
Hugo, tez kiedys zamierzam byc mysliwym
Trzeba mieć zacięcie, ale naprawdę fajna sprawa.
rosomak1983 napisał/a:
a maska nietknięta?
Absolutnie nic.
rosomak1983 - 18-02-2009, 23:19

Hugo co tam u Madzi? :D
Hugo - 19-02-2009, 00:53

rosomak1983 napisał/a:
Hugo co tam u Madzi?
:D ano trochę się pozmieniało. Zacznijmy od drobiazgów:
1. welurowe dedykowane dywaniki z nadrukiem:

2. Skórzany mieszek na dźwignię zmiany biegów (zaadoptowany z Omegi B w automacie-pasuje jak ulał):

3. Skórzana gałka dźwigni zmiany biegów:

4. Jeszcze jedna fotka po obniżeniu i polerce:

5. Nowe alu 17" z oponami 215/45 R17:

6. I na koniec najlepsze-skórzana tapicerka oraz kierownica skórzana z Xedosa 6 :D . Z wersji angielskiej co umożliwiło (po niewielkich kombinacjach) uzyskanie obu przednich foteli regulowanych elektrycznie w 3 płaszczyznach :D . Skórka po umyciu wygląda jak nowa i siedzi się i wygląda wspaniale:

Ciekawy jestem Waszych opinii...

Ponadto w aucie zagościła nawigacja Garmin nuvi, zostały wyjęte żarówki postojowe z przednich reflektorów, dzięki czemu na postoju świecą tylko obrysówki oraz tylne lampy.

CDN... :wink:

londolut - 19-02-2009, 01:09

Hugo, niezły lifting :shock: :shock: Madzia wygląda bardzo okazale na tych 17. Jak z komfortem? Pewnie jakaś strata była ale opłacało się. Skórka idealna kiera też. Xedosy w ogóle bardzo ładne są.
Graty :)

Cezar - 19-02-2009, 01:17

No wyladniala ta Mazdeczka :D
rosomak1983 - 19-02-2009, 01:19

Hugo napisał/a:
1. welurowe dedykowane dywaniki z nadrukiem:

super!!!
Hugo napisał/a:
2. Skórzany mieszek na dźwignię zmiany biegów (zaadoptowany z Omegi B w automacie-pasuje jak ulał):

a fujjjj wyglada jak nie powiem co zmarszczone.... Sciagnij to lepiej !!! Wcale nie pasuje...
Hugo napisał/a:
3. Skórzana gałka dźwigni zmiany biegów:

podobuje sie :wink:
Hugo napisał/a:
5. Nowe alu 17" z oponami 215/45 R17:

Pasuja idealnie dobrze dobrane. :D
Hugo napisał/a:
I na koniec najlepsze-skórzana tapicerka oraz kierownica skórzana z Xedosa 6 :D . Z wersji angielskiej co umożliwiło (po niewielkich kombinacjach) uzyskanie obu przednich foteli regulowanych elektrycznie w 3 płaszczyznach :D . Skórka po umyciu wygląda jak nowa i siedzi się i wygląda wspaniale:

Rewelka choc osobiscie wolałbym ciemna zeby sie nie brudziła. Ale ta twoja wyglada dostojnie podobnie jak cała mazda... :) GRATULUJE 8) Zdradz co masz jeszcze w planach???
A jak colcik brata sie sprawuje?

londolut - 19-02-2009, 01:34

Dywaniki mogły mieć nadruk innego koloru, mieszek na dźwignię hamulca ręcznego (btw) jest też wg mnie nie trafiony ale reszta baja ;)
Hugo - 19-02-2009, 07:45

londolut napisał/a:
Jak z komfortem?
Możesz nie wierzyć, ale nie czuję żadnej różnicy pomiędzy jazdą na 16" felgach a na tych obecnie.
londolut napisał/a:
Skórka idealna kiera też. Graty
Cezar napisał/a:
No wyladniala ta Mazdeczka
rosomak1983 napisał/a:
super!!!
rosomak1983 napisał/a:
podobuje sie
rosomak1983 napisał/a:
Pasuja idealnie dobrze dobrane.
rosomak1983 napisał/a:
ta twoja wyglada dostojnie podobnie jak cała mazda...
londolut napisał/a:
reszta baja
Dziękuję za docenienie dużego wkładu pracy.
rosomak1983 napisał/a:
a fujjjj wyglada jak nie powiem co zmarszczone.... Sciagnij to lepiej !!! Wcale nie pasuje...
londolut napisał/a:
mieszek na dźwignię hamulca ręcznego (btw) jest też wg mnie nie trafiony
Na żywo wygląda dobrze :wink:
rosomak1983 napisał/a:
Zdradz co masz jeszcze w planach???
Właśnie dzisiaj wziąłem urlop i min. jadę na ustawienie geometrii zawieszenia, a później:
1. Rozpórka przednich kielichów,
2. Obszycie czarną skórą górnej pokrywy schowka w podłokietniku,
3. Przyciemnienie wszystkich szyb (równym odcieniem),
4. Dokładki zderzaków i progów od wersji V6 (jednak tracę nadzieję, bo znaleźć je tak łatwo jak ori dokładkę przedniego zderzaka do CAO), jeśli nie znajdę to ponoć pasuje dokładka przedniego zderzaka od Laguny I,
5. Coś się napewno wymyśli :D

[ Dodano: 19-02-2009, 07:52 ]
rosomak1983 napisał/a:
A jak colcik brata sie sprawuje?
Colt jak Colt. Rewelacja, żadnych awarii. Zasuwa do przodu, poza jednym zdarzeniem, gdy rano odpalił, zgasł i już odpalić nie chciał. Kręcił i nic. Wracam z pracy, brat załamany, mówi co jest? Myślę aprat zapłonowy padł. Wykręcamy świece, strasznie zjechane, ale iskra jest ładna i równa na każdej. Moja decyzja: wymieniamy świece. Ledwo zdążyliśmy po nowe. Wkręcamy i... Colciak odpala na dotyk i tak odpala do dziś :D Po prostu świece dawały za słabą iskrę. Poza tym żyleta.
Anonymous - 19-02-2009, 09:18

No no Madzia kozak :] Te fotele pasuja od Xedos bez zadych przerobek??