Forum ogólne - Skoda Superb V6
Anonymous - 03-08-2008, 21:23
Jechałem "służbową" SuperB do Budapesztu. Po 50 km (okło Małdyt) padł intercooler wróciłem powoli do Elbląga. W salonie wymienili na nowy- wzięli z fury która stała w salonie . po ok 3 godz. mogłem kontynuować podróż. Fura w sumie fajna, ale ta niespodzianka "zostawiła rysę".
A "misiek" jak "misiek" - dziś przedarłem sie przez polną, rozjeżdżoną, gliniastą i namokniętą drogę !!!! KIA Sportage stała pośrodku tejże drogi bez możliwości jakiego kolwiek manewru. Musiał "Amator" redukować biegi pośrodku "bagna". Spojrzenie za odjeżdzającym Lancerem "bezcenne.
krzychu - 03-08-2008, 21:28
Ja tez sie wypowiem po stronie SuperB (chodz teraz widze ze ceny porownywalne z Passaten sa ;( ) Bo moim zdaniem jak to ladnie zauwazyli w tym tescie z TG to auto bardzo komfortowe dla osob ktore nie potrzebuja rozglaszania sie ze swoja wielkoscia konta wkoncu to skoda przynajmniej dla wiekszosci, a ma niektore ciekawe rozwiazania (zdaje sie ze niektorych nie ma w passacie) imho ma bardziej tradycjonalny ksztalty a z tym silnikiem co sie tak uczepiliscie mysle ze na 2 pasmowce i tak niewiele aut jej podskoczy. Ale fakt to jednak sa auta to jazdy a nie legendy.... Chodz z cala pewnoscie wole ja od jakiegos franzuskiego C5 czy modeo (chodz mondeo jest ladne ale z kolei firma oszczedza na czym moze i jakos krążą słuchy ze fort traci plynosc finansowa zreszta jak ktos chce kupic forda pytajcie o rabaty przewaznie mozna duzo wynegocjowac)
Krzychu
Firebee - 04-08-2008, 09:44
cóż powiedzieć mogę tylko, że superb jest najładniejszą z dotychczasowych skód, w końcu przestała być sztywno "passatowska"(czyli twarda i bez polotu), ale gdybym mnie było stać na superba to bym poczekał jeszcze troszke i kupił Citroena C6
wezyr.pl - 04-08-2008, 10:50
rezon napisał/a: | Zrobiłem 135kkm na O1 i 60 kkm na O2 - faktycznie małoproblemowe autka |
Zgodzę się z tym.Mam O1 z 2000r -1,8 turbo 150 kucyków,przjechane 105 kkm i zero
problemów technicznych.Moje wizyty w ASO były tylko po to,aby wymienić olej i inne tego typu rzeczy.Fakt mało miejsca zwłaszcza z tyłu.Wracając do superB uważam,że jest bardzo wygodnym i dobrym autkiem za taką cenę.A co do znaczka to wystarczy wymienić grill na inny np.kamei i po problemie. Ford?Może i ładny,ale te wszystkie plastiki w środku.
Anonymous - 05-09-2008, 20:22
patrzylem niedawno w ksiazke serwisowa superba nowego we firmie w ktorej pracuje i nie ma tam wzmianki o V6 sa tylko dwa diesle i tsi ...ale zapewne w przyszlosci cos wypchna na rynek
Hubeeert - 06-09-2008, 01:29
cuuube napisał/a: | nie ma tam wzmianki o V6 | W UK są dostępne V6
Anonymous - 06-09-2008, 06:48
ale mowimy ciagle o nowym superbie tak ? bo w starym to byly 2.5tdi i 2.8 benka
widac nie dla psa kielbasa
[ Dodano: 16-10-2008, 18:16 ]
jezdzilem dzis nowym superbem
naped 4x4 i DSG powoduja ze nie czuc 260KM gazowanie na 'P' silnik kreci do 4 tys obr efekt dzwiekowy nie dorasta do piet Galowi V6
|
|
|