To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Carisma w Motorze

Anonymous - 25-05-2008, 20:58

Ciekawe... najbardziej jestem ciekaw, jak tym sie jedzie w trase - ciezarowki to moze wyprzedzic chyba tylko stojace... :roll:
Kris1980_147 - 25-05-2008, 21:11

Też czytałem ten artykół i zastanawia mnie jedna rzecz.
Jeśli chodzi o silnik 1.6 to opisywany był tylko starszy motor o mocy 90KM i przy nim napisali, że co 15kkm trzeba regulować mechanicznie zawory. Myślałem że przy takim silniku nie trzeba już tego robić.
Moje pytanie do was: "Czy przy nowszym silniku 1.6 - 103KM też trzeba regulować samemu zawory"???

Morfi - 25-05-2008, 22:27

a nie pisali tego o dieselu ??
Anonymous - 26-05-2008, 08:22

Kris1980_147, tak tez trzeba robić zawory ręcznie
pozdro

Tomashi - 26-05-2008, 08:31

"Japoński przeciętniak"...
Tytuł nie nastraja optymistycznie :?
Zauważyłem, że im auto jest mniej popularne, tym gorsze recenzje. Jeżeli Carisma nazywałaby się "Vectra" - oceniono by ją zdecydowanie wyżej 8)

Robson86 - 26-05-2008, 13:14

Tomashi napisał/a:
Zauważyłem, że im auto jest mniej popularne, tym gorsze recenzje. Jeżeli Carisma nazywałaby się "Vectra" - oceniono by ją zdecydowanie wyżej

a gdyby to byl VW to klasa srednia nazywala by sie klasa Carismy :twisted: i dostawala same maxymalne oceny :twisted: ehh...
Pozdoo

Anonymous - 26-05-2008, 17:10

Tomashi napisał/a:
Zauważyłem, że im auto jest mniej popularne, tym gorsze recenzje. Jeżeli Carisma nazywałaby się "Vectra" - oceniono by ją zdecydowanie wyżej

Robson86 napisał/a:
a gdyby to byl VW to klasa srednia nazywala by sie klasa Carismy i dostawala same maxymalne oceny ehh...

Mnie odpowiada, że Carisma jest relatywnie słabo znana. W ten sposób ma bardziej "elitarny" smaczek. Poza tym niezależnie od opinii w gazetach, ludziom się bardzo podoba (przynajmniej mój egzemplarz :P )

Morfi - 26-05-2008, 18:24

i są dzieki temu relatywnie tanie w stosunku do rocznika i wyposażenia :D
jaxan - 03-06-2008, 17:08

Tak sobie studiuje ten artykuł i zauważyłem coś niepokojącego.
Na trzeciej stronie w dolnym lewym rogu jest ramka w której jest wytłumaczone oznaczenia nr VIN. No i tak pierwsze drzy znaki to oznaczenie z której strony jest kierownica - u mnie zgadza się XMC - lewa strona (podejrzewam że u Was tez :) a dalej czwarty symbol to nadwozie - L - pięć drzwi (zgadza się) a teraz skrzynia biegów. W artykule jest napisane, że N to automat a R to ręczna... no i u mnie jest N a przeca mam ręczną skrzynie! Jak to jest? Błąd w artukule czy mi ktoś zawędził automat? ;)

Chooper - 03-06-2008, 18:08

błąd w druku