To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Radio w Outku II

Hiszpan - 16-02-2009, 12:43

jmgmotocykle, generalnie u mnie ZET-kę też gubi najczęściej :doubt:
Za to RMF śmiga bez zarzutu, ale jakoś ich już mniej słucham ;)

Karas - 17-02-2009, 15:17

a jakiego radia słuchacie?? bo ja tylko trójki :)
Grześku - 18-02-2009, 11:06

nie rób OT w dziale technicznym.
Karas - 18-02-2009, 15:37

:D :oops:
VG - 03-05-2009, 07:56

odberałem wczoraj auto i lipa, radio generanie nie nadaje sie do uzytku, na trasie gdzie inne auta które mam spokojnie sobie radzą radio w Mitsu jakby nie potrafilo sie zestroić , szumi co chwila a potem zaczyna sie przestrajać. O tyle dziwne ze u nas jest nadajnik i tez ma problemy ze wstrojeniem się na te częstotliwosci . Jak pisalem radio w Lagunie to ze 3 klasy wyzej jesli chodzi o czułość , czyli zostaje mi jedynie wymiana radia przez serwis ?

P.S.
w zwiazku z montazem CB chce wymienic antene oryginalna na SIRIO TRIFLEX CB/FM/GSM czy to pomoze mojemu radiu czy nie ?

karol_alasz - 03-05-2009, 09:55

Co kraj to obyczaj a co outek to radio odbiera jakc chce...moje chce i odbiera wlasnie ZET-ke bezproblemowo-inne stacje zreszta tez...wogole jak czytam ten temat to jakby nie o tym samym samochodzie byla mowa...
Mont - 31-05-2009, 09:15

VG napisał/a:
radio generanie nie nadaje sie do uzytku

zgadzam się, od kiedy jężdżę nowym autem przestałem słuchać Antyradia bo mi nie odbiera w Rybniku w ogóle :(
Podobnie było z firmowym w Subaru, wymiana na LG poprawiła sytuację ale i tak było daleko do Swifta mojej żony. W nim słucham tylko tej stacji.
Z Trójką też jest nieciekawie, częste szumy i trzaski bądź gubienie stacji, na trasie jest OK. POzostaje Zetka lub badziewiaste regionalne stacje ale chyba nie o to chodzi :?

VG - 19-06-2009, 21:20

poniewaz wymienilem antene na triflexa chcialem powiedziec ze antena ma wzmaczniacz ! . poniewaz triflez go nie ma bylo czuc roznice. Dokupilem wzmacniacz antenowy 16db i na razie jest ok. Tak wiec jak bedziecie wymieniac antene nie zapomnijcie ze ta antena ma wznaczniacz (dodatkowy przewod zasilajacy) - moze to pomoze i Wam :)
Mont - 20-06-2009, 07:16

VG napisał/a:
poniewaz wymienilem antene na triflexa chcialem powiedziec ze antena ma wzmaczniacz ! . poniewaz triflez go nie ma bylo czuc roznice. Dokupilem wzmacniacz antenowy 16db i na razie jest ok. Tak wiec jak bedziecie wymieniac antene nie zapomnijcie ze ta antena ma wznaczniacz (dodatkowy przewod zasilajacy) - moze to pomoze i Wam

możesz bradziej łopatologicznie ?? :biggrin:
Co kupić i jak wymienić by radio poprawiło odbiór ?? Co z gwarancją ??

VG - 20-06-2009, 13:34

postaram sie bardziej łopatlogogicznie :) , poniewaz chciałem zamontowac antene CB okazało sie ze u mnie nie da rady bo dach jest alu. NIe chcac szpecic antena na relingu po przeczytaniu wielu wątków zdecydowałem sie na triflexa. jest to antena 3-zakresowa. To co mnie interesowało to CB i FM. Wyciagnalem wiec antene oryginalną i wsadzilem triflexa. Co mnie zastanowiło to dodatowy przewód do anteny. To jest przewód zasilajacy a po co komu 12 V w antenie ? tak wiec to wskazuje że oryginalna antena ma wzmacniacz (przynajmniej u mnie tak jest). Jak nie podlaczylem kabla do tej nowej anteny to nie odczuwalem roznicy a triflex jest znacznie dłuzszy wiec jakas poprawa powinna byc . Zakupiłem wiec wzmacniacz antenowy i zamonotwalem tuz przy samej antenie wykorzystujac będacy tam wczesniej przewod zasilajacy- poki co jest ok.
Nie wiem czy to Ci pomoze, ale problemy z radiem moga wynikac m.in. z tego wzmacniacza co jest w antenie oryginalnej. A gwarancja ? na antene pewnie juz nie mam :)

niezawodny - 23-06-2009, 07:35

Hiszpan napisał/a:
jmgmotocykle, generalnie u mnie ZET-kę też gubi najczęściej :doubt:
Za to RMF śmiga bez zarzutu, ale jakoś ich już mniej słucham ;)

Potwierdzam; ZET-kę gubi a pozostałych stacji już nie.

Grześku - 23-06-2009, 07:46

wniosek z tego taki, że to wina Z-tki :twisted:

u mnie do dziś, czyli przez prawie pół roku od zakupu Outka, radio nie szwankowało. I tak trzymać 8)

Mont - 23-06-2009, 19:58

Mam porównanie ze Swiftem żony stąd moje narzekania.
Jak znajdę czas muszę to jakoś rozwiązać bo Z-ka mnie nie interesuje :? A i tą gubi...

Klaar - 03-07-2009, 15:17

Mam pytanko,
czy jest możliwe słuchanie radia przy wyłączonym silniku i otwartych drzwiach? Przy takiej kombinacji brzęczyk otwartych drzwi się uaktywnia i szlag mnie trafia.
Macie na to jakiś sposób?
Pzdr

tomekrvf - 03-07-2009, 22:34

Klaar napisał/a:
Macie na to jakiś sposób?

Są dwa:
-zakleić krańcówkę żeby sie nie wysuwała
-odkręcić krańcówkę i odłączyć od niej przewód