Carisma - Ogólne - Carisma w Motorze
Anonymous - 25-05-2008, 20:58
Ciekawe... najbardziej jestem ciekaw, jak tym sie jedzie w trase - ciezarowki to moze wyprzedzic chyba tylko stojace...
Kris1980_147 - 25-05-2008, 21:11
Też czytałem ten artykół i zastanawia mnie jedna rzecz.
Jeśli chodzi o silnik 1.6 to opisywany był tylko starszy motor o mocy 90KM i przy nim napisali, że co 15kkm trzeba regulować mechanicznie zawory. Myślałem że przy takim silniku nie trzeba już tego robić.
Moje pytanie do was: "Czy przy nowszym silniku 1.6 - 103KM też trzeba regulować samemu zawory"???
Morfi - 25-05-2008, 22:27
a nie pisali tego o dieselu ??
Anonymous - 26-05-2008, 08:22
Kris1980_147, tak tez trzeba robić zawory ręcznie
pozdro
Tomashi - 26-05-2008, 08:31
"Japoński przeciętniak"...
Tytuł nie nastraja optymistycznie
Zauważyłem, że im auto jest mniej popularne, tym gorsze recenzje. Jeżeli Carisma nazywałaby się "Vectra" - oceniono by ją zdecydowanie wyżej
Robson86 - 26-05-2008, 13:14
Tomashi napisał/a: | Zauważyłem, że im auto jest mniej popularne, tym gorsze recenzje. Jeżeli Carisma nazywałaby się "Vectra" - oceniono by ją zdecydowanie wyżej |
a gdyby to byl VW to klasa srednia nazywala by sie klasa Carismy i dostawala same maxymalne oceny ehh...
Pozdoo
Anonymous - 26-05-2008, 17:10
Tomashi napisał/a: | Zauważyłem, że im auto jest mniej popularne, tym gorsze recenzje. Jeżeli Carisma nazywałaby się "Vectra" - oceniono by ją zdecydowanie wyżej |
Robson86 napisał/a: | a gdyby to byl VW to klasa srednia nazywala by sie klasa Carismy i dostawala same maxymalne oceny ehh... |
Mnie odpowiada, że Carisma jest relatywnie słabo znana. W ten sposób ma bardziej "elitarny" smaczek. Poza tym niezależnie od opinii w gazetach, ludziom się bardzo podoba (przynajmniej mój egzemplarz )
Morfi - 26-05-2008, 18:24
i są dzieki temu relatywnie tanie w stosunku do rocznika i wyposażenia
jaxan - 03-06-2008, 17:08
Tak sobie studiuje ten artykuł i zauważyłem coś niepokojącego.
Na trzeciej stronie w dolnym lewym rogu jest ramka w której jest wytłumaczone oznaczenia nr VIN. No i tak pierwsze drzy znaki to oznaczenie z której strony jest kierownica - u mnie zgadza się XMC - lewa strona (podejrzewam że u Was tez a dalej czwarty symbol to nadwozie - L - pięć drzwi (zgadza się) a teraz skrzynia biegów. W artykule jest napisane, że N to automat a R to ręczna... no i u mnie jest N a przeca mam ręczną skrzynie! Jak to jest? Błąd w artukule czy mi ktoś zawędził automat?
Chooper - 03-06-2008, 18:08
błąd w druku
|
|
|