[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Czyszczenie Renowacja skórzanej tapicerki/kierownicy
roch_27 - 06-06-2008, 07:51
pawlos napisał/a: | skórę wyciąłem z boczku drzwi tylnych | tyle, że skóra jest tylko na siedziskach i oparciach siedzeń
Zarówno tył siedzeń przednich, zagłówki jak i boczki to nic innego jak materiał skóropodobny
pozdro
Anonymous - 06-06-2008, 11:39
Ważne, aby kolor się zgadzał. Jeśli chodzi o skaje na boczkach, bokach siedzeń czy podłokietnikach, to bardzo często zdarza się tak jak pisał roch_27 . Troszkę trudniej się dobiera kolor, ale zwykle nie ma większych problemów.
pawlos - 06-06-2008, 12:04
wiem wiem jakas skajka - ale kolor jest jednakowy z obiciami siedzen
maciej76 - 22-11-2008, 07:08
Wczoraj wypróbowałem do czyszczenia skór w aucie tego:
Mleczko bez dodatku wody. Dobrze się rozprowadza, szybko wchłania. Efekt, wydaje się być dobrze wywarzony, stosunek połysku do matu. Delikatny, miły zapach. Cena przystępna.
Znalazłem stronę producenta- http://www.turtlewax.com.pl/sklep/
piaga - 09-12-2009, 21:32 Temat postu: Skórzana kierownica-renowacja Witam wszystkich serdecznie.Wybarwia mi się kierownica skórzana.Może ktoś jakoś odnawiał.Wolę jak jest czarna.
Hugo - 09-12-2009, 21:43
Podobno są specjalne farby (lakiery) do skóry. Znajomy lakiernik pomalował sobie całą tapicerkę w audi i ma jak nową. I oczywiście nie brudzi. Wydaje się to (nawet dla mnie) nieprawdopodobne, ale to prawda.
idas - 09-12-2009, 22:10
Ja pomalowałem swoją kierownicę MOMO renoskórem, była przetarta po lewej stronie, ale nie miała dziur. Od miesiąca wygląda jak nowa, farba jest elastyczna, pod naciskiem materiał pozostaje miękki, nie brudzi ani nie śmierdzi. jak na 11 zł bo chyba tyle mnie to kosztowało z wysyłką to na pewno były te pieniądze dobrze wydane:)
spown - 10-12-2009, 21:18
idas napisał/a: | Ja pomalowałem swoją kierownicę MOMO renoskórem, była przetarta po lewej stronie, ale nie miała dziur. Od miesiąca wygląda jak nowa, farba jest elastyczna, pod naciskiem materiał pozostaje miękki, nie brudzi ani nie śmierdzi. jak na 11 zł bo chyba tyle mnie to kosztowało z wysyłką to na pewno były te pieniądze dobrze wydane:) |
Jakieś namiary na ten specyfik?
spown - 11-12-2009, 18:12
Nie sądziłem, że to jest nazwa tego konkretnego preparatu, a jakaś ogólna mazi do renowacji skóry Chciałem po prostu coś sprawdzonego.
Idas czy malowałeś tym z linku?
.TM - 04-01-2010, 16:54
A ja mam taki oto problem ze skórzaną kierownicą, która jest generalnie w bardzo dobrym stanie - mianowicie od pewnego czasu zauważyłem że kierownica zacząła się lekko kleić do rąk w miejscach "najczęściej używanych". Nie wiem czym to może być spowodowane.
Czy macie może jakiś domowy sposób na pozbycie się tego? Nie będę kupował żadnych superśrodków do czyszczenia skóry, ponieważ oprócz kierownicy nie mam nic więcej skórzanego w aucie i trochę mi się nie opłaca kupować dla samej kierownicy drogich specyfików.
costa brawa - 04-01-2010, 23:22
ja w iveco i w Ramie kierownice myje plynem do mycia naczyn elegancko puszcza - jezdze tym po wszystko i nie raz rece urabane strasznie i nie ma gdzie umyc to kierownica momentalnie cala czarna ( w obu skorzane) nic sie im nie dzieje tylko ze plyn na szmatke delikatnie ewentualnie bardzo dobry jest tez do mycia szyb tez nic sie nie dzialo z skora
.TM - 09-01-2010, 09:39
costa brawa a konserwujesz czymś kierownicę po myciu czy na myciu się kończy?
costa brawa - 09-01-2010, 13:46
tylko myje nic wiecej ( czasami tak raz na pol roku/ raz na rok troszke natre srodkiem do skory ) - w grand voyagerze robilem tak samo i auto mialo 200 tys i nic sie z kierownica nie dzialo - tylko zaznaczam ze myje plynem do mycia naczyc - tym do mycia szyb to naprawde barzdo bardzo zadko
.TM - 13-01-2010, 17:41
costa brawa czy po myciu płynem do naczyń przecierasz na mokro i jakiego rodzaju płynu używasz (wiesz każdy płyn inny)?
costa brawa - 13-01-2010, 22:55
.TM, hehe taki jaki w kuchni ... a powaznie to jakims "Pur" czy cos
mam sciereczke z mikrofibry ( taka niebieska z tesco po 9 zl ) i mocze scierke na to odrobinka plynu i myje .. kilka razy plucze i tak w kolko az bedzie czyste ...jak pisalem mam zaklad slusarski i rece nieraz czarne mam a jak nie ma gdzie umyc po zaladunku to sie wsiada i jedzie - mozna sie domyslec jak kierownica wyglada po miesiacu , czarna i klejaca sie
|
|
|